تهران- ایرنا- در ایامی که هر روز خبرهایی از افزایش جنایت های نظامیان صهیونیست علیه فلسطینیان منتشر می شود،  یک هیات بلندپایه صهیونیستی روز یکشنبه برای شرکت در اجلاس بین المللی ابوظبی، وارد امارات شد، خبری که دیگر مانند گذشته ها تعجب محافل عربی را بر نمی انگیزد.

هشتمین اجلاس بین المللی کشورهای عضو توافقنامه سازمان ملل درباره مبارزه با فساد از دیروز (دوشنبه) در ابوظبی با حضور نمایندگانی از۱۸۴ کشور جهان به همراه رژیم صهیونیستی آغاز شده و تا جمعه ادامه خواهد داشت.

به گزارش روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحرونوت»، یک هیات بلندپایه از مسئولان وزارت دادگستری اسراییل روز یک شنبه وارد امارات شد تا در اجلاس بین المللی مبارزه با فساد ابوظبی شرکت کند، اجلاسی که ادعا شده حدود ۳ هزار نفر در آن حضور دارند.

در ارتباط با برنامه های احتمالی این هیات و ترکیب آن به غیر از موضوع شرکت در نشست یاد شده ، هنوز جزییات بیشتری در دست نیست، اما تحلیلگران معتقدند که سفر این هیات در ادامه تلاش های جاری با هدف عادی سازی روابط میان رژیم صهیونیستی و دولت عرب است.

رژیم صهیونیستی پیش از این نیز اعلام کرد که قرار است در نمایشگاه بین المللی «اکسپو ۲۰۲۰» در دبی شرکت کند، نمایشگاهی که قرار است از ۲۰ اکتبر سال ۲۰۲۰ میلادی (۲۸ مهر ۱۳۹۹) تا ۱۰ آوریل ۲۰۲۱ (۲۱ فروردین ۱۴۰۰) در بندر دبی در امارات متحده عربی برگزار شود.

مشخصا شرکت در این نمایشگاه برای صهیونیست ها آن حد اهمیت دارد که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی پیشتر از تصمیم این رژیم برای شرکت در نمایشگاه بین المللی «اکسپو ۲۰۲۰» در دبی خبر داده و حضور این رژیم در این نمایشگاه را بیانگر پیشرفت عادی سازی روابط میان تل آویو با کشورهای عربی دانسته بود.

یدیعوت آحارونوت،  روزنامه صهیونیستی اسراییل در ارتباط با این خبر نوشت :‌ اسرائیل یک غرفه ویژه در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۰ در شهر دبی برپا خواهد کرد و مقام های اماراتی به شهروندان اسرائیلی اجازه خواهند تا برای شرکت و بازدید از این نمایشگاه به این کشور سفر کنند و تماس هایی در بالاترین سطوح میان امارات و اسرائیل برای ورود گردشگران با پاسپورت اسرائیلی به امارات انجام شده است.

روند عادی سازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی در زمان ریاست جمهوری "انور سادات" رییس جمهور معدوم مصر و با انعقاد قرار داد صلح کمپ دیوید در۱۷ سپتامبر ۱۹۷۸ (۱۷ شهریو ۱۳۵۷) آغاز شد و پس از آن حسنی مبارک رییس جمهور بعد از وی و پس از او عبدالفتاح السیسی راه سادات را ادامه دادند؛ هم اینک نیز سران کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس با چشم پوشی از حق فلسطینیان و مسلمانان به دنبال برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی هستند.

سفر «میری ریگو» وزیر ورزش رژیم صهیونیستی در آبان ماه سال ۹۷ به امارات اولین سفر علنی و رسمی یک مقام صهیونیست به امارات بود، هرچند رسانه های منطقه بارها خبر از ملاقات و سفرهای متقابل مقامات اماراتی و رژیم صهیونیستی به پایتخت های دو طرف داده اند.

سفر وزیر امورخارجه رژیم صهیونیستی به امارات در ۱۰ تیرماه ۱۳۹۸ دومین سفر علنی یک مقام رسمی این رژیم در یک سال گذشته از امارات محسوب می شود، سفری که با دیدارهای مختلف با مقامات اماراتی همراه بود.

چندی پیش بود که رسانه های رژیم صهیونیستی اعلام کردند که این رژیم در مسیر عادی سازی روابط خود با کشورهای عربی، به دنبال امضای معاهده «عدم تجاوز» با عمان، امارات متحده عربی، بحرین و مغرب است.

همان زمان ، رسانه های اسرائیلی نوشتند که مقام های کاخ سفید برای امضای معاهده موسوم به «عدم تجاوز» میان اسراییل با چهار کشور عربی که مقدمه ای برای عادی سازی کامل روابط با صهیونیست هاست، با سفیران این کشورها در واشنگتن دیدار کرده اند.

حالا بعد از چند سال رابطه پنهانی، دولت های عرب بویژه در خلیج فارس به دنبال علنی کردن روابط با صهیونیست ها هستند، رژیم اشغالگر قدس هم تلاش می کند که با عمان، امارات و بحرین و مغرب که روابط دیپلماتیک رسمی ندارد، معاهده «عدم تجاوز» امضا کند. بنابر گفته مقام های بلندپایه دیپلماتیک، این چهار کشور عربی پشت پرده با اسرائیل رابطه دارند.

