کاشان- ایرنا- معاون حقوقی رییس جمهوری گفت: پژوهش می‌تواند جامعه را از دست‌اندازی‌های مختلف نجات دهد و کشور را به سمت توسعه پیش ببرد.

لعیا جنیدی روز سه‌شنبه در آیین بزرگداشت هفته پژوهش و قدردانی از دانشجویان و استادان نمونه پژوهشی و آموزشی دانشگاه کاشان افزود: کشور در مجموع از نظر پژوهش به همت دانشگاه‌ها،  استادان و دانشجویان و نسل جوانی که باید آینده کشور را بسازند، پیشرفت خیلی خوبی داشته است.

وی بیان کرد: نسل جوان کشور محکم، با اراده و جدی با وجود همه این تنگناها و محدودیت‌ها و عدم خشنودی‌ از شرایط کنونی، کمر همت به کار بستند تا کشور را به سمت توسعه و آبادانی پیش ببرند.

معاون حقوقی رییس جمهوری بیان کرد: نسل کنونی باید بدانند که نسل‌های پیش از آنها نیز با همین مشکلات روبه‌رو بودند اما به علت عشق و اراده و علاقه‌ای که به کشورشان داشتند، همه سختی‌ها را برای آبادانی و سازندگی کشور تحمل کردند.

وی اضافه کرد: نسل جوان کشور به ویژه دانشجویان باید دغدغه‌های کشور را جدی بگیرند و برای پیشرفت ایران اسلامی با میراث و تاریخی کهن تلاش کنند.

جنیدی یادآور شد: کشور پیشرفت‌های خوبی به ویژه در تعداد چاپ مقاله‌های موثر داشته است، به گونه‌ای که سهم ما تا پیش از سال ۱۳۵۷ سه دهم درصد بود که بر اساس آخرین آمار و با توجه به رشد کمی و کیفی جمعیت، این سهم در زمان حاضر ۲ درصد شده که قابل اعتنا است.

وی تصریح کرد: یک انفصال روش‌شناختی در حوزه علوم انسانی وجود دارد که یکی از مشکلات این حوزه است؛ معیارهای تحقیق و ارزیابی کیفی نیستند، دخالت‌ها و ارزش‌های شخصی ورود می‌کنند و مباحث پژوهشی استقلال کامل ندارد در حالی که استقلال پژوهش برای کشور بسیار مهم است.

معاون حقوقی رییس جمهوری ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات در حوزه تخصصی که در علوم فنی کمتر و پذیرش آن بیشتر می‌باشد این است که در تولید علم که بخش قابل توجه آن در خارج کشور صورت ‌می‌گیرد، ابهام استفاده از دانش دیگران کمتر می‌شود اما در حوزه علوم انسانی به ویژه در مطالعات و نتیجه مطالعات تطبیقی بیشتر باید مورد تامل قرار بگیرد.

وی تاکید کرد: همه باید از تمامی عوامل و نمادهایی که وابسته به فرهنگ بومی و ارزش‌های خومان است و می‌تواند در پیش‌برد دانش بومی در حوزه  علوم انسانی نقش ایفا کند، استفاده کنیم اما تصور اینکه نتیجه مطالعات تطبیقی را به کار نگیریم یا کمتر به کار بگیریم، با عنوان اینکه یک تفکر بومی داریم، یکی از گره‌های ماست که باید در آن تامل جدی داشت و دانشگاه‌ها می‌توانند در این زمینه تا حد قابل توجهی کمک کنند.

جنیدی افزود: جمهوری اسلامی ایران در تعداد استادان و دانشجویان مرکزهای آموزشی و پژوهش‌ها رشد چشمگیری شاهد بوده که نمونه آن دانشگاه کاشان است که در حوزه‌های گوناگون در سطح ملی و بین‌المللی  رشد و موقعیت ممتازی داشته است.

وی همچنین از تجاری‌سازی و رابطه علم و صنعت به عنوان دیگر مشکل موجود نام برد و تشریح کرد: تا حدودی این مساله در دانشگاه‌ها تعدیل شده است اما باور دارم راه درازی در پیش‌رو وجود دارد که صنعت باید خودش را به دانشگاه نزدیک کند و دانشگاه‌ها باید با همت مضاعفی فناور، جامعه محور و الگوی عمده مراکز آموزش عالی باشند.

معاون حقوقی رییس جمهوری تصریح کرد: امروز در کنار پیشرفت‌ها، نقص‌های جدی نیز وجود دارد که دانشگاه‌ها باید با انجام طرح‌های پژوهشی و سرمایه گذاری، اهتمام جدی برای برطرف کردن این نقص‎ها داشته باشند.

وی اضافه کرد: مشکلاتی هم در نظام درسی و برنامه‌ریزی کشور وجود دارد که باید با پرداختن به همه جنبه‌های علم انسان‌شناسی، روان‌شناسی، جامعه‌شناسی و سایر علوم و حوزه‌های گوناگون در مطالعات بین رشته‌ای هم باید منسجم و تجمیع شود.

جنیدی با بیان اینکه در عمل به صورت انتزاعی تصمیم گرفته می‌شود، تاکید کرد: ارتباط علوم حقوق، روان‌شناسی و جامعه‌شناسی در کشور مغفول مانده است.

وی افزود: پژوهشگران کشور باید پژوهش خاص در علوم انسانی داشته باشند زیرا این علوم شاخص بوده و وضعیت ویژه در کشور پیدا کردند.

معاون حقوقی رییس جمهوری تصریح کرد: پژوهش در حوزه علوم انسانی به طور کلی در جهان با مشکلاتی روبه‌رو بوده و در ایران هم با یک مشکلات خاصی مواجه است.

وی در ادامه از کاشان به عنوان منطقه‌ای بسیار زیبا، با هویت و مردمانی خوب نام برد و به اهمیت پیشینه تاریخی و تمدن این خطه به ویژه تپه‌های باستانی سیلک اشاره کرد.

جنیدی اضافه کرد: کاشان شهری است که به گفته مسوولان استان اصفهان، رقم بیکاری آن نسبت به سایر شهرها کمتر است و با وجود تحریم‌ها و شرایط سختی که در کشور وجود دارد، توانسته واحدهای صنعتی خود را حفظ و مقاومت کند.

رییس دانشگاه کاشان نیز در این آیین با تقدیر از کمک خیران به این دانشگاه بیان کرد: خیران درچند سال گذشته کمک‌های خود را به اجرای طرح‌های پژوهشی سوق دادند که راه‌اندازی موسسه بین‌المللی با موضوع کویر لوت و بنیاد حامیان نخبگان از جمله آنهاست.

عباس زراعت به اجرای طرح یک دانشجو، یک مهارت در دانشگاه کاشان اشاره کرد و افزود: در این طرح همه دانشجویان پس از دانش‌آموختگی، یک مهارت را فرا خواهند گرفت.

۳۰ نفر دانشجوی برگزیده پژوهشی، ۳۰ نفر استاد برگزیده پژوهشی و ۶۰ نفر از دانشجویان نمونه آموزشی دانشگاه کاشان در این آیین با اهدای لوحی قدردانی شدند.

نزدیک به ۹ هزار نفر دانشجو در ۲۰۰ رشته گرایش در دانشگاه کاشان با ۱۱ دانشکده و ۱۲ پژوهشکده به تحصیل اشتغال دارند.

کاشان در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان واقع است.