تهران - ایرنا - رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال‌احمر از اجرای دومین طرح «یلدانه» با شعار «یلدا برای همه» و با هدف گسترش همدلی و مهربانی در جامعه خبر داد و گفت: داوطلبان این سازمان شب یلدا را با بیماران بستری در بیمارستان ها، سالمندان، کودکان کار، افراد بی سرپرست و افراد تنها و دور از خانه جشن می‌گیرند.

محمد نصیری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا اظهار داشت: این طرح در راستای اهداف جمعیت هلال احمر که تلاش برای تسکین آلام بشری، تامین احترام انسان ها و کوشش برای برقراری دوستی و تفاهم متقابل و صلح پایدار میان ملت ها و همچنین حمایت از زندگی و سلامت انسان ها بدون درنظرگرفتن هیچگونه تبعیض میان آنها است، اجرا خواهد شد و سازمان داوطلبان جمعیت هلال‌احمر در نظر دارد برای دومین سال متوالی، همزمان با فرا رسیدن شب یلدا، زمانی از بلندترین شب‌ سال را صرف همراهی با کسانی کند که یلدا را تنها و دور از خانواده مانده‌اند.

وی ادامه داد: بر این اساس اعضای داوطلب در سراسر ایران با یک شاخه گل، انار و شیرینی به همراه‌سراها، بیمارستان‌ها، مراکز نگهداری سالمندان، معلولان و جانبازان و کودکان بی‌سرپرست رفته و لحظاتی را در کنار این افراد خواهند بود تا با همدلی و مهربانی با آنان، برای زدودن غبار غربت از خاطر ایشان تلاش ‌کنند.

نصیری افزود: حافظ خوانی، اجرای برنامه های متنوع و شاد و همچنین تکریم و دلجویی از سالمندان و بیماران از دستاوردهای اجرای یلدانه توسط داوطلبان خواهد بود.

رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال‌احمر با بیان اینکه داوطلبان هلال ‌احمر در این طرح به سایر افرادی که نه فقط شب یلدا که شاید در بیشتر مناسبت ها همراه خانواده خود نبوده و تنها هستند هم سر خواهند زد، افزود: بر این اساس، در تهران و با حضور مدیران ارشد جمعیت هلال احمر و اعضای داوطلب و فعال هلال احمر شب یلدا در کنار تلاشگران و خدمتگزاران به هموطنان در بیمارستان طالقانی، آسایشگاه سالمندان کلیسای ارامنه، پایگاه‌های امداد و نجات قوچک هلال احمر، اورژانس منطقه ۳، ایستگاه‌های آتش ‌نشانی منطقه ۱۱، پایگاه انتقال خون صدر، همراه سرای خانه عماد، شیرخوارگاه شبیر، بیمارستان طبی کودکان، موسسه خیریه مهیار، مرکز شیرخوارگاه شهید ترکمانی، گرمخانه سرای امید و آسایشگاه خیریه کهریزک (مرکز نگهداری، آموزش و توانبخشی معلولین و سالمندان خواهیم بود.

نصیری گفت:‌ خیرین و نیکوکاران جامعه حمایت مالی و معنوی از این طرح را برعهده خواهند داشت و داوطلبان هلال احمر نیز با تهیه و آماده سازی بسته ها و سبدهای معیشتی ویژه شب یلدا برای توزیع بین خانواده های بی سرپرست، بدسرپرست و بیماران صعب العلاج اقدامات لازم برای حمایت از این افراد را در شب یلدا انجام خواهند داد.

سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر به عنوان حامی و پشتیبان سازمان امداد و نجات، از خدمات ۷۱۷ هزار عضو داوطلب در چهار هزار و ۲۰۰ «خانه داوطلب عمومی» و «خانه هلال» به عنوان فعالترین شبکه مردمی در چهار گروه هدایت، حمایت، مهارت و مشارکت بهره می‌برد.

یلدا، پاسداشت فرهنگ و سنت‌های خوب ایرانی است از گذشته واژه یلدا به معنای زایش و تولد بوده و ایرانیان باستان بر این باور بودند که فردای شب یلدا با دمیدن خورشید روزها بلندتر می‌شود و تابش نور ایزدی افزایش می‌یابد و به این ترتیب تا آخر پاییز و اول زمستان را شب زایش مهر و خورشیدی نامیدند و به این دلیل دهمین ماه سال، دی نام گرفت.

مردم دوران باستان از جمله اقوام آریایی از هند و ایرانی- هند و اروپایی دریافتند که کوتاه‌ترین روزها، آخرین روز پاییز و شب اول زمستان است و بلافاصله پس از آن روزها بتدریج بلندتر و شب‌ها کوتاهتر می‌شود.

جشن یلدا که به «شب چله» هم معروف است، پیشینه ای دیرینه دارد که مردم در آن با شرکت در شب نشینی‌های طولانی و خوردن انواع میوه و تنقلات، سعی در بهتر گذراندن طولانی‌ترین شب سال دارند.

اهمیت و جایگاه این آیین دیرینه سبب شد که سازمان میراث فرهنگی در ۱۳۸۷ خورشیدی، مراسم شب یلدا را به عنوان یکی از آیین‌های باستانی ایران در تقویم رسمی کشور به ثبت برساند.

جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران وظایف عمده ای را در سطح ملی و بین المللی برعهده دارد و می کوشد تا به اهدافی که در اساسنامه این جمعیت آمده است، جامه عمل بپوشاند. این اهداف عبارت از تلاش برای تسکین آلام بشری، تامین احترام انسان ها و کوشش در راستای برقراری دوستی و تفاهم و صلح پایدار میان ملت ها و حمایت از زندگی و سلامت انسان ها بدون درنظرگرفتن هرگونه تبعیض میان آنها است.
جمعیت هلال احمر در حال حاضر در زیرمجموعه خود دارای چهار سازمان فعال و گسترده در زمینه های مختلف امداد و نجات، جوانان، داوطلبان، تدارکات پزشکی، یک معاونت در زمینه خدمات درمانی و توانبخشی، یک شرکت در زمینه تولید محصولات نساجی و ملزومات امدادی، یک مؤسسه علمی کاربردی و یک مرکز پزشکی ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به حجاج و زائران عتبات عالیات است. همچنین دبیرخانه کمیته ملی حقوق بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران نیز با محوریت جمعیت هلال احمر فعالیت می کند.
جمعیت هلال احمر با سابقه ای بیش از ۹۰ سال در خدمت رسانی به مردم ایران و جهان، از بدو تاسیس خود تا به حال در مسیر اهداف انسان دوستانه و اصول هفتگانه نهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر حرکت کرده و اکنون دارای ۱۴ مرکز درمانی فعال در ۱۴ کشور دنیا است.