تهران-ایرنا- وزیر دارایی قطر در همایش دوحه بر مناسبات راهبردی میان قطر و آمریکا تاکید کرد و گفت در سایه جنگ دو اقتصاد غول پیکر و رقیب (آمریکا و چین)، هیچ طرفی سود نخواهد کرد.

به گزارش روز یکشنبه روزنامه قطری «الشرق»، علی شریف العمادی وزیر دارایی قطر در همایش دوحه تاکید کرد که قطر و آمریکا مناسبات راهبردی دارند که بر همکاری های دو جانبه آنها در همه زمینه های سیاسی، اقتصادی، تجاری، سرمایه گذاری، آموزش، تولید انرژی، گاز و سایر بخش ها تاثیر داشته است.

وی در نشستی در پاسخ به جنگ تجاری میان آمریکا، چین و سایه آن بر اقتصاد دنیا، گفت در صورت ایجاد توافق میان دو طرف، آثار مثبت این امر شامل همه می شود. بنابرین در سایه وجود دو اقتصاد غول پیکر و رقیب هیچ طرفی سود نخواهد کرد.

به گفته العمادی، اقتصاد جهانی طی مرحله آتی با چالش های بسیاری روبه رو خواهد شد که اغلب آن در کشورهای در حال توسعه روی خواهد داد.  

وی در ادامه بر نقش مهم اقتصاد آمریکا، چین و روسیه به عنوان اقتصادهای پیشرو در تحقق رشد اقتصاد جهانی تاکید کرد.

العمادی از جمله عوامل موثر بر رشد اقتصاد جهانی را کاهش بهای نفت دانست که تا بشکه ای ۵۰ الی ۶۰ دلار رسید و گفت که قطر همه ارزها از جمله ارز چینی یا اروپایی را پذیراست و بیشتر صادرات دوحه با دولار انجام می شود. زیرا ارز ملی مرتبط با دلار است که نفع آن به اقتصاد ملی بازمی گردد.

وزیر دارایی قطر با اشاره به محاصره چهار کشور (عربستان، امارات، بحرین و مصر) بر کشورش، تصریح کرد که دوحه پس از بسته شدن مرزهای هوایی و زمینی اش با کشورهای حوزه خلیج فارس توانست از حریم هوایی ایران استفاده کند.

وی افزود: در این دوره تاکنون نسبت تجارت میان قطر و ایران از ۳ درصد از کل تجارت درون منطقه ای بین کشورهای حوزه خلیج فارس و ایران فراتر نرفته است و بیشتر مبادلات تجاری میان قطر و ایران، منحصر به کالاهای غذایی و کشاورزی در کنار کمک های انسانی است.

العمادی با اشاره به حمایت مالی از کشورهای خاورمیانه از جمله لبنان گفت که دوحه حدود ۵۰۰ میلیون دلار برای حمایت از اقتصاد لبنان در نظر گرفته است.

از سوی دیگر «استیون منوچین» وزیر خزانه‌داری ایالات متحده نیز قطر را شریک راهبردی مهم برای آمریکا خواند و اعلام کرد که قطر بعد از افزایش سهمش در تولید گاز طبیعی به عنوان یکی از مهمترین کالا در مقابله با تغییرات آب و هوایی، در رشد اقتصاد جهانی سهم بسزایی داشته است.

همایش بین المللی دوحه که به مجمع دوحه هم معروف است در سال ۲۰۰۰ میلادی به عنوان بستری برای کشورهای مختلف جهان به منظور گفت وگو و تبادل نظر در مورد چالش های مهم جهانی راه اندازی شد.

در این مجمع سالانه شخصیت های بین المللی شامل رهبران  کشورها، اندیشمندان و سیاست گذاران  برای ارائه جدیدترین دیدگاه ها در مورد وضعیت حاکمیت جهانی و چالش های آن گردهم می آیند.

«تجدید مدیریت در دنیای چند قطبی» مهم ترین محور مجمع امسال دوحه عنوان شده است.