تهران- ایرنا- در حالی که هنوز زمان برگزاری انتخابات مجلس قانونگذاری و ریاستی فلسطین از سوی تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام نشده و برگزاری آن در هاله ای از ابهام قرار دارد، دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین صهیونیست ها را به سنگ اندازی در روند برگزاری این انتخابات متهم کرد. همزمان جنبش حماس نیز تشکیلات خودگردان را متهم به اهمال در برگزاری انتخابات کرده است.

به گزارش ایرنا، در حالی که گروه های فلسطینی از جمله حماس بر برگزاری انتخابات سراسری فلسطین تاکید دارند، اما هنوز تشکیلات خودگردان فلسطین زمان برگزاری آن را اعلام نکرده و همین مسئله باعث شده این انتخابات در هاله ای از ابهام قرار بگیرد.

این تشکیلات بار دیگر روز گذشته (سه شنبه) اعلام کرد که باید انتخابات آتی فلسطین در قدس شرقی نیز برگزار شود.

عباس رسما از اسرائیل خواست که به سکان بخش شرقی قدس اشغالی اجازه مشارکت در انتخابات را بدهند، اما صهیونیست ها تاکنون ها به این درخواست، پاسخ ندادند.

البته همین مسئله است که سرنوشت برگزاری این انتخابات را مشخص می کند.

رژیم صهیونیستی اجازه فعالیت رسمی تشکیلات خودگردان فلسطین در بخش شرقی قدس اشغالی را نمی دهد.

یک مقام اسرائیلی روز گذشته (سه شنبه) اعلام کرد که اسرائیل درخواست تشکیلات خودگردان فلسطین را دریافت کرده اما موضعی در قبال آن اتخاذ نکرده است.

از سوی دیگر، «صائب عریقات» دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین تاکید کرده که انتخابات مجلس قانونگذاری و ریاستی فلسطین «انتخاباتی ویژه» است.

وی از همه کشورهای دنیا و جریان های دموکراتیک خواست که رژیم اشغالگر اسرائیل را به عدم سنگ اندازی در انتخابات فلسطین و اجرای توافق نامه های امضا شده، ملزم کنند.

آخرین انتخابات در فلسطین برای تعیین رئیس تشکیلات خودگردان در سال ۲۰۰۵ میلادی و آخرین انتخابات پارلمانی هم در سال ۲۰۰۶ برگزار شده بود.

حماس

در همین راستا، «فوری برهوم» سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، فتح و محمود عباس ریاست تشکیلات خودگردان را به وقت کشی و طره رفتن از برگزاری انتخابات فلسطین متهم کرد.

وی گفت که مواضع و رفتار جنبش فتح و ابومازن در برخورد با موضوع انتخابات منفی و ناامید کننده است.

به گفته برهوم، عباس درصدد آن است که از انتخابات به عنوان ابزاری برای نابودی همه فرصت ها جهت اصلاح ساختار سیاسی فلسطین و تضمین ادامه سیطره خود بر فلسطینی ها آن استفاده کند.

این مقام حماس تاکید کرد: انتخابات، بدون قدس برگزار نخواهد شد. این حق و یک موضع ملی ثابت است که نمی توان نادیده گرفت.  

برهوم تاکید کرد که حماس با همه قدرت آمادگی کامل برای ورود به انتخابات دارد.

حماس ۵ آذر موافقت خود را با برگزاری انتخابات سراسری در فلسطین اعلام کرد.

این جنبش فلسطینی اعلام کرد تنها در صورتی موافق برگزاری انتخابات از سوی تشکیلات خودگردان است که این انتخابات شامل شهر قدس، نوار غزه و کرانه باختری شود.

دو میلیون و دویست هزار نفر فلسطینی در قدس شرقی و غزه و کرانه باختری واجد شرایط رای دادن هستند. در قدس بیش از ۳۰۰ هزار فلسطینی و ۵۰۰ هزار اسرائیلی سکونت دارند. طبق اعلام کمیته انتخابات مرکزی فلسطین شمار فلسطینی هایی که در قدس می توانند رای بدهند، ۷۵ هزار و ۴۰۱ نفر است.

عریقات در مصاحبه با خبرگزاری رویترز گفته بود که مخالفت اسرائیل با برگزاری انتخابات در قدس شرقی مشکل بزرگی است و مانع برگزاری این انتخابات خواهد شد.

طبق نظرسنجی که مرکز تحقیقات سیاسی و مسیحی فلسطین که مقرش در کرانه باختری است، انجام داده، ۵۶ درصد از فلسطینی ها معتقدند که حتی بدون قدس شرقی هم امکان برگزاری انتخابات وجود دارد.