تهران- ایرنا- معاون بین‌الملل دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی گفت: پنج دانشگاه صنعتی کشور در قالب گروه UT۵ دارای یک شبکه به منظور هم‌افزایی و تجمیع قابلیت‌ها می‌شوند.

حمیدرضا تقی‌راد روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار داشت: از حدود یک سال پیش ایده ایجاد یک شبکه دانشگاهی بین دانشگاه‌های تاثیرگذار صنعتی کشور رقم خورد. این ایده به این دلیل مطرح بود که دانشگاه‌ها بتوانند با هم‌افزایی و تجمیع امکانات قدرت چانه زنی بیشتری را در تعاملات بین‌المللی پیدا کنند.

وی افزود: این ایده در پنج جلسه و با حضور روسای این پنج دانشگاه صنعتی پرداخته شد و ساختار کلی این شبکه مورد تایید همه دانشگاه‌های مطرح قرار گرفت.

تقی راد ادامه داد: دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، صنعتی شریف، صنعتی اصفهان، صنعتی امیرکبیر و دانشگاه علم و صنعت دانشگاه هایی هستند که در این طرح شرکت می‌کنند.

معاون بین الملل دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی تصریح کرد: در جلسات متعدد مبنا بر این شد که با فعالیت‌های بین المللی کار این شبکه آغاز شده اما تنها محدود به این فعالیت‌ نشود تا در تصمیم‌های کلان ملی تاثیر گذاری خود را نیز داشته باشد.

وی با بیان اینکه بسیاری از فارغ التحصیلان علوم پایه و صنعتی کشور فارغ التحصیلان همین دانشگاه‌های تاثیر گذار هستند، گفت: در مسائل کلان همچون محیط زیست، وضعیت پیشرفت صنعتی انقلاب نسل ۴ و موارد مربوط به آی تی و مسائل دیگر، دانشگاه‌ها می‌توانند با هم‌افزایی که با یکدیگر دارند کارهای جدی را رقم بزنند. بعد از انجام این مطالعات و کارهای کارشناسی سند تفاهم نامه تنظیم و به امضای ۵ رییس دانشگاه رسید و در دسترس معاونان بین الملل دانشگاه‌ها قرار گرفت.

معاون بین الملل دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی استفاده از شبکه بودن دانشگاه‌ها و فعالیت‌ بین المللی را از اقدامات این گروه عنوان کرد و افزود: در دنیای امروز فعالیت‌های تک نفره و تک دانشگاهی دیگر معنا نداشته و هر چقدر شبکه ارتباطات و تعاملات بین المللی گسترش پیدا کند موفقیت بیشتری را نیز در پی خواهد داشت.

تقی راد افزود: اگر هر یک از اعضای گروه در مذاکرات بین المللی حضور پیدا کند به عبارتی بیش از ۲۵ هزار دانشجویی که در زمان حاضر در این ۵ دانشگاه‌ تجمیع شده اند نیز از آن اطلاعات بهره مند می‌شوند که این رقم قابل ملاحظه با دانشگاه‌های خوب و طراز اول در دنیا است. البته این روش قدرت چانه زنی را نیز بالا می‌برد.

وی ادامه داد: نزدیک به ۱۷۰ آزمایشگاه پژوهشی در این دانشگاه‌ها مشغول به فعالیت هستند که این رقم نسبت به سرانه دانشگاه‌ها قابل توجه است. اولین اتفاقی که در این خصوص می‌افتد ارتباط با شبکه‌های دیگر دانشگاهی است و این شبکه ها در دانشگاه‌های مختلف کشورهای توسعه یافته وجود دارد. به طور مثال در دانشگاه آلمان شبکه ای به نام تی یو ناین است که از ۹ دانشگاه صنعتی تشکیل شده است. همچنین در فرانسه، استرالیا و کانادا و در کشور ژاپن و حتی بین کشورهای مختلف شبکه هایی وجود داشته تا دانشگاه‌ها بتوانند با یکدیگر این ارتباط را ایجاد کنند.

معاون بین الملل دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی افزود: گام اول ما ارتباط سازمانی با شبکه‌های هم نام و هم جنس بوده تا بتوانیم ارتباطات متقابلی را ایجاد کنیم و ایجاد همایش‌های مشترک نیز از دیگر فعالیت ها است.

تقی راد محور دیگری که در دانشگاه‌ها مورد تایید قرار گرفته را استفاده از امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی، خوابگاهی و اسکانی دانشگاه‌های مختلف عنوان کرد و بیان داشت: این تجهیزات بیشتر برای پذیرش دانشجویان خارجی خواهد بود. اکنون دانشگاه‌ها تعدادی دانشجوی خارجی را جذب می‌کنند که این موضوع نرخ قابل توجه و توسعه‌ای از جمعیت دانشجویی را نیز با خود به همراه دارد.

وی با بیان اینکه مسائل ملی بیشتر مورد توجه خاص است، افزود: مسائلی همچون محیط زیست، آب و فعالیت مشترک دانشگاهی در پروژه‌ها و معضلات اصلی کشور از این قبیل مسائل است که در آینده نزدیک در دستور کار قرار خواهد گرفت.

معاون بین الملل دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی ادامه داد: به صورت سالانه هر کدام از دانشگاه‌ها نماینده این پنج دانشگاه است و دبیرخانه این گروه به صورت متمرکز در یک دانشگاه خواهد بود. اما فعالیت‌ها تنها محصور به آن دانشگاه نیست بلکه هر کدام از دانشگاه‌ها می‌توانند به عنوان عضوی از این شبکه در تعاملات بین‌المللی خود حضور پیدا کنند.

تقی راد با بیان اینکه قرار است همایشی با حضور این پنج دانشگاه در آینده نزدیک برگزار شود، خاطرنشان کرد: اکنون دعوت از سخنرانان بین‌المللی را به صورت مستقل انجام داده‌ایم و قرار است هر پنج دانشگاه در نشست ها حضور پیدا کنند./