کرمان - ایرنا - مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان گفت: ۹ هزار حلقه لاستیک اکنون در کرمان انبار شده و کمبودی در توزیع لاستیک خودروهای سنگین با ارز ۴۲۰۰ تومانی وجود ندارد.

سیدعلی حاج‌سیدعلیخانی روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته راهداری و حمل و نقل جاده ای افزود: قیمت لاستیک به عنوان یکی از کالاهای پرمصرف با گرانی دلار چندین برابر شد و اعتراض جمعی بین رانندگان در پی داشت لذا دولت برای کمک به رانندگان بخش حمل و نقل دلار ۴۲۰۰ تومانی را به لاستیک تخصیص داد و حجم بزرگی از این کالا وارد کشور شد.

وی با بیان اینکه ۸۰ درصد لاستیک مصرفی کشور وارداتی است اظهار داشت: سازمان راهداری توزیع لاستیک را بر اساس سامانه و کارکرد ماشین اجرا کرد که با این اقدام توزیع عادلانه انجام می‌شود و ۸۴ هزار حلقه لاستیک بین رانندگان حمل و نقل کالا و مسافر استان کرمان توزیع شد.

سیستم اعلام بار مجازی در کرمان راه اندازی شد

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان با اشاره به پیگیری رانندگان بومی استان برای راه اندازی سالن اعلام بار گفت: میزان کالای تولیدی و حمل بار متناسب با تعداد ناوگان حمل بار نیست و تمامی ناوگان فعال نیستند و اختلاف بین عرضه و تقضا در توزیع بار احتمال بی عدالتی وجود داشت لذا یکی از شیوه ها وجود سالن اعلام بار فیزیکی است که این سیستم قدیمی و ناکارامد مورد توجه سیاست گذاران حمل و نقل و مدیران استانی نیست.

وی افزود: سیستم اعلام بار مجازی در کرمان به عنوان پایلوت کشور در موبایل‌ها ره اندازی شد و راننده به صورت مجازی می تواند برای نوبت دهی و انتخاب‌بار اقدام کند.

حاج سیدعلیخانی ادامه داد: این سیستم با استفاده از شرکت های بومی طراحی و تهیه  و به صورت آزمایشی بین چند شرکت بومی در حال اجرا است و در حال هماهنگی با تهران برای لینک سیستم با سایت های کشوری هستیم که پس از دوره آزمایشی و رفع ایرادات بتوانیم در پایانه حمل بار شهر کرمان از این سیستم استفاده و به شهرستان های سیرجان، بردسیر و زرند تسری می‌دهیم.

رشد هفت درصدی حمل بار کرمان

وی گفت: حمل و نقل جاده ای در ۲ گروه بار و مسافر در حال خدمت دهی به مردم هستیم و بر اساس آمار رسمی ۱۳ هزار و ۸۰۰ کامیون، ۲۷۰ شرکت و شعبه و ۱۸ هزار راننده در بخش حمل و نقل بار استان کرمان مشغول فعالیت هستند.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان گفت: سال گذشته با ۲۹ میلیون تن بار از مبدا استان کرمان در سال ۹۶، رتبه پنج کشور را داشتیم و طی سال ۹۷ حمل ۳۱.۸ میلیون تن بار از مبدا استان کرمان ۱۱ درصد رشد و در رتبه سوم کشوری جای گرفتیم در حالی که متوسط رشد بار کشور ۲.۵ درصد است.

وی ادامه داد: ۹۳۴ هزار بارنامه طی هشت ماه ابتدای امسال صادر کردیم و در این راستا ۲۰.۳ میلیون تن کالا از مبدا استان کرمان صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته هفت درصد رشد داشته است.

حاج سیدعلیخانی تصریح کرد: با بیان اینکه محاسبه کرایه بار بر اساس تن – کیلومتر به عنوان اقدامی برای رضایمندی رانندگان در کرمان بوده است گفت: خواسته رانندگان محاسبه میزان حمل بار بر اساس میزان بار و مسافت طی شده بود و از اواخر سال گذشته و ابتدای امسال سازمان راهداری با جلب نظر متخصصان و دست اندرکاران حمل و نقل بار و نظر اساتید دانشگاه پرداخت کرایه را بر اساس تن – کیلومتر طراحی و به مرحله اجرا گذاشت.

وی ادامه داد: کرایه بر اساس ظرفیت و طول مسیر در سیستم صدور بارنامه تعریف شده که ضمن تثبیت قیمت کرایه، از حمل بار زیر قیمت جلوگیری و عدالت نسبی در پرداخت ها ایجاد می کند و در این زمینه آخرین مرحله بروزرسانی نرخ تن – کیلومتر در شهریورماه امسال اتفاق افتاد.

