عباس شیخرشیدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این طرح از اول آبان امسال با همکاری مراکز مایهکوبی این شهرستان آغاز شد که طی آن دامهای سنگین در ۷۵ روستا علیه بیماری تببرفکی مایهکوبی شدند.
وی افزود: هر سال در سه نوبت مایهکوبی دامها علیه بیماری تببرفکی در این شهرستان اجرا میشود که امسال با اجرای فاز دوم بیش از ۸۰ درصد جمعیت دام سنگین زیر پوشش قرار گرفت.
وی با قدردانی از همکاری خوب دامداران این شهرستان در اجرای موفق این طرح اضافه کرد: دامداران برای جلوگیری از سرایت بیماری باید علاوه بر مایهکوبی، از هرگونه جابجایی دام بدون اخذ مجوز بهداشتی و قرنطینهای و ورود افراد متفرقه به محوطه دامداری خودداری کنند.
«شیخرشیدی» گفت: طرح رایگان واکسیناسیون طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل نیز در این شهرستان به پایان رسید و ۸۰ درصد روستاها زیرپوشش قرار گرفت.
رییس اداره دامپزشکی اشنویه افزود: مایهکوبی دام علیه بیماری «لمپیاسکین» نیز در مناطق مختلف این استان توسط تیمهای دامپزشکی سیار نیز به زودی آغاز میشود.
بیماری تببرفکی یک بیماری مخصوص دام بوده که احتمال سرایت آن به انسان بسیار کم است؛ ایجاد تب شدید، آبریزش از چشم، وجود کف در دهان، زخم شدن دهان و سم حیوان از علایم بیماری تببرفکی است.
کاهش شیر در دامها، کاهش تولید فرآوردههای گوشتی، کاهش باروری و بروز تلفات در دامهای جوان از جمله خسارتهای اقتصادی ناشی از بیماری تببرفکی است.
واکسیناسیون تببرفکی اهمیت زیادی در تغذیه و سیستم ایمنی بدن دامها دارد و تببرفکی یک بیماری عفونی و به شدت واگیردار دامی است که باید از شیوع و بروز آن در بین دامها به وسیله مایهکوبی جلوگیری کرد.
اشنویه دارای بیش از هفت هزار راس دام سنگین و ۲۰۰ هزار راس دام سبک است.