«محمد رحیمیان» امروز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت بیست و هشتمین جشنواره پژوهش و فناوری گفت: در جشنواره پیش رو قرار است در حوزه پژوهش از اساتید برجسته و جوان، پیشکسوتان نمونه، رساله های نمونه در مقطع دکتری و پایان نامه های نمونه در مقطه کارشناسی ارشد تقدیر شود. البته قرار است از کتاب های موتورهایی القایی، طراحی سازهایی بتون، شکستگی در سنگ، نظریه و نقد ادبی درسنامه ای میان رشته ای، تعلیم و تربیت در نهج البلاغه و کتاب ترجمه جامع سلامت خانواده تقدیر شود.
وی در مورد جشنواره پژوهش و فناوری نیز تاکید کرد که رویکرد این نهاد در انتخاب برترین ها، کیفی بوده است.
رحیمیان درباره فعالیت هایی که این معاونت تاکنون انجام داده است، اظهار داشت: در سال ۹۷ انتشار مقالات بین المللی ادامه یافت و ۴ هزار و ۴۹۴ مقاله بین المللی با نمایه دبلیو او اس منتشر شد که نسبت به سال ۹۶، ۱۰ درصد افزایش داشته است. البته از این تعداد در مقالات کیو یک، ۹ درصد، کیو ۲ به تعداد ۱۱ درصد، کیو ۳ حدود ۱۰ درصد افزایش داشته است و در مقالات کیو ۴ به میزبان ۹ درصد کاهش یافته است.
معاون پژوهشی دانشگاه تهران با اشاره به راه اندازی سامانه مدیریت اطلاعات پژوهشی گفت: در این سامانه فعالیت های پژوهشی معرفی می شود که تعداد مقالات فارسی در سال ۱۳۹۷ به تعداد ۲ هزار۹۹۰ مقاله بود. همچنین در همایشی بین المللی هزار و ۳۹۶ مقاله و مقاله های همایشی داخلی هزار و ۶۲۵ مقاله تولید شده است.
رحیمیان در خصوص کتب تالیف شده نیز اظهار داشت: کتاب تالیفی ۵۱۳ جلد و ترجمه ۱۷۸ مورد بوده است تا به صورت میانگین از هر ۴ استاد، یک استاد موفق به چاپ کتاب شود.
این مقام مسوول در خصوص نشریات علمی و پژوهشی دانشگاه تهران هم اظهار داشت: ۱۰۲ نشریه علمی و پژوهشی در دانشگاه تهران چاپ می شود تا به جز پزشکی در همه رشته ها مقالات علمی و پژوهشی چاپ شود. ۱۰ درصد از آمار نشریات علمی و پژوهشی ایران به دانشگاه تهران مربوط شود.
وی با بیان اینکه آیین نامه تشکیل هسته های پژوهشی در دانشگاه تهران مصوب شده است، تصریح کرد: این هسته ها برای گسترش و تعیین فعالیت های پژوهشی گروهی، بین رشته ای در جهت توسعه مرزهای جهانی علم و یا دست یابی به فناوری های قابل تجاری سازی در نظر گرفته شده و آیین نامه آن تدوین شده است.
رحیمیان درباره همکاری های این معاونت پژوهشی با دستگاه های اجرایی کشور گفت: در سال ۱۳۹۷ تعداد ۴۲۰ قرارداد پژوهشی با نهادها، مراکز، شرکت های دولتی و خصوصی منعقد شد که ارزش این قراردادها ۵۷ میلیارد تومان بوده است. البته اعتبار این جذب از دستگاه ها ۴۷ میلیارد تومان بوده است که نسبت به سال ۹۶ مقدار ۲۸ درصد رشد داشته است.
معاون پژوهشی دانشگاه تهران در خصوص پروژههای انجام شده توسط این نهاد، گفت: تدوین سند تحول دیجیتال با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، بهینهسازی فرایندهای گمرکی و توسعه سامانه هوشمند ورود و خروج کالا در گمرک با سازمان گمرک کشور و طرح توانافزایی جوامع محلی در شهرستان قله گنج خراسان شمالی با بنیاد علوی و تهیه فهرست انتشار آلایندههای هوا با کارفرمایی سازمان حفاظت محیط زیست از جمله قراردادهای پژوهشی منعقد شده و برنامه های انجام شده است.