۱۳ هزار راننده کرمانی از مزایای بیمه تکمیلی بهره‌مند شدند

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان اضافه کرد: استفاده از خدمات بیمه تکمیلی اقدام دیگری در جهت رضایتمندی رانندگان استان کرمان بود که از بیمه تکمیلی بهره مند شدند و از ابتدای مرداد ۹۷ تمامی رانندگان و همسران بدون پرداخت وجه و ۱۳ هزار نفر از رانندگان بخش کالای استان کرمان ثبت نام و از مزایای این بیمه بهره مند شدند.

وی با بیان اینکه همچنین از ابتدای مرداد امسال تا پایان مهرماه از رانندگان جدید و بازماندگان ثبت‌نام به عمل آمد گفت: از ۱۵ آبان امسال طرح ثبت‌نام ۲ نفر از فرزندان رانندگان هم آغاز شد و هزینه آن از طریق نیم درصد کمیسیون سهم شرکت ها پرداخت می‌شود.

کمیسیون ویژه رسیدگی به تخلفات رانندگان کرمان تشکیل شد

وی عنوان کرد: کمیسیون ویژه ای برای رضایت رانندگان در استان کرمان تشکیل شد که به صورت سرزده به محل پایانه بار مراجعه و تخلفات شرکت ها رسیدگی می شود و از ابتدای امسال تاکنون ۲۸ جلسه کمیسیون ماده ۱۱ و ۱۲ تخلفات رانندگان تشکیل و به ۵۰۸ پرونده تخلف رسیدی شده است.

رانندگان برای اعلام شکایت سامانه شهرا را در شماره ۱۴۱ راهداری راه اندازی کردیم که رانندگان می تواند شکایات خود را از این طریق مطرح کنند.

۷۲۰ مورد شکایت را از ابتدای امسال در سامانه شهرا رسیدگی کردیم و این نظارت جلوی بخش عمده تخلفات شرکت ها را می‌گیرد و رضایتمندی ایجاد می‌کند.

رشد ۲۴ درصدی حمل و نقل مسافر در کرمان

حاج سیدعلیخانی افزود: در استان کرمان هفت پایانه حمل و نقل مسافر (پنج مورد با مالکیت شهرداری و مابقی بخش خصوصی) در حال فعالیت هستند که ۸۵ شرکت، موسسه و شعبه ۶۵۰ اتوبوس با عمر متوسط ۱۲ سال، ۷۴۹ مینی بوس با عمر متوسط ۱۷ سال در زمینه حمل و نقل مسافر استان کرمان فعالیت می کنند که در این آمار رتبه پنجم کشور قرار داریم.

وی بیان داشت: استان کرمان با ۲ هزار و ۹۸ دستگاه خودرو سواری کرایه فعال، پس از مازندران رتبه دوم را در تعداد دارد و پنج هزار و ۳۰۰ راننده در بخش حمل و نقل مسافر استان مشغول فعالیت هستند.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان تصریح کرد: سال گذشته ۵.۶ میلیون مسافر از مبدا استان کرمان به داخل و خارج این استان جابه‌جا شدند که از نظر تعداد در رتبه ششم کشور قرار داریم.

وی با بیان اینکه استفاده از ناوگان عمومی حمل مسافر در سال‌های گذشته با توجه به گسترش راهها و خودروهای شخصی کاهش یافته گفت: استان کرمان طی هشت ماه سال جاری با جابجایی ۳.۹ میلیون مسافر رشد ۲۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است.

وی یادآور شد: تعداد سفرهای ما ۳۶۱ هزار سفر نسبت به سال قبل پنج درصد رشد داشته است که نشان می دهد این سفرها قانونمند شده است.

طرح ساماندهی حمل و نقل مسافر در کرمان اجرا شد

حاج سیدعلیخانی با بیان اینکه یکی از مشکلات پایانه های حمل و نقل مسافر حضور جارچین و دلالان و واسطه ها برای بخش جابه جایی مسافر بود که بدون بلیط مسافران را سوار می کردند گفت: این اقدام ضمن مشکل بیمه، موجب ضایع شدن حق شرکت ها می شد و برخی دلالان ۱۰ میلیون تومان در حالی که رانندگان و شرکت ها درامد سه میلیون تومانی داشتند لذا طرح ساماندهی پایانه مسافر کرمان به شکل پایلوت در کشور اجرایی کردیم که فروش بلیط تک نرخی و صرفا از طریق اینترنت وب کیووسک و کارت بانکی با نرخ واحد انجام می شود.

