سنندج - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: با انجام اقدامات پیشگیرانه و درمانی و رعایت توصیه‌های بهداشت از سوی مردم، در حال حاضر شیوع بیماری آنفلوآنزا و آمار مبتلایان به این بیماری در استان رو به کاهش است.

ابراهیم قادری روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: براساس بررسی‌های انجام شده، تعداد بیماران مبتلا به آنفلوآنزا در سطح شهرستان‌های این استان بین یک سوم تا یک چهارم هفته گذشته کاهش پیدا کرده است.

وی افزود: این کاهش آمار مبتلایان به این معنی نیست که کلا بیماری آنفلوآنزا کاهش پیدا کند چرا که ممکن است موج دیگری هم داشته باشد ضمن اینکه علایم و رفتارهای این بیماری پیچیده و به هیچ عنوان قابل پیش‌بینی نیست.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: هم‌ اکنون نگرانی ما در زمینه این بیماری، جمعیت حساس جامعه از جمله مادران باردار، افراد چاق، دارای مشکلات ریوی، افراد مسن بالای ۶۵ سال و کودکان زیر پنج سال است چرا که سیستم بدنی این افراد ضعیف است و این بیماری می‌تواند باعث مرگ و میر در این افراد شود.

وی با بیان اینکه آمار فوتی‌های ناشی از بیماری آنفلوآنزا در استان به ۱۱ نفر رسیده است، یادآور شد: این آنفلوآنزا در گروه‌های پر خطر، ریسک قابل ملاحظه‌تری دارد و بیش از ۹۰ درصد افراد فوتی دارای بیماری‌های زمینه‌ای دیگر بوده و جزو بیماران دارای خطر بالا به حساب می‌آیند.

قادری تاکید کرد: تاکنون از ۲۳۴ نفر دارای علایم بیماری آنفلوآنزا در استان با مراجعه به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی نمونه برداری شده که از این تعداد، ۵۶ نفر مبتلا به این بیماری شناسایی و تحت درمان قرار گرفتند.

وی گفت: هم‌اکنون هیچ نوع کمبود دارویی در زمینه پیشگیری و درمان این بیماری در استان نداریم و برنامه ریزی و پیش بینی‌های لازم در این زمینه انجام شده و دارو به اندازه کافی در بیمارستان‌ها وجود دارد.

موضوع مشاهده کیک‌های آلوده در دست بررسی است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان به موضوع مشاهده کیک‌های آلوده در برخی استان‌های کشور اشاره کرد و افزود: کیک‌های آلوده همانند خیلی از استان‌های کشور در چند شهرستان این استان البته به صورت خیلی محدود مشاهده شده است.

وی با بیان اینکه این موضوع به نظر می‌رسد کاری سازمان یافته باشد اما فعلا از جزییات آن اطلاعی نداریم، اظهار داشت: نهادهای امینتی و نیروهای دانشگاه علوم پزشکی در حال ارزیابی، بررسی و پیگیری موضوع هستند.

قادری اضافه کرد: پیگیری این مساله و روشن شدن موضوع زمان بر است اما در مجموع اینگونه مسائل فرصتی برای آموزش به مردم است که از خرید خوراکی‌های با بسته بندی مخدوش و یا تاریخ گذشته پرهیز کرده و دقت بیشتری در خرید مواد غذایی داشته باشند.

بیماری آنفلوآنزا یک عفونت حاد ویروسی دستگاه تنفسی است که در صورت سالم و فعال بودن سیستم ایمنی فرد مبتلا، عوارض بیماری بعد از طی دوره چند روزه تخفیف یافته و بهبودی حاصل می‌شود که در افراد مبتلا به بیماری های مزمن و نقص ایمنی و در موارد همه‌گیری، عوارض بیماری شدیدتر و مرگ‌ و میر بیشتری دارد.

آنفلوآنزا معمولا در فصول سرد سال بخصوص دی ‌و بهمن‌ ماه به دلیل ازدحام بیشتر شیوع و احتمال انتقال آن افزایش می‌ یابد زیرا در زمستان و پاییز مردم تمایل بیشتری دارند که در فضاهای سرپوشیده بمانند، همین مساله عامل تسریع انتقال ویروس از فردی به فرد دیگر است.