قزوین - ایرنا - معاون پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: تاکنون جرائم چشمگیری در خصوص یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی رخ نداده و بیشتر رفتارها با تذکر به افراد اصلاح شده است.

محمدباقر الفت روز چهارشنبه در حاشیه همایش ملی سرمایه‌های اجتماعی بر پایه آموزه‌های اسلامی که در دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) برگزار شد به خبرنگاران گفت: ویژگی و خصوصیت انتخابات این است که شور سیاسی آن موجب می‌شود تا عده‌ای رفتارهای خاصی را از خود نشان دهند که خوشبختانه در این دوره از انتخابات تاکنون مشکلی از این بابت گزارش نشده است.
وی همچنین اظهار داشت: مطابق دوره‌های گذشته و ماده ۶۷ قانون انتخابات، رییس قوه قضاییه بخشنامه‌ای را صادر کردند و به دنبال آن، ستاد پیشگیری و مقابله با جرائم انتخاباتی تشکیل شد و هم اکنون پنج نشست در این ستاد برگزار شده است.
الفت تصریح کرد: در حوزه پیشگیری و مقابله با جرائم انتخاباتی، استان‌های حساس و نیمه حساس مشخص شده و برای آنها شیوه‌نامه و دستورالعمل‌هایی مشخصی تدوین شده است.
معاون پیشگیری و مقابله با جرائم قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود به بیشترین جرائم کشور اشاره کرد و گفت: فحاشی، افترا و اهانت از بیشترین جرائمی است که رخ می‌دهد و پس از آن به ضرب و جرح عمدی منجر می‌شود.
الفت تاکید کرد: متاسفانه آستانه تحمل مردم کاهش یافته است و کوچکترین تنشی به درگیری و عکس‌العمل‌های لفظی و فیزیکی منجر می‌شود که باید برای کاهش ضریب این نوع خشونت‌های اجتماعی از برنامه‌های فرهنگی استفاده گردد.
وی به آسیب شناسی برخی جرائم اشاره کرد و گفت: بیکاری، کمبود اشتغال و پایین آمدن تولید از مهمترین بسترهای ایجاد جرائم مالی هستند که امیدواریم با رفع تحریم‌ها و دگرگونی فضای اقتصادی از شدت این جرائم کاسته شود.
معاون قوه قضاییه در خصوص سرمایه‌های اجتماعی گفت: تمام مسوولان نظام باید در حفظ سرمایه‌های اجتماعی و انسجام ملی اقدام کرده و از هرگونه عواملی که به فرسایش سرمایه‌های اجتماعی منجر می‌شود جلوگیری کنند.
وی یادآور شد: سرمایه اجتماعی در کشور ما مبتنی بر آموزه‌های دینی تشکیل شده و از سال ۵۸ تاکنون به برکت انقلاب اسلامی یکپارچگی خوبی در راستای اهداف نظام شکل گرفته است.
همایش ملی سرمایه های اجتماعی بر پایه آموزه‌های اسلامی امروز با همکاری دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)، دادگستری و نیروی انتظامی قزوین برگزار شد.