محمدباقر الفت روز چهارشنبه در همایش ملی سرمایههای اجتماعی بر پایه آموزههای اسلامی که در دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) برگزار شد، افزود: سرمایه اجتماعی یک اصطلاح وارداتی است که بر اثر کثرت استعمال به همه دنیا سرایت پیدا کرد و بیشتر با استفاده از آن به روابط افراد جامعه پرداخته میشود.
وی اضافه کرد: همه مردم بر این موضوع که جامعه باید روابط تعریف شده و منسجمی داشته باشد تفاهم دارند ولی اساس این یکپارچگی و انسجام در جامعه، نیازمند اصول و آموزههایی است.
الفت ادامه داد:مبنای سرمایه اجتماعی، قانون اساسی است که در مقدمه آن به صراحت به مبانی این میثاق اشاره شده است و همه آن را پذیرفته اند.
وی با اشاره به رابطه دین با سرمایههای اجتماعی، اظهار داشت : دین، روابط انسانها با هم، مردم و سازمانها و سازمانها با یکدیگر را میسازد و در این راستا آنچه باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد موضوع افزایش و ارتقای سرمایه اجتماعی است.
الفت یادآور شد: دین عامل افزایش دهنده سرمایههای اجتماعی است و اگر میخواهیم آن را حفظ کنیم باید آموزههای اسلامی را صیانت کنیم.
وی گفت: سرمایههای اجتماعی، موتور پیشران توسعه هستند و تا ارتباط منسجمی در جامعه بر اساس آن شکل نگیرد توسعه اتفاق نمیافتد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت :در کشور ما اگر مبنای سرمایه اجتماعی تغییر کند در اعتقادات ما خلل وارد میشود و عملکرد ناصحیح، سلیقهای و بی موقع سبب انحراف مردم از باورها میشود.
وی با بیان اینکه سرمایه اجتماعی با اکراه ایجاد نخواهد شد، ادامه داد: باید اقدامات فرهنگی متناسب با سرمایه اجتماعی صورت گیرد تا مردم روابط خود را بر اساس باورهایشان تنظیم کنند.
این مسوول ادامه داد: باید نهادهایی مانند حوزههای علمیه، فرهنگ و ارشاد اسلامی و دانشگاهها به اعتقادات مردم عمق بدهند و در این راستا قوه قضاییه هم آمادگی نقش آفرینی و همکاری در کمیته دائمی پایش و رصد سرمایههای اجتماعی را دارد.
الفت در ادامه در پاسخ به اعتراض یکی از دانشجویان شرکت کننده در همایش در خصوص لغو تجمع مردمی درباره پرونده هفت سنگان، گفت: دانشگاه و جوانان در جمهوری اسلامی میتوانند درباره هر امری مطالبه گری کنند ولی اگر قرار باشد اصول حاکمیت پاک را از ما بخواهند باید قواعد و ضوابط آن را هم رعایت کنند.
الفت یادآور شد: در خصوص پروندههای زمین خواری هیچ نگرانی در دستگاه قضایی وجود ندارد و هم اکنون نیز پروندههای آن در حال رسیدگی است.
وی گفت: در موضوعی مانند هفت سنگان که حساسیتهایی ایجاد کرده است نباید معامله را با دادگستری اشتباه کرد چون افراد ذینفع در این پرونده همگی از قوه قضائیه نیستند.
الفت ادامه داد: این نوع پروندهها نباید به نهادهای انقلاب اسلامی آسیب بزند و حیثیت و اعتبار نهادها را در جامعه لکه دار کند.
وی با تاکید بر اینکه مطالبه گری باید در خود دادگاهها اتفاق بیفتد، گفت: تحقق مطالبه گری در این زمینه و هر موضوع مورد اعتراض دیگر از یک حرکت دانشجویی باید مستند ارائه شود.
الفت با بیان اینکه از افشاکنندگان فساد حمایت میکنیم، گفت:اگر محاکمات را تحت تاثیر جوسازی قرار دهیم این رفتار زیبنده دانشجوی انقلابی نیست و باید اجازه داد دادگاه در فضایی آزاد تصمیم گیری کند و سپس اگر خلاف اصول و قواعد بود برای نقد آن اقدام شود.
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۶
قزوین - ایرنا - معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: سرمایه اجتماعی امری نیست که با اکراه و اجبار ایجاد شود بلکه باید با اقدامات فرهنگی برای تقویت و تعمیق آن در جامعه اقدام گردد.