تهران- ایرنا- پنج اجرای جدید در سالن‌های مختلف از «دراکولای سفید» تا «زندگی تئاتر اسماعیل خلج اطلاعاتی جدید از دنیای تئاتر امروز است.

دراکولای سفید بازیگرانش را شناخت
نمایش دراکولای سفید با طراحی و کارگردانی محسن میرزاخانی و تهیه‌کنندگی مشترک حسام آهنگر و محسن میرزاخانی از ساعت ۲۰:۳۰ یکم دی ماه در سالن صنوبر پردیس تئاتر شهرزاد به صحنه می‌رود که متن آن را دانیال چاووشی به رشته تحریر در آورده است.
متین ستوده، سمیرا حسینی، دانیال چاووشی، ایمان مهدی زاده، حمید نور زاده، احسان اصغری، عرفان فهرستی، نسیم کیانی، محدثه قانع و امیر محمد چاووشی از جمله بازیگرانی هستند که در این اثر به ایفای نقش می‌پردازند.
این نمایش روایت زندگی دختری بوده که در بند اسارت به سر می‌برد. تنها راه نجات او آمدن فردی است که از آن با نام دراکولای سفید یاد می‌شود.
علاقمندان به تماشای این نمایش می‌توانند بلیت آن را از ساعت ۱۲ امروز شنبه ۲۳ آذرماه در سایت ایران نمایش خریداری کنند.

من یه زنم، صدامو می‌شنوین؟ در تالار حافظ اجرا می‌شود

تئاتر من یه زنم، صدامو می‌شنوین؟ به نویسندگی و کارگردانی کاملیا غزلی هفته اول دی ماه، در تالار حافظ به صحنه می‌رود.
این تئاتر بعد از اجراهای موفقی در تئاتر پیکولو ایتالیا، جشنواره اروپیشن کلتور تاگ کالسروهه آلمان و تالار مولوی تهران، در هفته اول دی ماه، در تالار حافظ اجرا خواهد داشت.
ستاره اسکندری، الناز اسمعیل زادگان، فهیمه امن زاده، سارا بهرامی، شبنم فرشادجو، هانا کامکار ، سروش کریمی نژاد، ساناز نجفی به ایفای نقش می‌پردازند.
در خلاصه این نمایش آمده است:«... من توی انار بدنیا اومدم...برف می بارید.»

بیضایی دومین نمایشنامه‌خوانیِ آخر ماه

نمایشنامه بیضایی به نویسندگی سید محمد مساوات، دومین نمایشنامه‌خوانیِ نمایش‌های آخر ماه است که ۳۰ آذرماه سال جاری در عمارت نمایشی نوفل‌لوشاتو نمایشنامه‌خوانی می‌شود.

نمایش‌های آخر ماه نامی است که شنبه‌های آخر ماه، به نمایشنامه‌خوانیِ آثار برجستۀ نمایشی می‌پردازند. در دورۀ اول این رویداد، گروه اجرایی، به آثار ممتاز ایرانی نگاه دارد. به همین منظور، پس از نمایشنامه‌خوانی بر اساس دوشس مَلفی، بیضایی که روایتی از اسطوره‌های ایران است، به کارگردانی مهران عشریه به صحنه می‌رود.

حمیدرضا عیوضی، تهیه‌کنندگی آن را بر عهده دارد و نقش‌خوانان علیرضا گلدهی، مینا فرهنگ‌نیا، محمد سعیدی، مهدی رضایی، حمیدرضا عیوضی، مروارید امانی، سها پورمهدی، امیرا رضایی، مهران عشریه، امیرمهدی غرشی، میلاد اشکالی، نغمه طوسی و مهتاب نورزاده هستند.

فروش اینترنتی این نمایشنامه‌خوانی در سایت تیوال صورت می‌گیرد. این اثر، شنبه ۳۰ آذرماه، ساعت ۱۹:۳۰ به مدت ۸۰ دقیقه در عمارت نمایشی نوفل‌لوشاتو به نشانیِ خیابان حافظ، خیابان نوفل‌لوشاتو، بعد از چهارراه رازی، نرسیده به خیابان ولیعصر، کوچۀ زیبا بر صحنه خواهد بود.

فردای شب در کارگاه نمایش به صحنه می رود

اولین اثر تولیدی رویدادهای اجرایی – پژوهشی کارگاه نمایش مجموعه تئاتر شهر به کارگردانی جواد اسفندیاری که بر پایه فراخوانی در تابستان سال جاری آغاز شده بود از یکشنبه ۲۴ آذرماه به صحنه می رود.