وی با اشاره به همکاریهای دانشگاههای بزرگ کشور و تشکیل خوشههای مشورتی افزود: وظیفه این خوشهها ارائه مشورت به دولت در زمینههای مختلف است که بر این اساس خوشههای اقتصاد کلان در دانشگاه تهران، پولی و بانکی و رسانه و ارتباطات در دانشگاه علامه طباطبایی، سرمایه اجتماعی در دانشگاه صنعتی اصفهان تشکیل شده است. البته در این خصوص گزارشهای متعددی به هیأت دولت درباره اقتصاد کلان و راههای برون رفت از آن، اصلاح نظام بانکی و صیانت و بهبود سرمایه اجتماعی ارائه شده است که بخشی از این اطلاعات را دولت بهرهبرداری میکند و بخش دیگر را دانشگاهها مورد استفاده قرار میدهند.
معاون پژوهشی دانشگاه تهران، تصریح کرد: مرکز پروژهیابی در دانشگاه تهران فعال شده تا همراه با همکاری اساتید و دانشجویان مقطع دکتری پروژهای خارجی جذب شود و در این میان پروژههایی با اتحادیه اروپا، طرحهای مشترکی با کشور ترکیه و دانشگاه سن پترزبورگ ایجاد شده است.
رحیمیان با اعلام تاسیس برخی از مؤسسات جدید در دانشگاه تهران، گفت: یکی از این موسسات ابر رایانش است که با هدف توسعه و پژوهش و ذخیره کلان دادهها در حوزههای علم و فناوری تاسیس شده است. البته حدود ۷/۲ میلیون یورو خرید تجهیزات برای نخستین بار از طرف بخش خصوصی برای این موسسه انجام گرفت و امیدواریم در اسفند ماه هم موسسه افتتاح شود.
وی برگزاری ۳۴ همایش ملی و بینالمللی، تصویب ۱۹ قطب علمی در سال گذشته و انعقاد ۳۹ تفاهمنامه با دستگاههای دولتی و خصوصی را از دیگر فعالیتهای حوزه معاونت پژوهشی دانشگاه تهران برشمرد.
معاون پژوهشی دانشگاه تهران، افزود: در سال گذشته موسسه انتشارات دانشگاه بیش از ۹ هزار جلد کتاب را به مناطق گوناگون کشور و کشورهای همسایه اهدا کرده است. همچنین بیش از ۱۱۰ عنوان کتاب جدید در انتشارات دانشگاه به چاپ رسیده و نیز حدود ۳۴۰ عنوان کتاب تجدید چاپ شده است.
معاون پژوهشی دانشگاه تهران از فعالیت و راهانداری نرمافزار باغ دانش در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران خبر داد و افزود: در این نرمافزار تعداد ۱۶ هزار نسخه خطی به صورت آنلاین در اختیار دانشجویان و پژوهشگران قرار داده میشود.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری در سال گذشته خاطر نشان کرد: دانشگاه تهران در جهت تجاریسازی فناوری در این نمایشگاه دو طرح را طی قراردادهایی به ارزش یک میلیارد و ۴۷۰ میلیون تومان به امضا رسانده است.
بیست و هشتمین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران، فردا - دوشنبه - ۲۵ آذر ۱۳۹۸ ساعت ۱۰ در تالار علامه امینی کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد برگزار میشود.
در این مراسم قرار است از محمد عبدالاحد برنده جایزه مصطفی و کسب نشان عالی علم و فناوری جهان اسلام در سال ۲۰۱۹، فرخ امینی فر، عضو هیات علمی دانشکده فنی و کسب جایزه پژوهشگر جوان از کمیته علم و فناوری جهان اسلام، ریختهگر زاده، از دانشکده ادبیات و علوم انسانی برای تصویب نظریه در دبیرخانه نظریه پردازی به خاطر نوشتار "کسوف نیمروزی گفتاری در مبانی حکمی غرب تجلیل شود.
سید فتحالله مجتبایی از دانشکده الهیات و معارف اسلامی؛ ژاله آموزگار یگانه از دانشکده ادبیات و علوم انسانی؛ دره میرحیدر ازدانشکده جغرافیا؛ جمشید ممتاز از دانشکده حقوق و علوم سیاسی؛ عبدالکریم کاشی از پردیس کشاورزی و منابع طبیعی؛ منوچهر طبیبیان از پردیس هنرهای زیبا، ناصر توحیدی از پردیس دانشکده فنی و رضا زمانی دانشیار دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی از پژوهشگران پیشکسوت و نمونه کشور نیز فردا یکشنبه طی مراسمی در دانشگاه تهران تقدیر خواهد شد.