تهران – ایرنا – گروهی از معترضان و فعالان محیط زیست روز شنبه دراعتراض به آلودگی ناشی از پروازهای فرودگاه شیفول آمستردام، در این فرودگاه تجمع کردند و با برخورد پلیس روبه رو شدند.

به گزارش خبرگزاری رویترز از آمستردام، معترضان که شمارشان به صدها نفر می رسید، ‌ ضمن خودداری از ترک فرودگاه، ‌ بر حق شهروندان برای برگزاری تجمعات مسالمت آمیز تاکید کردند.

این گروه که از فعالان صلح سبز و گروه قیام علیه انقراض بودند، ‌در زمینه برقراری عدالت زیست محیطی شعار دادند.

گروه صلح سبز از مسئولان فرودگاه شیفول می خواهد طرح بهتری را برای مهار آلودگی در این فرودگاه، ترسیم کند.

نیروهای پلیس نیز در زمینه خارج کردن معترضان از محوطه اعتراضی تلاش کردند و افرادی را که مقاومت می کردند، ‌ روی زمین کشیدند و بازداشت کردند.

تظاهرات روز شنبه اختلالی در ترافیک هوایی فرودگاه شیفول که یکی از شلوغ ترین فرودگاه های اروپاست، ‌ ایجاد نکرد. ۹۱۰۹

گروه صلح سبز ضمن انتشار فراخوان برای شرکت فعالان در این تجمع اعتراضی، در وب سایت خود آورد: ما در مخمصه یک بحران اقلیمی هستیم، اما شیفول همچنان از مجوز توسعه و آلایندگی بیشتر برخوردار است.

شیفول که تحت مالکیت دولت هلند است، از طرحی اقلیمی خبر داده است که کاهش آلایندگی با استفاده از سیستم های الکتریکی را در بر می گیرد. ‌

اجلاس اقلیمی سازمان ملل در مادرید روز شنبه در زمینه نحوه اجرای توافق پاریس در زمینه گرمایش زمین، با مناقشاتی مواجه شد. کشورهای آلاینده بزرگ در این اجلاس از طرف کشورهای کوچکتر تحت فشار قرار گرفتند تا تعهد جدی تری برای مقابله با این مشکل نشان دهند.

فعالان زیست‌محیطی عضو گروه قیام علیه انقراض مهر ماه در شهرهای برلین، مادرید، لندن، آمستردام و دیگر پایتخت‌های اروپایی تظاهرات کردند تا توجه جامعه جهانی را به گرمایش زمین جلب کنند. در جریان این اعتراض‌های همگانی، معترضان خیابان‌های شهرهای اروپایی را مسدود کردند و به موج جهانی اقدام برای مقابله با گرم شدن زمین پیوستند. گزارش‌ها در آن زمان از سازمان دهی اعتراض فعالان زیست محیطی برای ۶۰ شهر در سراسر جهان حکایت داشت.

گروه قیام علیه انقراض سال گذشته در انگلیس تاسیس شد و موجی از اعتراضات در سراسر جهان را رقم زد. مطالبه این گروه، کاهش فوری انتشار گاز کربن و اصلاح اکوسیستم‌های درحال فروپاشی است.

گروهی قیام علیه انقراض که می‌گوید از حمایت صدها دانشمند برخوردار است، ‌مروج نافرمانی مدنی ضد خشونت باری است تا دولت‌های سراسر جهان را برای کاهش انتشار گاز کربن و رفع بحران زیست محیطی تحت فشار قرار دهد.