به گزارش روز یکشنبه وزارت بهداشت، احمد المنظری در این پیام افزود: بزرگداشت روز جهانی پوشش همگانی سلامت در دنیا، در روز ۱۲ دسامبر برگزار می شود. در سال جاری، موضوع روز پوشش همگانی سلامت، «به وعده خود پایبند باشید» است.
وی ادامه داد: بیش از ۷۰ سال پیش، هنگامی که رهبران جهان اساسنامه سازمان جهانی بهداشت را تدوین می کردند، بر برخورداری بالاترین سطح بهداشت قابل دستیابی، به عنوان یک حق اساسی برای همه انسان ها، تاکید داشتند.
المنظری ادامه داد: وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی چشم انداز ۲۰۲۳ را تایید و همچنین متعهد شدند که با ایجاد سیستم های بهداشتی عادلانه و تاب آور پوشش همگانی سلامت را گسترش دهند. علاوه بر آن، کشورهای عضو منطقه مدیترانه شرقی پیمان جهانی UHC۲۰۳۰ را امضا و نیز بیانیه صلاله سال ۲۰۱۸ را تایید و نقشه راهی جهت رسیدن به پوشش همگانی سلامت در منطقه را تعیین کردند و پوشش همگانی سلامت به عنوان چتری فراگیر برای دستیابی به زندگی سالم و تندرستی همه در تمام سنین در بیانیه سیاسی اخیر سازمان ملل شناخته شده است.
رئیس منطقهای دفتر مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت در این پیام نوشت: حدود ۴۰ درصد از خدمات پایه سلامت قابل دستیابی برای افرادی که به آن نیاز دارند، نیست و از هر هشت نفر، یک نفر بابت پرداخت هزینههای مربوط به سلامت با فشار مالی مواجه بوده یا به فقر کشیده میشوند.
وی ادامه داد: مکررا پوشش همگانی سلامت وعده داده شده است، اما برای تحقق آن به واقعیت اقدامات بیشتری نیاز به انجام است. گزارش جهانی نظارت بر پوشش همگانی سلامت، سال ۲۰۱۹ نشان از تاخیر در منطقه ما دارد. ما اقداماتی که نیاز به انجام است را می دانیم و نقشه راه جهت رسیدن را داریم. من از همه رهبران می خواهم که به تعهدات خود عمل کنند. پوشش همگانی سلامت وعده ای است که برای رسیدن به آن، باید اقدامات لازم را انجام داد تا چشم اندازمان که «سلامت برای همه، توسط همه» است، محقق شود.
المنظری تصریح کرد: پوشش همگانی سلامت یعنی هرکسی بتواند به خدمات بهداشتی باکیفیتی که نیازمند آن است دست یابد، بدون آنکه دچار تنگنای مالی شود. پوشش همگانی سلامت فقط به معنای تضمین کردن عرضه یک بسته حداقلی خدمات بهداشتی نیست، بلکه مسئله بر سر آن است که پوشش خدمات بهداشتی و حفاظت مالی با افزایش در دسترس قرارگیری منابع بهطور پیشرونده گسترش یابد. البته پوشش همگانی سلامت به معنای رایگان بودن همه خدمات درمانی نیست، زیرا هیچ کشوری نمیتواند به طور پایدار همه خدمات را رایگان ارائه دهد.