به گزارش خبرگزاری فرانسه، بولسونارو دیروز (یکشنبه) به خبرنگاران گفت: من نمی دانم چرا مردم این موضوع را درک نمی کنند که این فقط یک بازی تجاری است.
وی به ویژه اشاره کرد که کشورهای ثروتمند اروپایی در این بازی نقش دارند.
بولسونارو با متهم کردن کشورهای ثروتمند اظهار داشت: دوست دارم این موضوع را بدانم که آیا راه حلی وجود دارد که جنگل های اروپا بار دیگر احیا شوند یا فقط قصد دارند برزیل را آزار دهند؟
رئیس جمهوری برزیل که از او به عنوان «ترامپ برزیل» یاد می شود، از منتقدان رفع محدودیت های بهره برداری از منابع غنی گسترده آمازون است که به تسریع در روند جنگل زدایی دربرزیل منجر می شود.
«ریکاردو سالس» وزیر محیط زیست برزیل نیز که در اجلاس آب وهوایی سازمان ملل در مادرید پایتخت برزیل حضور داشت، از نتایج مذاکراتی که دو هفته طول کشید، انتقاد کرده است.
وی در توئیتر نوشت: کشورهای ثروتمند نمی خواهند سهم خود را بپردازند.
وی به ویژه درباره فقدان پیشرفت در موضوع مورد اختلاف مذاکرات درباره بازارهای کربن ابراز تاسف کرد.
بازار کربن یک سازوکار بازاری است که هدف از آن جلوگیری از گرم شدن هوای زمین است. تجارت کربن یعنی دولت یا شرکتی که بیش از حد تعیین شدن در پیمان کیوتو دی اکسید کربن تولید می کند می تواند از دولت و شرکتی که کمتر از حد تعیین شده دی اکسید کربن تولید می کند اعتبار کربنی بخرد.
برزیل و استرالیا از جمله کشورهایی هستند که می خواهند اعتبار کربنی جمع آوری شده آنها بر اساس توافق قبلی آب و هوایی بخشی از تعهدات شان بر اساس اهداف توافق پاریس محسوب شود.
مذاکرات درباره بازار کربنی روز یکشنبه بدون دستیابی به توافق کاملی به پایان رسید و به اجلاس سال آینده که قرار است در گلاسکو برگزار شود، موکول شد.
سالس گفت: متاسفانه با وجود تلاش های برزیل یک دیدگاه حمایت گرا بر این اجلاس غالب شد و برزیل و دیگر کشورهایی که می توانند اعتبارات کربنی را به دلیل جنگل های و اقدامات مثبت محیط زیستی خود تامین کنند، بازنده شدند.
برزیل صادر کننده شماره یک گوشت گاو در جهان است و روند جنگل زدایی در این کشور اغلب از سوی پرورش دهندگان گاو انجام می گیرد که به دنبال ایجاد مرتع و چراگاه در جنگل های آمازون برای تامین خوراک گله های خود هستند.
بیست و پنجمین اجلاس تغییرات آب وهوایی سازمان ملل با حضور تقریبا ۲۰۰ کشور و با هدف نهایی کردن دستور راهنمایی برای اجرای توافق پاریس ۲۰۱۵ برگزار شد. بر اساس توافق پاریس کشورها باید دمای کره زمین را زیر ۲ درجه سانتیگراد نگه دارند.
بعد از تغییرات آب وهوایی شدید و هفته ها اعتراض میلیون ها نفر در سراسر جهان، مذاکره کنندگان مادرید برای ارسال پیامی به دولت ها برای تشدید تلاش های خود در مقابله با تغییرات آب وهوایی تحت فشار بودند.
اما توافقاتی که به دست آمده بسیار کمتر از هشدار علم برای مقابله با بحران آب وهوایی است و «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل در پایان اجلاس از این که این مذاکرات «فرصتی از دست رفته» بود ابزار تاسف کرد.