تهران- ایرنا- معاون تجاری سازی و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: در هفتمین نمایشگاه ایران ساخت ۳۵۰ شرکت دانش بنیان و بیش از ۹ هزار مدل محصول فناورانه حضور دارند.

پیمان صالحی روز یکشنبه در نشست خبری هفتمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت و بیستمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: در دوره‌ای قرار داریم که باید ایجاد کسب و کارها را تسهیل کنیم و در این خصوص هماهنگ کردن دستگاه‌ها بسیار مهم است، امروز با برگزاری این نمایشگاه شاهد هماهنگی و هم‌افزایی بین وزارت علوم و معاونت علمی ریاست جمهوری در سطح بالایی هستیم و برای دومین بار است که این نمایشگاه به صورت مشترک در هفته و نمایشگاه پژوهش و فناوری برگزار می‌شود.
وی با بیان اینکه امسال هفتمین دوره نمایشگاه ایران ساخت را برگزار می‌کنیم، بیان کرد: دوره اول برگزاری این نمایشگاه ۱۲۰ شرکت حضور داشتند اما در این دوره ۳۵۰ شرکت حضور یافته‌اند و محصولات خود را عرضه می‌کنند.
صالحی افزود: در دور نخست نمایشگاه ۳۸ میلیارد تومان فروش داشتیم و در سال گذشته ۹۷، ۱۱۰ میلیارد تومان فروش با حمایت ۳۰ میلیارد تومانی معاونت علمی و فناوری داشتیم.
وی یادآور شد: در شش دوره قبل حدود ۵۰۰ میلیارد تومان با ۳۵ درصد حمایت معاونت علمی و استفاده از اثر اهرم خریدهای دولتی داشتیم.
صالحی در خصوص حمایت‌های معاونت علمی و فناوری از محصولات فناورانه در این دوره از نمایشگاه افزود: معاونت امسال نیز همچون سال‌های گذشته بخشی از هزینه خرید مراکز علمی و پژوهشی دولتی را بر اساس سطح بندی محصولات پرداخت می‌کند. امسال برای محصولات سطح یک ۴۰ تا ۵۰ درصد، سطح دو ۲۵ درصد و سطح سه ۱۰ درصد در نظر گرفته شده است؛سطح بندی محصولات بر اساس سطح بندی ذاتی فناوری و میزان داخلی سازی محصولات انجام می‌شود.
وی گفت: پرداخت تسهیلات لیزینگ۸ تا ۱۰ درصدی برای خریداران بخش خصوصی از محصولات شرکت‌های دانش بنیان که توسط خط اعتباری ۲۰ میلیارد تومانی صندوق نوآوری و شکوفایی از طریق صندوق توسعه فناوری نانو پرداخت می‌شود، از دیگر حمایت‌های در نظر گرفته شده معاونت است.
صالحی بیان کرد: برای تشویق شرکت‌ها به فروش بدون یارانه معاونت و ارائه تخفیف مناسب به خریداران که مشمول حمایت‍‌ها نمی‌شوند، ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات با کارمزد کم، توسط صندوق توسعه فناوری نانو در نظر گرفته شده و پرداخت می‌شود.
معاون تجاری سازی معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: آنچه به دنبال آن هستیم و از ابتدای برگزاری این نمایشگاه پیگیری کردیم بلندسازی بوده تا شرکت‌هایی در تراز بین‌المللی داشته باشیم و بتوانند در بازارهای جهانی راه پیدا کنند.
وی ادامه داد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص حضور شرکت‌ها در نمایشگاه‌های بین‌المللی و نیز اخذ استانداردهای بین‌المللی بخشی از هزینه‌های مربوطه را پرداخت می‌کند.
صالحی یادآور شد: در این دوره از نمایشگاه نماینده ۱۱ کشور دعوت شده‌اند تا ضمن بازدید، برای مراکز آموزشی و دانشگاه‌های خود از نمایشگاه خرید داشته باشند.
این نمایشگاه ۲۶ تا ۲۹ آذر در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.