چابهار- ایرنا- استاندار سیستان وبلوچستان گفت: بندر چابهار با توجه به جایگاه، موقعیت راهبردی و تکمیل فاز نخست این بندر به هشت و نیم میلیون تن تخلیه و بارگیری سالانه نقش سازنده‌ای در توسعه سواحل مکران دارد.

احمدعلی موهبتی روز یکشنبه در حاشیه بازدید استانداران خراسان جنوبی و رضوی از بندر چابهار به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بندر چابهار در تامین کالاهای اساسی استان‌های شرقی نقش بسزایی دارد.

وی بیان کرد:جایگاه ویژه بزرگترین بندر اقیانوسی کشور در جابجایی کالا پس از تکمیل زیرساخت‌های حمل و نقل بیشتر نمایان می‌شود و این امر با تخصیص ۳۰۰ میلیون یورو از سوی رهبر معظم انقلاب بزودی محقق خواهد شد.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: چابهار در مسیر ریل توسعه در حرکت است و با تکمیل طرح بزرگ راه آهن چابهار- زاهدان - سرخس، افتتاح فرودگاه و تکمیل فازهای بعدی بندر شهیدبهشتی این منطقه مهم و استراتژیک به قطب تجارت، بازرگانی و حمل و نقل تبدیل می‌شود. 

وی بر تکمیل پروژه‌های آبرسانی در دست اجرا، ساماندهی کامل مناطق حاشیه شهر و اتمام پروژه‌های نیمه تمام چابهار تاکید کرد.

بندر چابهار نقش مهمی در ورود کالاهای اساسی کشور دارد

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان نیز اظهار داشت: بندر چابهار می‌تواند نقش کلیدی در تامین کالاهای اساسی مورد نیاز استان‌های شرقی کشور ایفا کند.

بهروز آقایی گفت: سواحل مکران با وجود ۲ بندر شهید بهشتی و شهید کلانتری امکان پهلوگیری، تخلیه و بارگیری کشتی‌های اقیانوس پیما و همچنین رونق گردشگری را دارد در حالیکه وجود چنین جذابیتی در دنیا بی‌نظیر است.

وی ادامه داد: چنانچه با یک برنامه هدفمند زیرساخت‌های دریایی، بندری، ریلی، جاده‌ای، گردشگری و مراکز تفریحی بویژه در زمینه حمل و نقل دریایی و ترافیک بار و کالا در این منطقه فراهم شود سواحل مکران به یک قطب جهانی در حوزه‌های اقتصاد و گردشگری دریایی تبدیل خواهد شد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با اشاره به اهمیت بندر چابهار برای استان‌های شرقی کشور افزود: این بندر به عنوان بزرگترین بندر اقیانوسی کشور می‌تواند در تامین بخشی از کالاهای اساسی مورد نیاز این استان‌ها نقش کلیدی را ایفا کند.

وی با بیان اینکه ورود کالاهای اساسی این استان‌ها از طریق بندر چابهار از نظر زمان نیز به صرفه‌تر است اظهار داشت: با توجه به این مهم امسال دولت به ۲ شرکت بازرگانی دولتی و پشتیبانی امور دام ابلاغ کرد تا ۵۰ درصد کالاهای اساسی کشور را از طریق این بندر وارد کنند.

وی با اشاره به قابلت‌های بندر چابهار در زمینه زیرساخت‌ها و تجهیزات مدرن تخلیه و بارگیری کالا خاطرنشان کرد: افزایش حجم مبادلات کالایی کشور، تسهیل فرآیند ترانزیت و ارائه بسته‌های تشویقی برای ناوگان حمل و نقل زمینی جهت تردد در مسیر چابهار به سایر نقاط کشور موجب تسریع در استفاده از این ظرفیت‌ها می‌شود.

معاون استاندار سیستان و بلوچستان و فرماندار شهرستان ویژه چابهار نیز اظهار داشت: امضای تفاهم‌نامه طرح انتقال آب از دریای عمان به سه استان سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و خراسان جنوبی از طرح‌های مهم است.

رحمدل بامری افزود: در دومین نشست مشترک استانداران سیستان و بلوچستان،خراسان رضوی و خراسان جنوبی با مدیران وزارت نیرو و وزارت صمت در چابهار بخوبی جایگاه این شهرستان و نقش دریای عمان در کاهش تنش آبی تشریح شد.