کرمانشاه- ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی‌ و گردشگری استان کرمانشاه در دیدار با سیدضیا هاشمی مدیرعامل ایرنا گفت: برای چنین رویداد بزرگی در سطح کشور به معرفی بهتر کرمانشاه نیاز داریم و از خبرنگاران ایرنا می‌خواهیم، جاذبه‌های گردشگری و اخبار ۲۰۲۰ را منعکس کنند و یاری‌رسان ما باشند.

امید قادری در این دیدار که سه‌شنبه شب در کرمانشاه برگزار شد، به معرفی ۲ پروژه بزرگ میراث فرهنگی و گردشگری پرداخت و گفت: سازمان گردشگری جهانی در سال ۲۰۲۰ قصد دارد شعار سال را با عنوان گردشگری روستایی و اکوتوریسم اعلام کند که مصادف با مهرماه آینده خواهد بود.

وی افزود: در همین راستا اجلاسی در ایران برگزار می شود که وزارتخانه مرکزی پذیرفته این اجلاس به میزبانی مشترک کردستان و به ویژه کرمانشاه باشد.

قادری با بیان اینکه تنها به برگزاری این اجلاس بسنده نمی کنیم، ادامه داد: به همین بهانه درصدد هستیم در بحث زیرساخت و تبلیغات گردشگری فعالیت کنیم، از همین رو برنامه عملیاتی مدونی در استان تهیه شده تا متناسب با رویداد ۲۰۲۰، زیرساخت های گردشگری۷۰ روستا در استان را تهیه کنیم.

وی با بیان اینکه نزدیک به ۲ هزار و ۶۰۰ روستا در استان کرمانشاه وجود دارد، افزود: باید زیرساخت های این ۷۰ روستا انجام شود و تبلیغات گردشگری در آن فراهم شود، بوم گردی ها در مناطق روستایی ایجاد و از آن برای معرفی کرمانشاه استفاده شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمانشاه با بیان اینکه هم اکنون سریال «نون خ» با همکاری شبکه یک سیما در دست ساخت قرار دارد، افزود: این امر در راستای رویداد ۲۰۲۰ و با هدف معرفی روستاهای استان است.

وی افزود: ثبت جهانی اورامانات یکی دیگر از پروژه های مهم در حوزه میراث فرهنگی است، اورامانات منطقه ای مشترک بین کردستان و کرمانشاه است که بخش هایی از آن نیز در کشور عراق قرار دارد.

قادری افزود: این منطقه به لحاظ تاریخی و فرهنگی اهمیت ویژه ای دارد، دارای طبیعت زیبایی است و فرهنگ خاص خود را دارد و از نظر تاریخی، اقوامی که در این مناطق هستند توانسته اند مجموعه ای تحت عنوان منظر تاریخی و فرهنگی را ایجاد کنند که می تواند به یک میراث بشری تبدیل شود.

به گفته وی، زبان مردم این منطقه جزء زبان ایران باستان است که به نگهداری نیاز دارد و بحث معماری و روستاهای پلکانی ویژگی مهم دیگر اورامانات است که باید آداب و رسوم آن ثبت ملی شود.

قادری اضافه کرد، این ثبت جهانی مختص مردم کردنشین در جهان است که مزیت راهبردی دارد.

وی ادامه داد: در همین راستا پرونده ای در میراث فرهنگی تشکیل شده و نزدیک به هفت ماه است که در حال بررسی و پیگیری آن هستیم،

مدیرکل میراث فرهنگی اضافه کرد: رییس جمهوری در سفر به کرمانشاه دستور ویژه برای پیگیری داده اند و زمینه برای ثبت جهانی فراهم شد که پیش بینی می کنیم پرونده آن برای بررسی در یونسکو در بهمن ماه ارسال شود.

وجود چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت شده ملی، یک اثر ثبت شده جهانی و ده ها اثر گردشگری که هنوز به ثبت نرسیده اند حاکی از استعداد بالای کرمانشاه در بخش گردشگری است. 
بیستون و طاق بستان، معبد آناهیتا، طاق گرا، گور دخمه اسحاق وند، تکایای بیگلربیگی و معاون الملک، بوستان کوهستان، بازار سنتی، سراب های نیلوفر، هرسین، صحنه، روانسر، غار قوری قلعه، غار پراو، کاروانسراهای شاه عباسی و ماهیدشت، آبشار پیران و ... از مهمترین آثار تاریخی و طبیعی گردشگری در استان کرمانشاه است. 
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۲ هزار و ۶۲۲ روستا و ۳۴ شهر دارد.