به گزارش روز دوشنبه مجمع جهانی اهل بیت (ع) آیت الله رضا رمضانی در مراسم تودیع و معارفه مدیران عامل بنیاد بینالمللی عاشورا گفت: مجمع جهانی اهل بیت (ع) در نزدیک به ۳۰ سال فعالیت خود، ارتباط خوبی با پیروان اهل بیت (ع) برقرار کرد و تجمیع و هماهنگی ظرفیتهای آنها از مهمترین موضوعات مورد توجه در این سه دهه فعالیت بوده است.
وی با اشاره به خدمات آیت الله اختری همچون تأسیس دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع)، خبرگزاری ابنا و سایت های اینترنتی نظیر دائرة المعارف مجازی ویکی شیعه اظهار داشت: یکی از کارهای بسیار ارزشمندی که در این دوران صورت گرفت، ایجاد بنیاد بین المللی عاشورا بود. عاشورا یک ظرفیت جهانی و بین المللی است؛ همانطور که اربعین نیز بزرگترین همایش معنوی دنیا تلقی میشود؛ گرچه رسانههای جهان بخل میورزند که این همایش بزرگ را اطلاع رسانی و تبلیغ کنند.
امروزه عاشورا و اربعین یکی از مهمترین ظرفیتهایی است که میتواند زمینه ساز آن اتفاق بزرگ موعود در دنیا باشد. اگر بتوانیم این ظرفیت را تجمیع کرده و جهت دهیم، میتوانیم امام حسین (ع) را به عنوان الگویی جهانی مطرح کنیم.
وی تأکید کرد: نه تنها شیعیان، بلکه همه مسلمانان، پیروان ادیان ابراهیمی و همه بشریت میتوانند امام حسین (ع) را به عنوان الگو قرار دهند. اگر امام حسین (ع) در عرصه بین الملل به عنوان الگوی جهانی تلقی شود، قطعا تاریخ جهان استعمار به سر خواهد آمد.
رئیس اتحادیه اروپایی علما و تئولوگهای شیعه از مراسم حـج نیز به عنوان یکی از نمایشهای بزرگ بین المللی با تعدد فرهنگها در میان مسلمانان یاد کرد و افزود: تا وقتی حکومت آل سعود پابرجاست، حج به آن اهدافی که باید برسد، نخواهد رسید.
وی افزود: اسلام بر توسعه ارتباطات تاکید میکند و امروزه عاشورا و اربعین یکی از مهمترین اتفاقهای مهمی است که میتواند برای آن امر مهم رقم بخورد. حال که باید از ظرفیت های جهانی عاشورا و اربعین استفاده شود، بهترین جایی که میتواند به این امر بپردازد مجمع جهانی اهل بیت (ع) است.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) گفت: امروزه در کشورهای دانمارک، آلمان، کانادا، آمریکا و بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی راهپیماییهای بزرگ عاشورایی برگزار میشود که این موضوع نشان میدهد جریان عاشورا تبدیل به پایگاه جهانی و بین المللی شده است.
حضور آیت الله اختری در بنیاد عاشورا سبب خیر خواهد شد
حجت الاسلام مرسلی مدیرعامل سابق بنیاد عاشورا با ارائه گزارشی از عملکرد پنج ساله این بنیاد اظهار داشت: همه کارهای صورت گرفته در بنیاد با همت همکاران گرامی بنده صورت گرفت. در بنیاد عاشورا کار برای شخص نیست، برای امام حسین (ع) است و حضور آیت الله اختری در این بنیاد سبب خیر خواهد بود.
مشاور عالی دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در امور بین الملل افزود: با توجه به سابقه آیت الله اختری در سیاست خارجی، دبیرکلی مجمع جهانی اهل بیت (ع) و ارتباطات گسترده باشیعیان در سراسر جهان، وی میتواند تجربیات خود را به بنیاد عاشورا منتقل کند.
حجت الاسلام اختری با بیان اینکه "عاشورا منحصر به زمان و مکان خاصی نیست" اظهار داشت: امیدوارم در بنیاد بین المللی عاشورا فرهنگ حسینی و عاشورا را گسترش دهیم و مردم را با این فرهنگ آشنا کنیم که این بهترین وسیله برای گرایش مردم جهان به دین اسلام است.
همواره افتخار خدمت به پیروان اهل بیت (ع) و نوکری اهل بیت(ع) را داشته ام و از این پس نیز هر جا که باشم در خدمت به اهل بیت(ع) کوتاهی نمیکنم.
آشنایی با بنیاد بین المللی عاشورا
بنیاد بینالمللی عاشورا موسسهای غیر دولتی و غیر انتفاعی است که برای گسترش فرهنگ حیاتبخش و حماسهآفرین عاشورا و ایجاد جریان مستمر و پویا در حوزه بسط و گسترش سیره امام حسین (ع) و زنده نگه داشتن فرهنگ عاشورای حسینی از سال ۱۳۹۳ هجری شمسی زیر نظر «مجمع جهانی اهل بیت (ع)» شروع به فعالیت کرده و سعی دارد در این راه با بهرهگیری از ابزارهای نوین علمی، پژوهشی، فرهنگی، هنری، مطبوعاتی، تبلیغاتی و فضای مجازی و با خلق آثار برجسته و نیز گسترش فعالیتها و خدمات علمی و فرهنگی و مشارکت بیش از پیش علما و اندیشمندان جهان اسلام و تشیّع گام بردارد.
این بنیاد به صورت هیأت امنائی اداره میشود که اعضای آن متشکل از معاونت امور بین الملل و بعثه مقام معظم رهبری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه، دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، مدیریت حوزههای علمیه قم، رئیس جامعه المصطفی العالمیه، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزۀ علمیه قم، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، معاون بینالملل مجمع جهانی اهل بیت (ع)، مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، پنج شخصیت و پنج نهاد فرهنگی مرتبط با کشور، پنج شخصیت و پنج نهاد فرهنگی خارج از کشور است که دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت ریاست هیأت امنا را بر عهده دارد.
امور اجرایی بنیاد بر عهدۀ هیأت مدیرۀ منتخب هیأت امنا بوده و بالاترین مقام اجرایی آن مدیرعامل بنیاد می باشد. این بنیاد چهار معاونت شامل «معاونت رسانه و فضای مجازی»، «معاونت فرهنگی، آموزش و پژوهش»، «معاونت بینالملل» و «معاونت اداری، مالی و پشتیبانی» دارد که برنامههای اجرایی بنیاد را ساماندهی میکنند.