بجنورد- ایرنا- مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان شمالی گفت: از ۴۶۰ دادخواست مودیان مالیاتی که از سال قبل تاکنون به هیات ۲۵۱ مکرر قانون مالیات مستقیم ارجاع شده است، برای ۲۰۰ فقره رای نهایی صادر شده است.

مجید درخشانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این هیات، از اردیبهشت پارسال به عنوان مرجع رسیدگی به اعتراض مودیانی که مالیات خود را پرداخت کرده اند، در خراسان شمالی فعال شد و ممکن است آنان مستندات جدیدی داشته باشند که پرداختی آنها را تحت الشعاع قرار دهد.

وی افزود: از مجموع دادخواست هایی که به این هیات ارجاع شده، ۴۰ دادخواست قرار کارشناسی گرفته، ۱۲۵ دادخواست توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی رد شده و بقیه نیز در حال بررسی است.

درخشانی با بیان اینکه یکی از اصلی ترین شاخص های هیات ۱۲۵ مکرر قانون مالیات مستقیم، برقراری عدالت مالیاتی است، اظهار داشت: ثبت شکایت و دادخواست های مودیان مالیاتی به صورت الکترونیکی و بدون ارتباط مستقیم در سامانه انجام می شود که به همین دلیل شفاف و بدون زد و بند است.

وی خاطرنشان کرد: راه اندازی هیات های ۱۲۵ مکرر قانون مالیات مستقیم در استان ها طول مدت رسیدگی به این پرونده ها را که ۲ سال بود به ۶ ماه کاهش داده است اما هنوز هم برای رسیدگی به این پرونده ها شرایط مطلوبی نداریم.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان شمالی، یکی از چالش های این بخش را در استان، نبود مشاور مالیاتی و حسابرس عضو جامعه حسابداران رسمی اعلام کرد و افزود: اقتصاد و دارایی آماده همکاری با افرادی است که دارای شرایط و مدرک مرتبط با این موضوع باشند.

استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی، در بسیاری از شاخص ها از جمله شاخص درآمد به هزینه خانوار، در قعر جدول کشوری و از نظر میزان وصول مالیات نیز در ردیف چند استان آخر کشور قرار دارد.

ماده ۲۵۱ مکرر قانون مالیات های مستقیم این حق را به مودی مالیاتی داده است که با ارائه مدارک و مستندات کافی نسبت به ناعادلانه بودن مالیات اعتراض کند.
اعضای این هیات سه نفره متشکل از یکی از معاونان اداره کل امور اقتصادی و دارایی به عنوان عضو و رییس، یک نفر از جامعه حسابداران رسمی و یک نفر از جامعه مشاوران رسمی مالیاتی است که احکام آنها به پیشنهاد مدیرکل امور اقتصادی و دارایی هر استان توسط وزیر اقتصاد صادر می شود.
طبق تفویض اختیار صورت گرفته به استان ها، مودیان مالیاتی اشخاص حقیقی تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال و اشخاص حقوقی تا سقف پنج میلیارد ریال می توانند نسبت به مالیاتهای قطعی شده خود که در مرجع دیگری قابل طرح نباشد، به ادعای غیرعادلانه بودن مالیات مستند به مدارک و دلایل کافی(پس از تکمیل فرم درخواست رسیدگی) شکایت کرده و تقاضای رسیدگی دوباره خود را به دبیرخانه استانی هیات تسلیم کنند.