منابع اسرائیلی تاکید دارند که آمریکا برای تحقق این امر به اسرائیل کمک می کند و در همین راستا یک مقام آمریکایی اخیرا در کاخ سفید با چهار سفیر عربی در واشنگتن در این باره دیدار و گفت و گو کرده است.

رسانه های صهیونیستی هم به این مساله اذعان کرده که رژیم اشغالگر دیگر تلاش خود را برای عادی سازی کامل روابطش با کشورهای عربی پنهان نمی کند و در همین راستا سعی دارد تا از طریق موضوع تامین امنیت و آزادی دریانوری در آب های خلیج فارس به کشورهای عربی نزدیک شود.

این معاهده شامل تقویت به اصطلاح دوستی رژیم صهیونیستی با این کشورها طبق منشور سازمان ملل می شود و کشورهای امضاکننده را متعهد می کند که به یکدیگر حمله نکنند؛ چنین معاهده‌ ای، موجب می‌شود روابط غیرعلنی رژیم صهیونیستی با برخی از کشورهای عربی حالت نیمه‌ رسمی به خود بگیرد.

منابع عربی مطلع هم به رسانه های اسرائیلی گفته اند که عربستان، بحرین را به لحاظ دیپلماتیک و رسانه ای مسئول پیگیری این موضوع کرده است. در همین راستا خاخام قدس اشغالی نیز چندی پیش در سفری بی سابقه، به بحرین رفت و با علمای دینی این کشور و برخی از کشورهای عربی دیدار کرد. «شلومو عمار» خاخام عالیرتبه قدس اشغالی در این سفر با «حمد بن عیسی» پادشاه بحرین نیز دیدار کرد.

برخی از کشورهای عربی حوزه خلیج فارس از جمله عربستان، امارات و بحرین پیشتر روابط پنهانی با رژیم صهیونیستی داشتند اما طی ماه های اخیر این روابط علنی تر شده و این کشورها در تلاش برای برقراری کامل روابط رسمی و دیپلماتیک با تل آویو هستند.

آخرین بحث در خصوص رابطه تل آویو – ابوظبی از سوی یک میلیاردر اماراتی در پنجشنبه گذشته مطرح شد. "خلف الحبتور" در گفت وگو با "شالومی زیانتس" روزنامه نگار صهیونیست در دبی از کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس خواست تا با اسرائیل روابط علنی برقرار کنند.

شبکه خبری الجزیره قطر پنجشنبه گذشته اعلام کرد: الحبتور که در این مصاحبه لباس عربی بر تن دارد، با این ادعا که "عرب و یهود پسرعمو هستند و احمقانه است که با هم بجنگند"، خواستار عادی سازی روابط کشورهای عربی با اسراییل (رژیم صهیونیستی) شد.

چندی پیش بود که انور عشقی ژنرال بازنشسته سعودی نیز اعلام کرد که عربستان آماده است سفارت خود را در سرزمین های اشغالی دایر کند، مشروط بر اینکه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی با ابتکار عمل اعراب در مورد صلح خاورمیانه موافقت کند.

ارتباط میان رژیم صهیونیستی و برخی از حکام منطقه طی ماه های گذشته و در یکسال اخیر به یک موضوع عادی بدل شده است. تاکنون چندهیأت ورزشی و غیرورزشی صهیونیستی در کنفرانس ها و همایش های ورزشی در برخی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس از جمله امارات متحده عربی شرکت کرده اند.

مهم ترین ارتباط میان کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس با رژیم صهیونیستی مربوط به سفر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم به عمان و دیدار با پادشاه این کشور در اوایل آبانماه ۱۳۹۷ می باشد.

اخبار منتشر شده توسط رسانه های بین المللی نشان می دهد که در سال های اخیر کشورهای عرب منطقه ارتباطات پشت پرده و پنهانی خود را با رژیم صهیونیستی برای برقراری ارتباط آغاز کرده اند و با چشم پوشی از آرمان های فلسطین و اسلام، فقط به دنبال فرصت مناسب برای اعلام علنی آن می گردند.

رژیم اشغالگر قدس و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس در حالی به دنبال عادی سازی روابط هستند که این رژیم علاوه بر اشغال فلسطین و کشتار فلسطینیان، هنوز بلندی های جولان سوریه و بخش هایی از جنوب لبنان را در اشغال خود دارد.

تحلیلگران منطقه ای معتقدند ،‌ یکی از دلایل همگرایی عربستان و امارات با رژیم صهیونیستی در زمان کنونی، پیدا کردن راه گریز از شکست در جنگ یمن می باشد، جنگی که با شهوت قدرت سران عربستان و امارات در ششم فروردین ۱۳۹۴ آغاز شده و جز کشتار غیر نظامیان بی گناه یمنی و خسارت های هنگفت به زیرساخت های این کشور دستاوردی نداشته است. 

برچسب‌ها