«کاظم خاوازی» روز دوشنبه در مراسم تجلیل از برگزیدگان علمی و اثرگذار بخش کشاورزی و منابع طبیعی، افزود: برای تجاری سازی تولیدات محققان و پژوهشگران بخش کشاورزی، این سازمان علاوه بر هدایای معمولی، بخشی از رویالیتی را در اختیار پژوهشگران قرار می دهد.
رویالیتی حق تألیف بهره مالکانه، مبلغی است که به منظور بهره برداری از امتیاز منابع دارای ارزش اقتصادی (برای نمونه حق استخراج از معدن) یا برای بهره گرفتن از امتیاز حقوق مالکیت معنوی و حق تکثیر (کپی رایت)، حق امتیاز، نشانه تجاری یا دانش فنی و تکنولوژی به دولت یا مالک پرداخت میشود.
وی اظهارداشت: همچنین این گروه از پژوهشگران برگزیده بدون دغدغه درخصوص مسائل مالی می توانند کارهای تحقیقاتی را انجام بدهند که بدون هیچ حسابرسی نسبت به هزینه کرد در حوزه پژوهشی مورد علاقه شان استفاده کنند.
به گفته خاوازی، در ادامه حمایتها، پژوهشگران برتر از صف تصویب طرحهای تحقیقاتی خارج می شوند و پروژه هایی که معرفی می کنند سریع تصویب و ابلاغ میشود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی شعار هفته پژوهش را "پژوهش و فنآوری پیامد محور، ضامن رونق تولید و امنیت غذایی" عنوان کرد و گفت: مسئولین بخش کشاورزی در تامین امنیت غذایی بیش از هر زمان دیگری اثرگذار هستند و این مهم باید مورد توجه قرار بگیرد.
خاوازی افزود: با توجه به شرایط حاکم بر کشور و تحریم ها، تامین امنیت غذایی یکی از مهمترین مواردی که باید کشور به آن بپردازد و رکن اصلی این مهم یافته های پژوهشی است که در اختیار سیاستگذاران و مجریان اصلی بخش کشاورزی قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه امسال کارهای تحقیقاتی پژوهشگران ما از سه سال تا ۱۴ سال به نمایش گذاشته شده است، گفت: روند معرفی پژوهشگران نمونه بخش کشاورزی برای اولین بار با رویکرد ویژه ای است به طوری که یافته ها را در معرض ارزیابی مصرفکنندگان (تشکل ها، اتحادیه، انجمن ها و کشاورزان) قرار داده ایم که پس از داوری های علمی، توسط پژوهشگران برتر و اساتید دانشگاه انتخاب شدند.
خاوازی درباره نحوه داوری نمونه های معرفی شده به سازمان تحقیقات گفت: برای اولین بار در این بخش ابتکار عمل به خرج دادیم و آثار پس از معرفی، بلافاصله در اختیار دانشگاهیان قرار گرفت و پس از آن برای داوری برای معاونین ارسال شد.
واکسن برسلوز با یکسال ماندگاری معرفی شد
رئیس سازمان تحققات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: پیش از این واکسن برسلوز تولیدی کشور چهار ماه بیشتر، قابلیت نگهداری نداشت و باید از کشورهای دیگر تامین می شد اما در یافته های جدید محققان، مدت زمان نگهداری این واکسن به یکسال افزایش یافته است.
به گفته وی، نیاز سالانه کشور به واکسن برسلوز ۴۰ میلیون دز است که اکنون با راه اندازی خط تولید این واکسن با ماندگاری بالا و نظارت سازمان دامپزشکی در اختیار مصرف کنندگان قرار میگیرد.
معرفی دستگاه برداشت چغندر علوفه ای
خاوازی از دستگاه برداشت چغندر علوفه ای توسط محققان و پژوهشگران بخش کشاورزی خبر داد و افزود: یکی دیگر از مشکلات کشور، تامین علوفه دامی است که باید بخش قابل توجهی از خارج کشور تامین شود.
وی اضافه کرد: اکنون گیاهی که می تواند ما را در این عرصه کمک کند کشت چغندر علوفه ای است که پیش از این با مشکل دستگاه برداشت آن روبرو بودیم اما اکنون دستگاه برداشت چغندر علوفه ای برای سیلوسازی معرفی شده که در نوع خود بی نظیر است و مشابه این را در دنیا نداریم.
کپسول ژل رویال معرفی شد
وی درباره نحوه مصرف ژل رویال گفت: از دیگر دستاوردهای محققان ما کپسول های خوراکی ژل رویال است که پیش از این، مصرف آن سخت بود زیرا باید در فریزر نگهداری می شد.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اظهارداشت: اکنون گندم نان مهرگان نیز به عنوان رقم برتر در بیش از ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور مورد استفاده است که از دستاوردهای محققان ما به شمار می رود.
وی با بیان اینکه امسال هیچ مدیری را به عنوان پژوهشگر برتر معرفی نخواهیم کرد افزود: امسال فعالان بخش خصوصی در معرفی آثار فراموش شدهاند و این نقطه ضعف ما است.
خاوازی درباره شروع ایده بازار از خردادماه امسال، گفت: ۳۰۰ ایده جدید مورد ارزیابی قرار گرفت و ۲۶ ایده توسط صاحبان سرمایه، انجمن ها و اتحادیه ها انتخاب شد و پس از دو ماه آموزش، ۱۰ ایده انتخاب شده و در اختیار بنگاه های اقتصادی قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، در مراسم تجلیل از برگزیدگان علمی و اثرگذار بخش کشاورزی و منابع طبیعی ۱۰ نفر از محققان، پژوهشگران تجلیل شدند.