وی تاکید کرد: تمامی مبلغ فروش بلیط را به حساب متمرکز واریز و پس از کسر کسورات قانونی سهم شرکت، راننده و مسافر پرداخت می شود و با این اقدام ارتباط نقدی بین آنان و فروش زیر قیمت برداشته شده است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان افزود: تمامی اطلاعات صورت وضعیت پرداخت ها با اجرای طرح ساماندهی حمل و نقل مسافر به بازرسان کرمان ارسال می شود و تعداد مسافر با پایانه رصد و در خروجی های شهر کرمان با حضور تیم های بازرسی کنترل می شود که با این شیوه جلوی مسافران بدون بلیط و غیرمجاز گرفته شد.

۴۶ هزار زائر اربعین کرمان به مرزهای کشور اعزام شدند

وی اضافه کرد: ستاد اربعین استان وظیفه کمیته حمل و نقل و سوخت زائران را برعهده راهداری گذاشت و در سال قبل ۲۴ هزار زائر اربعین از استان کرمان به مرزها اعزام شدند و این آمار با استقبال خوب امسال به ۴۶ هزار نفر رسید.

حاج سیدعلیخانی عنوان کرد: زائران اربعین حسینی با استفاده از یکهزار و ۶۰۲ سرویس اتوبوس به مرزهای شلمچه، چزابه و مهران اعزام شدند و ۴۵ دستگاه اتوبوس استان را برای جابجایی زائران داخل عراق فرستادیم و با برنامه ریزی خوب بدون هیچ گونه اتفاق، حادثه و خللی در حمل و نقل زائران این جا به جایی صورت گرفت.

وی افزود: کمیته حمل و نقل سوخت کرمان به عنوان کمیته برتر ستاد اربعین معرفی شد.

افزون بر ۱۱ هزار دانش آموز کرمانی آموزش های ترافیکی را فرا گرفتند

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان با اشاره آموزش و نظارت بر حمل و نقل در این استان گفت: ۶ مرکز معاینه فنی سنگین، ۶ مرکز اسقاط خودرو تحت نظارت این اداره کل در استان فعالیت می کنند.

وی ادامه داد: ۶۱ هزار نفر - ساعت از رانندگان حرفه ای را طی سال جاری آموزش تخصصی دادیم و امسال ۳۵ مدارس حاشیه راه را ایمن سازی فیزیکی با نصب علائم، تابلو و خطوط انجام دادیم.

حاج سیدعلیخانی افزود: ۷۷ مدرسه را آموزش ترافیکی دادیم که ۱۱ هزار و ۵۰۰ دانش آموز آموزش های چگونگی استفاده از راه و آشنایی با علایم ایمنی و تجهیزات را فرا گرفتند و اقلام لوازم تحریر و کمک آموزشی با جنبه آموزش ترافیکی هم تهیه و به صورت عمده بین دانش آموزان روستاهای استان توزیع شد.

وی بیان داشت: طرح ارتقای ایمنی پنج گانه اداوت کشاورزی، وانت بارها، موتور سواران، عابران و سرنشینان در استان کرمان اجرا شد و هفت هزار و ۵۰۰ نفر امسال در ۷۵ دوره آموزشی طرح پنج گانه روستاهای استان مورد آموزش قرار گرفتند و در این طرح کلاه کاسکت، شبرنگ و چراغ راهنما بین شرکت کنندگان توزیع شد.

وی ادامه داد: استان کرمان سال قبل جزو استان های سبز در کاهش تلفات طرح پنجگانه بوده است.

نظارت بر حمل بارهای خطرناک کرمان ۹۶ درصد رشد داشت

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان گفت: ۹۶۵ مورد کنترل و نظارت بر حمل و نقل بارهای خطرناک امسال انجام شد که ۹۶ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشت و ۳۲۳ مورد کنترل اضافه تناژ داشتیم که نسبت به سال گذشته ۱۸ درصد افزایش داشته است.

وی بیان داشت: سه هزار و ۶۲۶ پروانه عبور ترافیکی را امسال صادر کردیم که ۱۳ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است.

حاج سیدعلیخانی تاکید کرد: استان کرمان دارای افزون بر ۱۳ هزار کیلومتر راه آسفالته است که از این میزان ۱۹۰۰ کیلومتر بزرگراه داریم و پس از استان اصفهان بیشترین طول بزرگراه های کشور را دارد و ۲ هزار و ۴۶۵ کیلومتر از راهای استان راههای شریانی هستند که در طول رتبه سوم کشور قرار گرفته ایم.

۲۶ آذرماه در تقوم ملی با نام روز حمل و نقل و رانندگان و یکم دی ماه روز راهدار نام‌گذاری شده است.