علی ناصری روز یکشنبه در دومین نشست ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرایم و تخلفات انتخاباتی استان خراسان جنوبی که به ریاست رییس کل دادگستری استان برگزار شد افزود: در ارتباط با جرایم انتخاباتی تا این لحظه مصادیقی را نداشتیم و عمده جرم از فصل تبلیغات به بعد اتفاق میافتد.
وی تاکید کرد: در این زمان از فرایند انتخابات هیچ گونه تبلیغاتی له یا علیه کسی نباید صورت گیرد.
رییس ستاد انتخابات شهرستان بیرجند گفت: در ارتباط با رصد فضای مجازی یکسری اظهارنظرها در ارتباط با ادعای یکی از افراد در انتخابات دوره قبل مجلس شورای اسلامی به وجود آمد که با توجه به تعیین نظر سازمان امور اداری و استخدامی کشور در همان دوره جای بازگو کردن نداشت.
وی اظهار داشت: برخی مقامات به خاطر شغلی که در کشور دارند از شرکت در انتخابات محروم هستند مگر اینکه ۶ ماه قبل استعفا داده باشند یا اینکه شغل همطراز داشته باشند اما بحثی که در بیرجند توسط یکی از نامزدهای انتخابات دوره قبل مطرح شد در همان زمان پاسخ قانونی را گرفت و مطرح کردن آن جایگاهی نداشت.
ناصری افزود: چگونگی تبلیغات مبنای بسیاری از تخلفات انتخاباتی است و باید در قانون به صراحت عنوان شود.
وی بیان کرد: در جایی استفاده از هر نوع پلاکارد و پوستر از طرف نامزدها ممنوع شده به جز انتشار تراکت و زندگینامه در سایز ۲۰ در ۱۵ و در جایی برای ابعاد، تغییر نظر وجود دارد که لازم است ابعاد تعیین تا جلوی تخلفات گرفته شود.
فرماندار بیرجند گفت: طبق قانون دیوار نویسی، افشای نظر مقامات، فریب مردم با عکس شخصیتها، تبلیغ علیه نامزدها، هتک حرمت، پاره کردن عکس نامزدها در مهلت قانونی، انجام هر گونه تبلیغات خارج از مهلت قانونی و اختلال و بر هم زدن سخنرانیهای قانونی نامزدها جرم محسوب میشود.
وی تصریح کرد: در ارتباط با ستادهای انتخاباتی هر نامزد حق برقراری یک ستاد در هر منطقه شهرداری را دارد و امسال مانند سالهای گذشته استقرار ستادها در قسمتی از خیابانهایی که مشکلات ترافیکی ایجاد میکند ممنوع و قبل از استقرار به نامزدها اعلام خواهد شد.
ناصری از محدودیت استقرار ستاد در قسمتهایی از خیابانهای جمهوری و مدرس خبر داد و گفت: امیدواریم با رعایت نکات مد نظر انتخاباتی، رقابت سالم و حضور حداکثری را شاهد باشیم.
بررسی اجرای مصوبات جلسه قبلی ستاد، گزارش اعضا از نتایج پایشهای میدانی و فضای مجازی، تبیین دستورالعمل اجرایی بخشنامه انتخاباتی ریاست قوه قضاییه و بررسی سند «تدابیر و اقدامات پیشگیرانه و مقابله با جرایم و تخلفات انتخاباتی» از دستور کارهای دومین نشست ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرایم و تخلفات انتخاباتی استان خراسان جنوبی بود.
۱۲۷ داوطلب نامزدی انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از دهم تا شانزدهم آذر ماه جاری در چهار حوزه انتخابیه استان خراسان جنوبی نامنویسی کردند که ۱۱۴ نفر مرد و ۱۳ نفر زن هستند.
استان مرزی خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان و چهار حوزه انتخابیه شامل «بیرجند، درمیان و خوسف»، «قاینات و زیرکوه»، «نهبندان و سربیشه» و «فردوس، طبس، سرایان و بشرویه» دارد که از هر کدام این حوزهها یک نماینده با رای مردم راهی خانه ملت میشود.
انتخابات مجلس شورای اسلامی دوم اسفند امسال برگزار میشود.