بهبود علیزاده روز شنبه به خبرنگار ایرنا افزود: در سال جاری ۲۰ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان به کشت زعفران اختصاص یافته بود که در مقایسه با حداکثر سطح زیرکشت این محصول کشاورزی ۱.۵ هکتار افزایش نشان میدهد.
وی بیانکرد: امسال با هدف حمایت از زعفرانکاران منطقه بیش از هفت تن پیاز زعفران گواهی شده تهیه و در اختیار کشاورزان زعفرانکار مناطق مستعد شاهرود و خورشرستم خلخال قرار گرفت.
علیزاده اظهارداشت: در راستای توسعه کشت زعفران امسال سه میلیارد و ۲۷۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی ارزانقیمت و همچنین ۵۰ میلیون ریال یارانه خرید پیاز این محصول به ازای هر هکتار در اختیار زعفرانکاران قرار گرفت.
او گفت: کشت آزمایشی زعفران در خلخال از سال ۱۳۷۱ آغاز شده و از سال ۸۱ با ارائه بستههای حمایتی از جمله برگزاری دورههای آموزشی کاشت، داشت و برداشت و توزیع رایگان پیاز زعفران کشت این محصول از سوی کشاورزان منطقه جدی گرفته شد.
وی با بیان اینکه در سال گذشته از ۱۸.۵ هکتار اراضی بارور کشت زعفران بیش از ۶۰ کیلوگرم محصول برداشت شد، گفت: با توجه به افزایش ۱.۵ هکتاری سطح زیرکشت میزان زعفران برداشت شده در سال جاری به بیش از ۷۰ کیلوگرم رسیده است.
علیزاده کاهش هشت برابری مصرف آب برای هر هکتار در مقایسه با سایر محصولات کشاورزی، تداخل نداشتن فصل آبیاری این محصول با دیگر محصولات کشاورزی و باغی، ظرفیت بالای اشتغالزایی و بازدهی اقتصادی مطلوب را از مزایای کشت زعفران در خلخال ذکر کرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خلخال اظهارکرد: کیفیت زعفران خلخال با زعفران قائنات و مشهد برابری میکند و با ایجاد زیرساخت بستهبندی این محصول در شهر کلور که با سرمایهگذاری بخش خصوصی انجام شده، این محصول قابل رقابت با محصولات سراسر کشور است.
علیزاده گفت: پیاز زعفران جزو پیازهای با عمر بالا و بهرهوری زیاد بوده که عمر بیش از پنج سال در مناطق سردسیر عملی شده و در شهرستان خلخال توصیه و اولویت کارشناسان جهاد کشاورزی در حوزه کاشت محصولات کشاورزی و باغی، اصلاح الگوی کاشت،کاشت محصولات کم آببر با ارزش افزوده بالا است.
بهترین زمان کاشت پیاز زعفران اواخر تابستان و مناسبترین زمان برداشت آن آبان ماه و به تناسب شرایط جوی مناطق نیمهگرمسیری این منطقه بوده و هر پیاز زعفران در شرایط آب و هوایی شهرستان خلخال قادر به هفت سال گلدهی است.