تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۷

تهران- ایرنا- یک کارشناس بازار سرمایه گفت: برخی از سهامداران به دلیل بحث تجدید بر ارزیابی دارایی‌ها به سمت سرمایه‌گذاری در گروه خودرو پیش رفتند و در کشاکش شایعاتی هستند که ممکن است در صنعت خودرو رخ دهد.

«محمد علی‌زاده آرانی» امروز (چهارشنبه) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به کاهش سرعت رشد گروه پالایشی و پتروشیمی‌ها اشاره کرد و افزود: وابستگی گروه پالایشی و پتروشیمی به نرخ ارز در بازار زیاد است و نوساناتی که شامل این دو گروه در بازار سرمایه می‌شود به تناسب نوساناتی است که در بازار ارز اتفاق می‌افتد و واکنش این گروه‌ها به قیمت ارز بسیار سریع و شدید است.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: در چند روز گذشته افتی را در قیمت ارز و دلار شاهد بودیم که به سرعت تاثیر خود را در صنعت فولاد و پتروشیمی گذاشت و معاملات آن با افت همراه شد.

وی خاطرنشان کرد: براساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته روند این دو صنعت در روزهای آینده مثبت است و به نظر می‌رسد این دو صنعت از بنیاد خوبی برخوردار باشند و روند مثبتی را در بازار در پیش خواهند گرفت.

علی‌زاده آرانی رشد این روزهای گروه پتروشیمی، پالایشی، بانک و خودرو را مورد مقایسه قرار داد و گفت: گروه های پتروشیمی و پالایشی به لحاظ بنیادی بسیار قوی‌تر از گروه خودرو و بانک هستند و با توجه به اینکه گروه خودرو با ضرر مواجه است بنابراین می‌توان به جرات گفت که صورت مالی گروه پتروشیمی و فولاد با گروه خودرو و بانک قابل مقایسه نیست.

وی با بیان اینکه برخی از سهامداران به دلیل بحث تجدید بر ارزیابی دارایی‌ها به سمت سرمایه‌گذاری در گروه خودرو پیش رفتند و در کشاکش شایعاتی هستند که ممکن است در صنعت خودرو رخ دهد، گفت: اگر صنعت خودرو در چند وقت گذشته روند رشد را بر خود دیده به دلیل شایعه افزایش سرمایه بوده، و به جز آن موضوع دیگری که بتواند منجر به ایجاد اتفاقات مثبت در این صنعت شود وجود ندارد.

رشد نرخ دلار تا چند وقت آینده

علی‌زاده آرانی افزود: بازار سرمایه در روند معاملات چند روز اخیر  خود رشد پرشتابی را تجربه کرد که با توجه به وجود نوسانات در بازار ارز و قیمت  دلار شاهد ایجاد واکنش‌های شدید در بازار بودیم.

وی به  دلایل متفاوتی که در رابطه با  رشد بازار مطرح شده است، اشاره کرد و گفت: در مرحله نخست رشد شاخص بورس تا کانال ۴۰۰ هزار واحد پیش‌بینی شده است که بخش اعظم پیش‌بینی‌های صورت گرفته وابسته به رشد دلار و شاخص ارز است.

علی‌زاده آرانی با بیان اینکه همه کارشناسان معتقد به رشد نرخ دلار در آینده هستند، گفت: با توجه به نوسان قیمت دلار در چند روز گذشته و افزایش نرخ دلار تا ۱۴ هزار تومان شاخص بورس روند صعودی را در پیش گرفت اما پس از بازگشت قیمت دلار به کانال ۱۲ هزار تومان قیمت سهام در بازار سرمایه کاهش و از سرعت رشد شاخص بورس کاسته شد.

این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه در صورت ادامه نوسان قیمت‌ها در بازار ارز و نرخ دلار، بازار سرمایه از بازار ارز جا نمی‌ماند و همسو با آن رشد خواهد کرد، افزود: سرمایه‌گذاران پا به پای بازار ارز می‌خواهند سرمایه های خود را در بازار سرمایه رشد دهند و تصورشان این است که مثل دوره قبل از رشد بازار سرمایه غافل نمانند.

وی با بیان اینکه هنوز بسیاری از سهم‌ها وجود دارد که شاخص آنها با شاخص ارز هم‌پوشانی نداشته و به شاخص ۱۱ هزار تومانی نرخ دلار نرسیده است، اظهار داشت: در این زمان می‌توان گفت که پیش‌بینی‌ ورود شاخص بورس به کانال ۴۰۰ هزار واحد درست است اما نباید این نکته را فراموش کرد که شاخص بورس در پله اول باید در کانال ۳۷۰ هزار واحد تثبیت شود.