محمد مددی روز یکشنبه در نشستی با خبرنگاران افزود: از ابتدای امسال تا پایان آبان فرایند کالیبراسیون (اندازهگیری) نازلهای سوخت این استان در ۲ مرحله انجام شده که خروجی آنها با استانداردهای موجود مطابقت دارند.
وی اضافه کرد: یک هزار و ۹۵۷ نازل عرضه سوخت در این مدت کنترل شده و برچسب صحت عملکرد به روی آنها نصب شده و مصرف کنندگان در هنگام سوختگیری خودرو به وجود این برچسب و اطلاعات مندرج در آن توجه کنند.
مدیرکل استاندارد همدان گفت: نازلهایی که مطابق با موازین استاندارد نباشند، به طور موقت از چرخه بهره برداری خارج می شوند تا نقص های فنی آنها مرتفع شود.
مددی از کالیبراسیون جایگاه های سوخت سی. ان. جی از اول دی ماه خبر داد و افزود: در این فرایند ۳۰ درصد نازل های سوخت استان معادل ۱۲۰ نازل کالیبره میشوند.
وی خاطرنشان کرد: برخی نارضایتی ها از سوی مصرفکنندگان درباره عملکرد جایگاه های سی. ان. جی وجود دارد که با اجرای طرح کالیبراسیون، این نگرانیها خاتمه می یابد.
مدیرکل استاندارد همدان از کنترل و بازرسی چهار هزار دستگاه توزین سبک در مراکز داد و ستد عمومی در هشت ماهه امسال خبر داد و افزود: از این تعداد ۲۱ دستگاه دارای نقص بوده و به تعزیرات حکومتی معرفی شدند.
مددی گفت: ۲۱۰ دستگاه باسکول نیز در این مدت بازرسی شد که هفت دستگاه با موازین استاندارد مطابقت نداشت و از چرخه خدمات دهی خارج شوند.
تدوین ۴۰ استاندارد ملی در همدان
وی تدوین و تجدیدنظر استانداردهای ملی و بین المللی را از وظایف این سازمان عنوان کرد و گفت: در سال جاری تدوین و تجدید نظر چهل استاندارد ملی به استان همدان واگذار شده که فرایند لازم را طی می کنند.
مددی خاطرنشان کرد: این استانداردها در زمینه برق و الکترونیک، موادمعدنی، تجهیزات و فرآورده های نفتی، صنایع شیمیایی و پتروشیمی، محیط زیست، مکانیک، ساختمان، خدمات و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هستند که ۱۲۵ میلیون تومان اعتبار برای هزینه های تحقیق و تدوین اختصاص یافته است.
مدیرکل استاندارد همدان با اشاره به فعالیت چهار شرکت تخصصی تدوینگر در استان افزود: علاوه بر این جمعی از نخبگان و اعضای هیات علمی دانشگاه های این منطقه در زمینه تدوین و تجدیدنظر استانداردها ما را یاری می کنند.
وی پژوهش را رکن اصلی فرآیند تدوین و تجدید نظر استانداردهای ملی و بین المللی دانست و گفت: استانداردهایی که منابع کاربردی و بنیادی برای تدوین نداشته باشند به صورت پژوهش محور به سرانجام میرسند.
به گفته مددی همدان در تدوین استانداردهای بین المللی نیز فعالیت دارد به طوریکه تدوین استاندارد درجه سفیدی سیمان به تیم کارشناسی استان واگذار شده و امیدواریم تا پایان سال به نتیجه رسیده و در اختیار ۱۶۳ کشور عضو سازمان بینالمللی استاندارد (iso) قرار گیرد.
کالیبراسیون عبارت از مقایسه یک دستگاه اندازه گیری با یک استاندارد و تعیین میزان خطای این وسیله نسبت به آن و در صورت لزوم تنظیم کالیبراسیون در مقایسه با استانداردهای مربوطه است.