تهران- ایرنا- ال‌کلاسیکویی که به دلیل آشوب‌های کاتالونیا به تعویق افتاد و قرار است فردا شب برگزار شود، باعث شد تا «زین الدین زیدان» و «ارنستو والورده» با احساس امنیت شغلی بالاتری در نیوکمپ با یکدیگر سرشاخ شوند.

رئال مادرید و بارسلونا در ملاقاتی پاییزی که به کریسمس پیوند می‌خورد، به مصاف یکدیگر می‌روند و این بدان معنا است که برنده نبرد نیوکمپ پیش از تعطیلات سال نو میلادی اختلاف امتیازی خود را با تیم سوم جدول به هفت افزایش خواهد داد.

مهم‌تر اینکه، در جریان رقابتی که به نظر بیش از پیش به نبردی با ۲ مدعی قهرمانی بدل شده است، برنده ال‌کلاسیکو در فاصله یک دیدار مانده تا تعطیلات ۲ هفته‌ای لالیگا، فاصله امتیازی خود را با بازنده به ۳ امتیاز افزایش می‌دهد.

با این حال حتی برای بازنده، عواقب بدی به بار نخواهد آمد البته به شرطی که باختی تحقیرآمیز رقم نخورد.

فاصله امتیازی ۲ تیم کم است و حتی با این سه امتیاز هم اختلاف چندانی ایجاد نمی‌شود و با توجه به اینکه هر ۲ تیم همین چند هفته پیش با هر گلی که دریافت می‌کردند، نام جدیدی را به عنوان گزینه جایگزینی سرمربیان خود شنیده و بذر شک و تردید و اضطراب را در دل زیدان و والورده می‌کاشتند، احتمال از دست دادن امتیاز برای هر ۲ تیم دور ا انتظار نیست.

برای رئال، «خوزه مورینیو» در دسترس بود و در نگاه مردم، حضورهای مکرر وی در رسانه‌ها حتی به نظر زیدانی را که اغلب تحت تاثیر حواشی قرار نمی‌گرفت، آزرد.

زیدان در ماه اکتبر گفته بود: فوتبال فراموش می‌کند که شما در گذشته چه کارهایی کردید. قصد ندارم بگویم حرف‌هایی که می‌زنند مرا آزار نمی‌دهد زیرا به طور دقیق اذیت می‌شوم اما نمی‌توانم مردم را از گفتن عقایدشان منع کنم.

زمانی که فدراسیون فوتبال هلند از وجود بندی مخفی در قرارداد «رونالد کومان» خبر داد و اعلام کرد که در صورت مطرح شدن پیشنهاد از سوی بارسلونا، کومان می‌تواند بعد از یورو ۲۰۲۰ تیم ملی هلند را ترک کند، برای بارسلونا نیز نام هلندی اسبق به گردش درآمد.

اما اگر شایعات آزاردهنده بود، فرم و عملکرد این ۲ تیم در زمین نگرانی اصلی محسوب می‌شد.

بیماری بارسا خیلی زود درمان شد. آنها از ۵ دیدار ابتدایی فصل تنها ۲ بار موفق به پیروزی شدند. نتایج بهبود پیدا کرد اما عملکردها کسل کننده بود و ضعف‌های آشنا که حتی پیش از آن هم مورد بررسی و برطرف شدن قرار نگرفته بود، در روزهای آتی فصل برای آنان پرهزینه خواهد بود.

در آن شرایط و روزها، والورده در حال به دوش کشیدن بار ناامیدی‌های گذشته بود و به خاطر خط دفاعی پر از گاف، نداشتن سبک و ناتوانی از گرفتن بهترین بازی از «آنتوان گریژمان» مقصر پنداشته می‌شد.

والورده در ماه نوامبر گفته بود: در ابتدای فصل صحبت در مورد یک جام نبود بلکه حرف از سه یا چهار جام بود. بنابراین زمانی که در یک بازی پیروز نمی‌شوید، حجم نومیدی زیاد است.

زیدان نیز بار سنگین به جا مانده از فصل قبل را به دوش کشید. حتی اگر تیم تحت هدایت وی تیمی نبود که در ماه‌های پایانی فصل گذشته کاملا از ریل خارج شد، باز هم او روی کار آمده بود و بسیاری متعجب بودند که چرا هیچ تغییری رخ نمی‌دهد.

ابهامات زمانی نمو پیدا کرد که رئال در ۲ دیدار از چهار بازی ابتدای فصل متوقف و در دیداری خارج از خانه مقابل پاری‌سن‌ژرمن تحقیر شد.

زندگی بهتر شد

وقتی کهکشانی‌ها به مایورکایی که تازه به لالیگا صعود کرده، باختند و آن هم در فاصله یک هفته مانده تا ال‌کلاسیکویی که هنوز به تعویق نیافتاده بود، این حس را به وجود آورد که نتایج تیم باید عوض و راه حلی پیدا شود.

زیدان در آن برهه گفت: باید انسجام داشته باشیم و زندگی و روح بیشتری در بازی هایمان وجود داشته باشد.

مادرید این کار را انجام داد و زیدان ترکیبی منسجم‌تر شامل هافبکی پویا به نام «فده والورده» که مدت‌ها انتظارش را می‌کشید و همچنین استعداد ۱۸ ساله‌ای به نام «رودریگو» و البته آماده‌ترین مهاجم این روزهای جهان یعنی «کریم بنزما» را پیدا کرد.

«ادن هازارد» با ترکیب وفق پیدا کرد و پیش از مصدومیت قوزک پا که به قیمت از دست رفتن ال‌کلاسیکو برای وی تمام شد، در چند دیدار درخشید.

در حالی که رئال در مسیر پیشرفت گام بر می‌داشت، بارسلونا برای بالا کشیدن خود سرعت بیشتری گرفت و ابهامات پیرامون والورده اگرچه از بین نرفت اما دست کم در حال حاضر ناپدید شده است.

بهبود شرایط آنان صرفا به بازگشت «لیونل مسی» مربوط نمی‌شود اما هشت گل وی شامل ۲ هت‌تریک و چهار پاس گل در جریان تنها ۶ بازی ب‌ شک کمک بزرگی بود. گریژمان هم رفته رفته اعتماد به نفس خود را باز می‌یابد و در پنج بازی اخیر ۳ گل به ثمر رسانده است.

دومین دوره حضور زیدان روی نیمکت رئال با توجه به قدرتمند ماندن رئال در لالیگا قضاوت می‌شود و این در حالی است که برای والورده، موفقیت، به اروپا گره خورده است؛ جایی که پس گرفتن جام لیگ قهرمانان پس از چهار سال قحطی به نظر کمترین خواسته آبی اناری‌ها است.

در حالی که لالیگا به نیمه‌های خود می‌رسد، شاید طوفانی در راه باشد اما زیدان و والورده هنوز دست نخورده اند.

ال‌کلاسیکو فرداشب نه تنها نبرد صدرنشینان است بلکه می‌توان آن را نبرد نجات‌یافتگان نیز نامید.