العطیه که در دومین روز از همایش دوحه ۲۰۱۹ سخن می گفت ، اظهار داشت : بارها به همسایگانمان گفته ایم که با ایران گفت و گو کنید. شما نمی توانید جغرافیا را تغییر دهید.
وی مذاکره را مطمئن ترین راه برای دستیابی به صلح و حل اختلافات در منطقه و به ویژه در شورای همکاری خلیج فارس دانست و اظهار داشت ؛ موضع قطر از ابتدا تاکید بر حق حاکمیت و عدم دخالت در امور دیگر کشورها بوده است .
وزیر دفاع قطر با اشاره به تحولات در کشور سوریه خواستار حفظ " آنچه از سوریه باقی مانده است " شد و گفت که در تحولات این کشور باید نظر مردم در اولویت باشد.
در دومین روز از همایش دوحه ۲۰۱۹، تعدادی دیگر از میهمانان ارشد و مقام های بلندپایه به اظهار نظر در مورد مسائل جهانی پرداختند.
زلمی خلیل زاد نماینده آمریکا در امور افغانستان در نشست دوحه درباره روند مذکرات آمریکا و طالبان گفت: طالبان روند مذاکرات را بسیار جدی گرفته اند و بعد از مشورت های درون گروهی، تصمیم گیری می کنند.
حسن الخیر نخست وزیر جمهوری فدرال سومالی هم در جریان سخنرانی امروز گفت: سرنوشت ما به یکدیگر وابسته و مرتبط است.
پل کاگامه رئیس جمهوری روآندا نیز در این همایش گفت: روآندا در همکاری های بین المللی به دنبال نیل به دستاوردهای مشترک است.
وی همچنین با مقام های بلندپایه کشور میزبان نیز دیدار کرد.
خلوصی آکار وزیر دفاع ترکیه از دیگر سخنرانان این نشست بود. وی گفت: هیچ کشور، جامعه یا فردی از تروریسم مصون نیست. ما یک عضو مهم ناتو بوده و قصد ترک آن را نداریم.
گفتنی است که ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی، مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه و استیو منوچین وزیر خزانه داری آمریکا از سخنرانان اصلی روز نخست بودند.
ایوانکا ترامپ دختر و مشاور ارشد ترامپ نیز دیروز ۲۳ آذر در سخنانی به حمایت از توانمند ساختن زنان پرداخت و گفت: در ۱۰۴ کشور جهان با بیش از ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون نفر جمعیت، زنان قادر به اشتغال در بخش هایی که مردان فعالیت می کنند، نیستند.
همایش دوحه ۲۰۱۹ دیروز با سخنرانی "شیخ تمیم بن حمد آل ثانی" امیر قطر در دوحه آغاز به کار کرد.
این همایش با حضور ۳ هزار میهمان از کشورهای مختلف به موضوعاتی مانند مهاجرت، پناهجویان، افراطی گری، چالش های حکومت ها در جهان، جنگ های نیابتی و مکانیسم های همکاری های منطقه و توازن جهانی می پردازد.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در این همایش شرکت کرده است .
وزیر خارجه ایران پیش از سخنرانی در این همایش با نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر و برخی میهمانان این همایش دیدار کرد.
همایش بین المللی دوحه که به مجمع دوحه هم معروف است در سال ۲۰۰۰ به عنوان بستری برای کشورهای مختلف جهان به منظور گفت وگو و تبادل نظر در مورد چالش های مهم جهانی تاسیس شد.
دراین مجمع سالانه شخصیت های بین المللی شامل رهبران کشورها، اندیشمندان و سیاست گذاران برای ارائه جدیدترین دیدگاهها در مورد وضعیت حاکمیت جهانی و چالش های آن گردهم می آیند.
"تجدید مدیریت در دنیای چند قطبی" مهمترین محور مجمع امسال دوحه عنوان شده است.