بجنورد- ایرنا- برای نخستین بار در کشور، طرح تبادل اسناد پزشکی بیماران بستری در تمام بیمارستان‌های دولتی خراسان شمالی الکترونیکی شد.

مدیرکل بیمه سلامت خراسان شمالی روز سه شنبه با بیان این مطب در نشست هم اندیشی با اصحاب رسانه استان، اظهار داشت: این طرح به صورت پایلوت در استان اجرایی شد و هم اکنون هیچ سندی در بیمارستان های استان روی کاغذ ایجاد نمی شود.

دکتر محسن رعنایی افزود: ماهانه به طور متوسط ۶ هزار پرونده در سطح بیمارستان های دولتی استان ایجاد می شد که برای ثبت آن به طور میانگین ماهانه حدود ۸۰۰ هزار برگه کاغذ مورد استفاده قرار می گرفت.

وی صرفه جویی در مصرف کاغذ را یکی از مزایای این طرح عنوان کرد و افزود: نگهداری و انبارداری اسناد کاغذی یکی دیگر از مشکلات این کار بود که هم اکنون رفع شده است.

وی گفت: داشتن تمامی اطلاعات الکترونیکی می تواند ارائه آمار و تحلیل داده ها را آسان کرده و به مدیریت بهتر بیمارستان ها در شاخص های مختلف کمک خواهد کرد.

دکتر رعنایی اظهار داشت: این طرح به صورت آزمایشی از بیمارستان اسفراین در استان آغاز شده بود و هم اکنون تمامی تبادلات اسناد مراکز درمانی دولتی استان الکترونیکی شده و اقدامات لازم برای همکاری بیمارستان ارتش و تامین اجتماعی نیز برای اجرای این طرح صورت گرفته است.

بیمه رایگان ۵۴۵ هزار نفر 

مدیرکل بیمه سلامت خراسان شمالی،  تعداد کل بیمه شدگان زیر پوشش این سازمان بیمه ای در این استان را ۶۳۱ هزار و ۶۳۲ نفر عنوان کرد و گفت: ۵۴۵ هزار نفر از این افراد به رایگان بیمه شده اند.

وی افزود: از مجموع این تعداد ۴۴۵ هزار نفر بیمه شده روستایی و ۱۰۰ هزار نفر بیمه سلامت همگانی شدند.

دکتر رعنایی گفت: بیمه سلامت این استان امسال ۵۰۰ میلیارد ریال از مطالبات موسسات درمانی، آزمایشگاهی و پزشکی طرف قرارداد را پرداخت کرده است.

وی افزود: همچنین در این مدت ۱۳۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال از مطالبات مراکز جامع سلامت روستایی، پزشکان، ماماها و آزمایشگاه ها تسویه و برای تامین خدمات دارویی پرداخت شده است.

وی با بیان اینکه این سازمان بیمه ای به اعتبارات دولتی وابسته است، اظهار داشت: مطالبات مراکز طرف قرارداد در تمامی گروه ها مربوط به فصل زمستان سال ۹۷ همچنان باقی مانده است.

اجرای نسخه‌نویسی الکترونیکی

مدیرکل بیمه سلامت خراسان شمالی همچنین با اشاره به وضعیت اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیکی در استان، گفت: تاکنون این طرح در شهرستان اسفراین به صورت کامل اجرایی شده است و تمامی داروخانه ها، آزمایشگاه‌ها و سایر مراکز بهداشتی و درمانی بجنورد نیز به نرم افزار آن متصل شده و بستر لازم برای اجرای این طرح در مرکز استان فراهم شده است.

دکتر رعنایی با تاکید بر ضرورت فرهنگ سازی اجرای این طرح در دیگر شهرستان های استان، اجرای آن را اجباری ندانست و افزود: در عین حال بسته های تشویقی برای اجرا کنندگان این طرح دیده شده که در اولین فرصت مطالبات آنان پرداخت می شود.

هشدار به سوءاستفاده از دفترچه‌ها 

رعنایی با هشدار به سوء استفاده کنندگان از دفترچه های بیمه،  گفت: افراد نباید دفترچه بیمه خود را در اختیار دیگران قرار دهند و در این زمینه مراقب افراد سودجو یا شرکت های تقلبی باشند.

وی افزود: متاسفانه افرادی به برخی از مددجویان در شهرستان جاجرم تماس داشته و با ادعای اینکه از طرف بیمه سلامت تماس می گیرند، از آنان وجه نقد دریافت کرده اند.

وی با بیان اینکه بیمه سلامت هیچگاه با بیمه شدگان تماس نمی گیرد، گفت: همه واریزها باید از طریق دفاتر پیشخوان و همچنین سامانه های بیمه سلامت باشد و هیچ پولی به حساب افراد واریز نشود.

خراسان شمالی با جمعیت ۸۶۳ هزار نفری، ۶۳۱ هزار و ۶۳۲ نفر زیر پوشش بیمه سلامت دارد.