ارومیه- ایرنا- جشنی برای ترویج فرهنگ ازدواج آسان طی شامگاه یکشنبه، ۲۴ آذرماه در دانشگاه ارومیه برپا شد؛ بزمی که سادگی سفره عقد آن از دور خودنمایی می‌کرد و دلبرانه‌های عروس‌ و دامادهایش، پیوندی ناگسستنی بر پایه ارزش‌های دینی را نوید می‌داد.

عروس‌ها با چادر سفید و دست‌ در دست آقا دامادها با گذشتن از حلقه گل و پاشیدن برف شادی بر روی سرشان، در میان تشویق و هلهله حضار وارد سالن شدند و در کنار یکدیگر نشستند؛ شِکرخنده‌های ‌آنان از دور نمایان بود.

آنجا عروس و دامادهای دانشجو با پچ‌پچ‌ها و در گوشی‌های عاشقانه برای هم دلبری می‌کردند، آری سالن چمران دانشگاه میزبان ۳۷ زوج دانشجو بود تا مهمترین شب‌ زندگیشان را بدون شیله‌پیله جشن بگیرند.
مهریه، زیارت کربلا 
میثم اباذری و سمیرا نادری که به واسطه خانواده‌هایشان با یکدیگر آشنا شده‌اند، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات و سال هفتم پزشکی دانشگاه تبریز هستند.
آقاداماد و عروس خانم در معیارهایشان هم تفاهم دارند و هردو ایمان، صداقت، اخلاق خوب و تفاهم را مهمترین ملاک خود عنوان می‌کنند و برای تداوم زندگی مشترک هم این معیارها را ضروری می‌دانند.
نادری ادامه داد: بعد از آشنایی اولیه از مشاورهای خوبی هم کمک گرفتیم و در نهایت باعث شد که جواب بله را به آقا داماد بدهم.
اباذری هم گفت: مجردها اگر ازدواج را سخت نگیرند و از تجملات دوری کنند، می‌توانند به جرگه متاهلان بپیوندند.
او مصداق این ساده گرفتن را مهریه همسر خود عنوان می‎کند و می‌گوید: ایشان هیچ چیزی را برای خودشان نخواستند و مهریه‌شان زیارت کربلا و کمک هزینه تحصیلی محدودی برای دانش‌آموزان مدرسه ابتدایی است.
درک متقابل، زندگی را دوام می‌بخشد
جواد نابغی، فوق‌لیسانس مدیریت و الناز رضایی، دانشجوی دکترای آب هم زوج دانشجوی دیگری هستند که به شیوه سنتی ازدواج کرده‌اند.
آقای داماد اخلاق خوب، متانت، خانواده خوب و حسنات دیگر را دلیل انتخاب عروس خانم عنوان می‌کند و معتقد است که برای ادامه راه زندگی، درک متقابل و گفت‌وگو و تعامل در زندگی امری ضروری است.
درباره مهریه‌اش از عروس خانم ‌پرسیدم؛ لبخند ‌زد و گفت: مهریه‌ام ۹۵۰ سکه و یکهزار شاخه گل است، برای خودم بیشتر مهریه گل مهم بود و انتخاب سکه‌ها هم بیشتر بر اساس نظر خانواده‌ها صورت گرفت.
تا آخرش هستم...
رقیه بشری و حسین اسدی، هم زوج دانشجوی دیگری هستند که به واسطه اقوام و خانواده‌هایشان به یکدیگر معرفی شده‌اند؛ برای آقا داماد، نجابت و صداقت مهمترین معیارهای انتخاب عروس خانم بود.
از آنان در مورد رشته‌های تحصیلیشان می‌پرسم، عروس خانم پاسخ می‌دهد: من دانشجوی ترم اول فیزیک و ایشان هم ترم آخر مهندسی کشاورزی هستند. هرچند هم رشته نیستیم اما همدل هستیم.
به آقا داماد می‌گویم که یک جمله به عروس خانم بگوید؛ او هم همراه با لبخند و رو در روی عروس خانم گفت: «تا آخرش هستم».
ضرورت حفظ بنای خانواده 
رییس دانشگاه ارومیه هم دراین آیین پشت تریبون حاضر شد و اظهار داشت: ازدواج یکی از مهمترین نشانه‌های خداوند است و بنایی محبوب‌تر از آن در نزد او نیست.

«رحیم حب‌نقی» با تاکید بر حفظ بنای خانواده، گفت: زوج‌های جوان باید با ایثار و از خودگذشتگی برای حفظ این بنا بکوشند؛ در اوایل زندگی مسایل و مشکلات اقتصادی گریبانگیر زوج‌های جوان می‌شود که اگر قناعت را پیشه کنند، این مشکلات حل خواهدشد.

رییس دانشگاه ارومیه توقع بی‌جا را باعث سردی کانون خانواده‌ها دانست و از زوج‌های دانشجو خواست که با صبر و حوصله بر مشکلات زندگی غلبه کنند.

رییس دانشگاه ارومیه توقع بی‌جا را باعث سردی کانون خانواده‌ها دانست و از زوج‌های دانشجو خواست که با صبر و حوصله بر مشکلات زندگی غلبه کنند.
علی عیسی زادگان، رییس مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه ارومیه هم در ادامه سخنانی را در ارتباط با مهارت‌های همسرداری برای زوج‌های دانشجو تشریح کرد.
فرهنگ‌سازی ازدواج آسان از اهداف جشن‌های ازدواج دانشجویی
مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه ارومیه هم در گفت‌وگو با ایرنا اظهار داشت: سال گذشته قریب به ۴۰ زوج و امسال ۳۷ زوج در دانشگاه ارومیه به ثبت‌نام ازدواج دانشجویی اقدام کرده‌اند.

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا کیومرزی، افزود: برگزاری جشن ازدواج دانشجویی هر ساله یکی از برنامه‌های اصلی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌هاست که سفر تفریحی، آموزشی مشهد مقدس و برپایی جشن در دانشگاه نیز در راستای گرامیداشت این سنت حسنه برای دانشجویان صورت می‌گیرد.
وی هدف از برگزاری مراسم ازدواج دانشجویی را فرهنگ‌سازی برای ازدواج آسان در بین دانشجویان دانست و گفت: ازدواج آسان باید در میان اقشار جوان و تحصیل‌کرده جامعه نهادینه شود.
سعید سلیمان‌پور، شاعر و ظنزپرداز ارومیه‌ای نیز در این آیین به قرائت اشعاری طنز در مورد ازدواج پرداخت و مولودی‌خوانی و اجرای استندآپ کمدی هم پایان بخش برنامه‌های این مراسم بود.
دانشگاه ارومیه دارای ۱۴ هزار دانشجو است که از این تعداد بیش از چهار هزار نفر در مقطع ارشد، یکهزار و ۵۰۰ نفر در مقطع دکتری و مابقی در مقطع کارشناسی مشغول به تحصیل هستند.