دکتر سیدعلی جوادموسوی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: عوارض آلودگی هوا به ۲ دسته آنی و طولانی مدت تقسیم میشود که کاهش سیستم ایمنی بدن و افزایش احتمال ابتلا به بیماریهایی مانند آسم، برونشیت و سرطان از جمله عوارض طولانی مدت این معضل است.
وی با اشاره به اینکه عوارض طولانی با توجه به نوع آلودگی هوا در مناطق مختلف، متفاوت میباشد، اظهار داشت: آلودگی هوا میتواند در کودکان سبب آسم و در زنان باردار سبب سقط جنین یا زایمان زودرس شود.
جوادموسوی ادامه داد: عطسه، سرفه، آبریزش بینی، گلودرد، خلط و تنگی نفس از جمله عوارض آنی آلودگی هوا میباشد. این عوارض برای همه مردم است، اما برای کسانی که بیماری ریوی دارند میتواند بیشتر باشد و آلودگی هوا سبب تشدید بیماری این افراد میشود.
مصرف مایعات اثر آلودگی هوا را کاهش میدهد
وی به اقداماتی که سبب کاهش عوارض آلودگی هوا میشود، اشاره کرد و گفت: مصرف مایعات به خصوص آب از جمله کارهایی است که می تواند اثر آلودگی هوا را کاهش دهد.
این فوق تخصص بیماریهای ریوی به مردم توصیه کرد از سبزیجات و میوهجات تازه استفاده شود و از ورزش در فضای آزاد و پارکها در این روزها بشدت پرهیز کنند.
جوادموسوی با اشاره به اینکه بیماران، کودکان، سالمندان و مادران باردار از جمله افرادی هستند که بیشتر در معرض عوارض آلودگی هوا قرار دارند، گفت: این افراد در روزهای آلوده از منازل خارج نشوند. همچنین به خانوادهها توصیه کرد که پنجرههای خانهها را باز نگذارند و در صورت امکان از تهویه در منازل استفاده کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران به مردم توصیه کرد در روزهای آلوده اصلا سیگار و قلیان مصرف نکنند و حتما در روزهای آلوده از ماسک استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه برخی پزشکان معتقدند که مصرف ویتامین های C و E هم میتواند در کاهش عوارض ریوی در روزهای آلوده، کمک کننده باشد، گفت: مردم با استفاده از ماسک و انجام اقدامات بیان شده تا حدی از عوارض آلودگی هوا بکاهند.
جواد موسوی به نقش مردم در کاهش آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: مردم هم باید در کاهش آلودگی مشارکت داشته باشند و این کار فقط وظیفه دولت نیست و مردم هم باید نقش خودشان را ایفا نمایند.