تهران- ایرنا- دیپلمات پیشین ایران با بیان اینکه موضوعی چون FATF با تعامل و تفکر قابل حل است، گفت: گروه ویژه اقدام مالی نهادی بین المللی است که همه کشورهای جهان عضو آن هستند و هر وقت بخواهند می‌توانند از آن خارج شوند و حضور درآن ازدواج غیرقابل فسخ نیست.

«فریدون مجلسی» روز جمعه با اشاره به پایان گرفتن مهلت گروه ویژه اقدام مالی (FATF)، گفت: در حالی که دو لایحه از لوایح چهارگانه FATF در مجمع تشخیص مصلحت خاک می‌خورد و اعضای آن نیز سکوت کرده‌اند، نگران هستم که وقتی موضوعی با تعامل و تفکر قابل حل است، چرا باید به گره‌ای تبدیل شود.

وی ادامه داد: FATF نهادی بین المللی است که همه کشورهای جهان عضو آن هستند و هر وقت بخواهند می‌توانند از آن خارج شوند و حضور درآن ازدواج غیرقابل فسخ نیست.  اینکه برخی می گویند با پیوستن به این کنوانسیون‌ها به شرایط بیگانگان و غربی‌ها تن می‌دهیم، یک بهانه‌جویی است.
این دیپلمات سابق یادآور شد: بسیاری از ابزارها، سازوکارها و امکاناتی که در حال استفاده از آن هستیم، غربی است، همین تلفنی که با آن صحبت می‌کنیم پدیده‌ای غربی است چرا مخالفان تصویب CFT و پالرمو تلفن خود را کنار نمی‌گذارند؟

مجلسی در بخش دیگری از اظهاراتش به انتشار بخشی از نظر حقوقی وزارت خارجه ‌آمریکا درباره استفاده این کشور از "مکانیسم ماشه" اشاره کرد و گفت: به نظر می‌رسد رفتن آمریکا به سمت مکانیسم ماشه و اتخاذ این رویکرد با مساله تحریم تسلیحاتی ایران بی‌ارتباط نیست، البته این هم یک بهانه است.

وی ادامه داد: چنانچه ایران از برجام خارج شود و شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم آن را تایید کند دیگر به تایید شورای امنیت احتیاج ندارد، در این صورت توافق برجام معلق و تحریم های شورای امنیت برمی‌گردد. البته آمریکایی‌ها این روند را می شناسند و به این اصل که بدون تایید شورای حکام کاری نمی‌توانند از پیش ببرند، آگاهند. ولی اگر زورشان برسد از هیچ ابزار و بهانه ای فروگذار نمی‌کنند.
کارشناس مسائل بین‌المللی علت و انگیزه‌ آمریکا از طرح این موضوع را گرفتن بهانه از کشورهای ثالث چون مالزی، چین و ژاپن عنوان کرد و گفت: آمریکا قصد دارد ایران را به سمتی ببرد که مقصر جلوه کند و به کشورهای معترض بگوید ایران با نقض قطعنامه‌های شورای امنیت، خلاف تعهدات برجامی خود عمل کرده است.

مجلسی با بیان اینکه آمریکایی‌ها تاکنون هر کاری که توانسته‌اند علیه ایران انجام داده‌اند، افزود: استدلال تحریمی آمریکا این است که وارد جنگ نشده و با همین جنگ اقتصادی به خواسته‌ها و اهداف خود برسند.

وی در ادامه به پایان تحریم‌های تسلیحاتی ایران براساس برجام اشاره کرد و گفت: به نظر می‌رسد رفتن آمریکا به سمت مکانیسم ماشه و اتخاذ این رویکرد با مساله پایان تحریم تسلیحاتی ایران ارتباط دارد، البته این هم یک بهانه است. فرض کنیم روزی تحریم‌های تسلیحاتی ایران به پایان برسد و خرید و فروش تسلیحات با ایران به شکل قانونی آزاد شود، وقتی کشورهای دنیا از ایران، نفت و اقلام غیرنظامی نمی‌خرند، چگونه می توانند کالای تسلیحاتی به ایران بفروشند یا بخرند؟

این کارشناس مسائل بین‌المللی اظهارات افراد غیرمسئول در خصوص مسائل مهم منطقه‌ای و بین المللی را مزید براین بهانه‌ها عنوان کرد و یادآور شد: قصد آمریکایی‌ها فشار آوردن به ایران است و در چنین شرایطی کسانی که تریبون دارند نباید بهانه به دست آنها بدهند.

در شرایط دشمنی قانون قرارداد بی‌معنی می‌شود

مجلسی افزود: استدلال آمریکایی‌ها، برخی همسایگان و اسرائیل این است که وقتی ایران می‌تواند دیگران را تهدید کند، اگر محدودیت تسلیحاتی شورای امنیت آن به پایان برسد، تهدید جدی‌تر خواهد شد. این بهانه‌ها وجود دارد و برای امتحان هر راه سخت گیرانه‌ای دستاویز شده است.

وی در پاسخ به این پرسش که آمریکایی‌ها می توانند اروپایی‌ها را به سمت فعال کردن مکانیسم ماشه ترغیب کنند، گفت: اگر بنا بر لجاجت و بهانه‌جویی باشد، از هر منفذ و روزنه‌ای استفاده می‌کنند. در شرایط دشمنی، قانون و قرارداد بی‌معنی می‌شود.  مگر غیرقانونی‌تر از خود جنگ وجود دارد؟ آمریکایی‌ها با روش‌های مختلف چهره قانونی به جنگ می‌دهند و جنگ‌های مختلف اتفاق می‌افتد، قضیه مکانیسم ماشه هم خارج از این معادله نیست و می‌توانند با قانونی جلوه‌دادن آن را فعال کنند.

این دیپلمات سابق کشورمان اظهار کرد: باید خود را از لبه تیغ کنار بکشیم. لجاجت و بهانه جویی که باشد هر کاری آسان است و همیشه هم اتفاق افتاده است.

مجلسی ادامه داد: مگر  بزرگتر از جنگ ویتنام سراغ داریم، کجایش قانونی بود؟ جنگ جهانی دوم هم همینطور. وقتی کار به مرحله ای برسد که احساس خطر تلقی ‌شود، دفاع از خود هم مشروع تلقی می‌شود، اینجا قانون و قرارداد به محاق می‌رود.