تهران- ایرنا- دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در بیانیه‌ای به مناسبت روز وحدت حوزه و دانشگاه، بر لزوم تلاش نظری و علمی برای وحدت هر چه مستحکم‌تر این دو نهاد مقدس تأکید کرد.

به گزارش روز چهارشنبه مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در این بیانیه آمده است: ۲۷ آذر ۱۳۵۸ دست گروهک تروریستی فرقان به خون یکی از پیشگامان وحدت حوزه و دانشگاه استاد شهید دکتر محمد مفتح آلوده شد و این شهادت باعث شد تا این روز برای گرامیداشت تلاش‌های این شهید بزرگوار، روز وحدت حوزه و دانشگاه نام گیرد.
این بیانیه می افزاید: از ابتدای تأسیس نهاد دانشگاه در کشورمان عده‌ای از روی جهل و نادانی و عده‌ای از روی غرض بر این موضوع تأکید می‌کردند که وحدت بین نهاد ریشه‌دار حوزه‌های علمیه و نهاد جدید دانشگاه ممکن نیست؛ چون دانشگاه محل ترویج و آموزش علم جدید و مدرن و حوزه محل ترویج و آموزش علم قدیمی و سنتی است.
بیانیه شورای عالی انقلاب فرهنگی می افزاید: به‌موازات این تلاش و در زمان رژیم پهلوی که خود عامل ایجاد تفرقه بین دو نهاد علمی حوزه و دانشگاه بود، بزرگانی مانند شهید مفتح و شهید مطهری تلاش می‌کردند تا این توطئه را خنثی کنند تا دو نهاد حوزه و دانشگاه مانند دو بال در خدمت تعالی مادی و معنوی جامعه اسلامی قرار گیرند.
در ادامه این بیانیه آمده است: این تلاش‌های مجدانه و مخلصانه توانست توطئه ایجاد تفرقه بین حوزه و دانشگاه را خنثی کند که بزرگ‌ترین حاصل وحدت این دو نهاد مؤثر پیروزی انقلاب اسلامی بود که هم حوزویان و هم دانشگاهیان در این پیروزی و عظیم سهم به سزایی داشتند.
این بیانیه می افزاید: امروز هم برخی می‌کوشند تا بر طبل جدایی و افتراق حوزه و دانشگاه بکوبند و با هیاهو، جنجال و سخنان غیر مستدل اتحاد میان این دو نهاد را امری محال جلوه دهند که مقابله و مواجهه علمی و مستدل با این نگاه غلط بر عهده نخبگان حوزوی و دانشگاهی است.
در ادامه بیانیه شورای عالی انقلاب فرهنگی بر این مسأله تاکید شده است که شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌عنوان نهاد اصلی سیاست‌گذاری و راهبری فرهنگ و علم کشور، در این زمینه، مصوبات راهگشایی داشت که تصویب "سند دانشگاه اسلامی" از جمله بارزترین مصوبات در این زمینه است.
این شورا می افزاید: به نظر می‌رسد امروز مهم‌ترین گام برای وحدت حوزه و دانشگاه، تلاش برای ترویج مقدس بودن فعالیت علمی است؛ یعنی تلاش در هر شاخه علمی اگر به‌منظور حل مشکلات جامعه باشد عملی مقدس و به‌منزله عبادت محسوب می‌شود. بدون تردید نظریه‌پردازی پیرامون این گزاره مهم و پاسخگویی به شبهات مطرح شده در این زمینه گامی مهم در تقویت وحدت حوزه و دانشگاه محسوب می‌شود.
در بخش پایانی بیانیه شورای عالی انقلاب فرهنگی به مناسبت وحدت حوزه و دانشگاه آمده است: این نگاه به علم در مهم‌ترین سند بخش علم و فناوری کشور یعنی نقشه جامع علمی نمود و ظهور بارزی دارد و روح حاکم بر این سند تلاش برای جاری شدن روحیه دینی در فعالیت‌های علمی است.