سنندج - ایرنا - همزمان با هفته پژوهش روز چهارشنبه در مراسمی از هفت دستاورد فناورانه بخش کشاورزی کردستان در سال جاری رونمایی شد.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی کردستان در همایش رونمایی از این دستاوردها گفت: این هفت رقم شامل چهار رقم گندم دیم رحمت، شالان، کمال، واران، ۲ رقم جو دیم قافلان، آرتان و یک رقم ماشک است.
سدری افزود: افزایش عملکرد در واحد سطح و نیاز به کمترین میزان آب از جمله مزایای این ارقام جدید نسبت به ارقام گذشته است علاوه بر آن تمام ارقام نسبت به تغییرات اقلیمی مقاومت بالاتری نسبت به بقیه موارد دارند.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری این مرکز ۹۱ پروژه در دست اجرا دارد، اظهار داشت: عمدترین تحقیقات در بخش باغی و زراعی بوده که میزان اعتبارات برای در اولویت بودن بخش های مختلف موثر است.
وی با بیان اینکه دستاوردها تنها منجر به نوشتن مقاله نمی شود بلکه به صورت پکیج های کابردی در اختیار بهره برداران قرار می‌گیرد، اضافه کرد: ۵۷ پروژه از این تعداد مربوط به پروژه های ملی است.
سدری یادآور شد: انتشار ۴۷ مقاله علمی که ۲۹ مورد آن ای اس ای است از دیگر دستاوردهای شاخص این مرکز در سال جاری است.
وی با بیان اینکه در سامانه علم سنجی ۶۶ پژوهشکده و موسسه فعالیت دارند، تاکید کرد: مرکز تحقیقات استان از میان ۶۳ موسسه موفق به کسب رتبه ۱۱ و از بین ۳۶ مرکز استان جایگاه دوم را کسب کرده است.
سدری گفت: کسب رتبه اول کشور در تولید گندم دیم پرورشی، کسب رتبه پنج کشوری از میان ۲ هزار و ۵۰۰ هیات علمی و انتشار کتاب‌های مختلف به زبان فارسی و انگلیسی از دیگر افتخارات این مرکز طی سال جاری است.
وی با اشاره به اینکه هر ریالی که برای تحقیقات هزینه می‌شود به سفره کشاورز برمی‌گردد، افزود: تمام تلاش محققان این مرکز اقتصادی کردن کشاورزی در استان و رسیدن به ظرفیت تولید واقعی در بخش کشاورزی که پنج و نیم میلیون تُن پیش بینی شده، است.
نماینده ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز در این مراسم گفت: طلب علم با تحقیق و پژوهش واجب دینی است که بر عهد محققان و دانشمندان کشور قرار دارد.
حجت الاسلام دوستی نژاد اظهار داشت: انسان اشرف مخلوقات بوده از این رو کسب علم و تحقیق و پژوهش در روزگار کنونی تنها راه سعادت او است.
وی با بیان اینکه براساس گفته رهبر معظم انقلاب علم و تحقیق کلید پیشرفت و توسعه کشور است، یادآور شد: علم نامحدود است و نباید کسب آن متوقف شود بلکه باید هر روز آن را بروز رسانی کرد کاری که محققان مرکز تحقیقات کردستان به خوبی در حال انجام آن هستند.
این مرکز در گذشته نیز موفق به معرفی ۱۰ رقم گندم دیم، پنج رقم جو دیم، ۳ رقم ماشک، هفت رقم نخود دیم، ۲ رقم گلرنگ، یک رقم زردآلو و تعداد دیگری از یافته های کاربردی شده بود.