حسین انتظامی شامگاه دوشنبه ( ۲۵ آذرماه) در تالار وحدت و در آیین اختتامیه سیزدهمین جشنواره بینالمللی سینماحقیقت، اظهار داشت: خوشبختانه سینمای مستند مسیر رو به تعالی دارد و یکی از جلوههای آن هم خود جشنواره است که سال به سال موفق تر برگزار میشود و خط بطلان مجددی بر تمامی باورهای غلط می کشد.
وی افزود: کمیت و کیفیت آثار نسبت به سال گذشته ارتقا یافته است و وظیفه خود میدانم از زحمات دبیر چند دوره گذشته این جشنواره یعنی محمدمهدی طباطبایینژاد تشکر کنم چون بخش عمده فیلمهای جشنواره محصول تلاشهای وی در زمان حضورشان در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی بوده است.
رئیس سازمان سینمایی ادامه داد: اینکه وی به ما در سازمان سینمایی پیوستند نشان میدهد فعالان حوزه سینمای مستند تا چه اندازه میتوانند در حوزه سیاست گذاری کمک کنند.
انتظامی با بیان اینکه فیلمهای امسال از نظر جغرافیای فیلمسازی تنوع خوبی داشتند، گفت: بخشهای جدیدی به جشنواره اضافه شده بود که از آنها استقبال شد. همچنین نقطه عطف دیگر این دوره از جشنواره حضور صنوف در بخش سیاستگذاری جشنواره است.
رییس سازمان سینمایی با بیان این که مدتی است فرهنگ مستند دیدن رواج یافته است، اظهار داشت: این خبر خوبی برای مستندسازان است. این روزها صرفا مستند را در قاب تلویزیون نمیبینیم. همه ما باید همت کنیم که این فرهنگ بیش از پیش رواج یابد.
وی با اشاره به اینکه برای سال آینده بودجه های حمایتی برای سینمای مستند همچنان که در سال ۹۸ نسبت به ۹۷ افزایش یافته بود، افزایش می یابد، گفت: اگر مسئولی سیاستی را اعلام و نتیجه اش در عمل ثابت نشود، خوب نیست. بنابراین این تصمیم را در برنامه و بودجه که اعلام می شود خواهیم دید. همچنین در حوزه پخش و عرضه مستند نیز باید بودجه ای را برای سامانههای درخواستی درنظر بگیریم.
رییس سازمان سینمایی با تاکید بر اینکه تداوم رایزنی با دستگاه ها برای همکاری و مشارکت در تولید مستند که جلوهاش در همکاری با اتاق بازرگانی اتفاق افتاد، نیز شاهد هستیم، خاطرنشان کرد: ورود دستگاههایی از این دست به خلق ارزش افزوده به شیوهای که در منافع اثر نیز دخیل باشند، نیز کمک میکند.
انتظامی در پایان به همه برگزیدگان سیزدهمین جشنواره بین المللی سینماحقیقت تبریک گفته و برایشان آرزوی موفقیت کرد.
سیزدهمین جشنواره بینالمللی سینماحقیقت به دبیری محمد حمیدی مقدم در پردیس سینمایی چارسو و موزه سینما برگزار شد. این جشنواره در بخش مسابقه ملی شامل ۶۲ فیلم بود. از این تعداد ۲۷ فیلم به گونه مستند کوتاه، ۱۵ فیلم به گونه مستند نیمهبلند و ۲۰ فیلم به گونه مستند بلند اختصاص داشت که کامران شیردل، یونس شکرخواه، سیفالله صمدیان، پیروز کلانتری، حبیب احمدزاده، محمدحسین مهدویان و مونا زندی داوری برای انتخاب برترین مستندها را در این بخش به عهده داشتند.
همچنین در بخش مسابقه بینالملل امسال که حدود شش هزار فیلم از بیش از ۱۰۰ کشور جهان متقاضی شرکت در آن بوده اند، ۵۴ فیلم در ۷ بخش مسابقه و غیررقابتی پذیرفته شدند. زلاتینکا روسوا، کارول پیشاروک و مهرداد اسکویی داوران این بخش بودند. در بخش مسابقه بینالملل به تفکیک ۸ مستند کوتاه، ۸ مستند نیمهبلند و ۸ مستند بلند نمایش دارند که منگ شیه، رائد فریدزاده و وتون نورکلاری داور بخش کوتاه و نیمهبلند بودند. همچنین نمایشهای ویژه ۸ فیلم و پرتره شامل ۸ فیلم می شود.
جایزه شهید آوینی ویژه نمایش و تقدیر از فیلمهای مستند منتخب حوزه انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت در منطقه نیز برای ششمین سال متوالی، به عنوان بخش ویژه جشنواره بینالمللی سینماحقیقت برگزار شد و امسال ۲۹ فیلم در آن شرکت داشتند و داوری این بخش به عهده محمدمهدی طباطبایی نژاد، مسعود فراستی و مهدی قربانپور بود.