قم-ایرنا- مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان قم گفت: استقرار صنایع کم آب بر، اولویت این منطقه در سرمایه‌گذاری و جذب صنایع تولیدی و صنعتی است.

سید مهدی طباطبایی روز سه‌شنبه در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در سالن جلسات یکی از واحدهای تولیدی منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان بیان کرد: به دلیل کمبود آب و شرایط اقلیمی استان از ابتدا تلاش شده تا صنایع آب بر در منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان جذب و به مرحله سرمایه‌گذاری برسد.

وی اضافه کرد: واحدهای صنعتی منطقه ویژه اقتصادی بر مبنای تامین آب صورت گرفته در آن استقرار پیداکرده و امکان واگذاری آب از این منطقه به نقاط دیگر به دلیل نیازهای روزافزون آن وجود ندارد.

طباطبایی تاکید کرد: تامین آب موردنیاز صنایع پیش‌شرط اول جذب سرمایه‌گذار و اطمینان خاطر در بین فعالان اقتصادی و تولیدی می‌باشد.

۱۱۲ قرارداد جدید صنعتی در قم نهایی شده است

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی قم نیز در این جلسه با اشاره به قراردادهای جدید صنعتی استان گفت: برای ۱۱۲ قرارداد نهایی شده در این منطقه ۳۰ لیتر آب بر ثانیه پیش‌بینی‌شده است.

اسرافیل شعاعی گفت: ازاین‌بین ۸۶ واحد به مرحله بهره‌برداری رسیده و ۳ واحد صنعتی نیز در مرحله نصب ماشین‌آلات قرار دارد.

وی اضافه کرد: ۱۰ واحد دیگر هم روند ساخت‌وساز خود را دنبال می‌کنند و ۱۳ واحد از این ۱۱۲ واحد راکد می‌باشد.

شعاعی تاکید کرد: کمبود آب یکی از نیازهای اساسی بخش صنعت استان قم می‌باشد و تامین ۳۰ لیتر آب بر ثانیه تمام نیازهای این ۱۱۲ قرارداد صنعتی را برطرف نمی‌کند.

وی بیان کرد: شهرک صنعتی سلفچگان در  ۵۵۳ هکتار عملیاتی و توسعه آتی این شهرک در ۲۴۰ هکتار پیش‌بینی‌شده است.

شعاعی تصریح کرد: مساحت زمین‌های صنعتی این شهرک ۱۹۷ هکتار بود و ۱۸ هکتار هم برای دفن ضایعات آن در نظر گرفته‌شده است.

منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان قم، در محدوده‌ای به وسعت ۲۰۰۰ هکتار در ۱۸۵ کیلومتری تهران در سال ۱۳۷۶ به تصویب هیات وزیران رسید؛ این منطقه، به‌عنوان مهم‌ترین منطقه ویژه اقتصادی که به مرکز سیاسی - اقتصادی کشور نزدیک است، در چهارراه جاده‌های ترانزیت، جاده ابریشم، مجاورت راه‌آهن سراسری و بزرگراه‌های اصلی شمال، جنوب ، شرق و غرب ایران واقع‌شده است، لذا جهت برقراری ارتباط با اروپا، کشورهای آسیای میانه و خلیج‌فارس به‌منظور تولید، صادرات و ترانزیت کالا، موقعیتی ممتاز و منحصربه‌فرد داشته و قادر است نقش تعیین‌کننده‌ای در اقتصاد کلان کشور ایفا نماید.

قم در حال حاضر دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد، ثامن‌الائمه (ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خور آباد، دستجرد، سیرو و طغرود است و ۲.۸ درصد صنایع کشور با ایجاد اشتغال مستقیم برای بیش از ۵۳ هزار تن و سرمایه‌گذاری افزون بر ۴۱هزار میلیارد ریال در این استان فعال است.