امین عظیمی مدیر ارتباطات، آموزش و پژوهش مجموعه تئاترشهر در این رابطه گفت: بر مبنای فراخوان منتشر شده در تابستان سال جاری بالغ بر ۱۰۰ درخواست و طرح اجرایی به تئاتر شهر ارسال شد و پس از بررسی و تحلیل کارشناسانه این درخواست ها توسط هاجر سعیدی نژاد و عباس اقسامی، در نهایت ۲۵ طرح/اجرا  پذیرفته شد. پس از آن از ابتدای پاییز روند تولید گفت وگویی میان گروه ها و دفتر ارتباطات، آموزش و پژوهش ادامه داشته است که نخستین ثمره آن که در این فرآیند از مشاوره رضا سرور هم کمک گرفته شد فردای شب نوشته و کار جواد اسفندیاری است.

عظیمی افزود: این روندی تجربی، مطالعاتی و اجرایی است که باید برای تحقق اهدافش به آن فرصت کافی داد. این که ۲۵ گروه با علاقه و جدیت مطالعه و پژوهش را برای دستیابی به یک فرم اجرایی محور قرار دهند خود به معنای موفقیت این تلاش است. در حقیقت برای ما سرلوحه قراردادن آموزش، پژوهش و نگاه جوینده و علمی در مسیر تولیدات به دور از منطق سرمایه محور بازار و فرآیند تولیدات مهمتر از نتیجه ای است که به عنوان یک اثر اجرایی به صحنه می رود.

در توضیح اجرای فردای شب آمده است: «این اجرا بر پایه فراخوانِ مشارکت در رویدادهای اجرایی _ پژوهشیِ کارگاه نمایش که توسط واحد پژوهش تئاتر شهر منتشر شد، آماده شده و یک اجرای کارگاهی _ تجربی است. هدف از ارائه این پروژه بررسی، مطالعه و اجراپژوهی در حوزه غیاب در اجرا و ارائه رویکردهای مینیمالیستی در طراحی اجرا است. گروه اجرایی نزدیک به هشت ماه تمرین کرده و از تمرین های آزاد حرکتی و حسی به فرم های پیشنهادی اجرا رسیده است.

ایده اجرا حول مفهوم پرداخت امرِ تئاتریکال، پیرامون ایده وهم (جهان ذهنی) و نوعی بازنمود فیزیکی و حسی از امر ذهنی و به نمایش درآوردن یا بازنمود زبانِ وهم در اجرا و تجربه گری در حوزه فضا و اتمسفر اجرا است. بدین معنا با وجود اینکه اجرا بر پایه متن شکل گرفته اما متن در نهایت بخشی از فرم اجراست.

سه اجراگر پروژه فردای شب، مژده دایی، مونا سهراب حقیقت، فرنوش نیک اندیش با هدایت و کارگردانی جواد اسفندیاری از ۲۴ آذر تا ۶ دی سال جاری در کارگاه نمایش واقع در مجموعه تئاترشهر این تجربه را با مخاطبان خود به اشتراک می گذارند.

روند اجراهای نخستین فراخوان رویدادهای اجرایی پژوهشی تا آبان سال آینده ادامه خواهد شد و فراخوان دور دوم در تابستان سال ۹۹ منتشر می شود.

زندگی تئاتری اسماعیل خلج بر صحنه خانه تئاتر

نخستین برنامه از مجموعه‌ برنامه‌های زندگی تئاتری من، که از این پس به‌شکل مستمر توسط کانون کارگردانان خانه‌ تئاتر برگزار خواهد شد، به زندگی تئاتری اسماعیل خلج، اختصاص دارد.

در این برنامه که در ساعت ۱۷ روز یک‌شنبه ۲۴ آذر سال جاری، در محل سالن مهین اسکویی ساختمان قدیم خانه‌ تئاتر واقع در خیابان برادران مظفر جنوبی، نبش خیابان ماه، ساختمان آفتاب، طبقه‌ اول برگزار می‌شود، ابتدا بهزاد فراهانی، قطب‌الدین صادقی، طلایه رویایی، شهرام گیل‌آبادی و شهرام کرمی دقایقی در مورد فعالیت‌های تئاتری اسماعیل خلج سخن خواهند گفت و سپس در قالب یک گفت‌وگو مابین مجید گیاه‌چی و اسماعیل خلج، بخشی از فرازهای زندگی تئاتری و نقطه‌نظرات تئاتری او مطرح می‌شود.

حضور علاقمندان در این برنامه که مقارن با هفتادوپنجمین سالروز تولد اسماعیل خلج است، آزاد است.