مشهد- ایرنا- چهارمین گردهمایی مدیران دفاتر الکترونیک قضایی کشور روز چهارشنبه در اداره کل دادگستری خراسان رضوی در مشهد برگزار شد.

رییس هیات مدیره کانون خدمات الکترونیک قضایی در حاشیه این گردهمایی به خبرنگاران گفت: ۹۰۰ دفتر فعال خدمات الکترونیکی قضایی در کشور فعال است که این تعداد تا پایان سال ۱۳۹۹ به ۲ هزار و ۱۷ دفتر افزایش خواهد یافت.

محمدرضا دشتی اردکانی افزود: استاندارد برای تعداد دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی براساس پرونده‌هایی است که در هر استان تشکیل می‌شود، پرونده‌های تشکیل شده در استان‌ها مورد پایش قرار می‌گیرد و دفاتر الکترونیکی متناسب با آن تشکیل می‌شوند تا مردم در زمینه رسیدگی به دادخواست‌هایشان دچار کمبود نشوند.

وی ادامه داد: دفاتر خدمات الکترونیکی چندین خدمت را پوشش می‎دهند که شامل شکوائیه، طرح دعوا و شکایت در مراجع اعم از دادگستری‌ها، دیوان عدالت اداری، دادسراها، اعتراض و تجدیدنظرخواهی و امثال آن است.

دشتی اردکانی ادعای پذیرش بازنشستگان قوه قضائیه برای تصدی مسوولیت دفتر خدمات الکترونیکی را رد کرد و گفت: همه شرایط لازم برای پذیرش داوطلبان مدیریت دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی در "سایت خدمات الکترونیکی قضایی" ذکر شده و افراد داوطلب چه قضات بازنشسته یا غیر از آن که از شرایط یاد شده برخوردار باشند، می‌توانند در این امتیازبندی که قوه قضائیه در نظر گرفته، ثبت نام کنند تا مورد ارزیابی قرار گیرند.

رییس هیات مدیره کانون خدمات الکترونیک قضایی افزود: برنامه سال آینده این کانون فراهم کردن زمینه ملاقات زندانیان با خانواده‌هایشان، دادرسی غیرحضوری و موارد دیگری است که تلاش برای تحقق آنها در حال انجام است.

معرفی پنج مدیر برتر دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی، برگزاری پنلهای تخصصی مجازی، بیان نقطه نظرات مدیران دفاترخدمات الکترونیک قضایی، بیان مشکلات و ارایه راه‌حل برای آنها از دیگر برنامه‌های این گردهمایی ۲ روزه است.

طرح خدمات قضایی از سال ۱۳۹۲ در قوه قضاییه راه اندازی شد و مرکز آمار و فناوری اطلاعات این قوه با رفع موانع موجود برای ارائه خدمات قضایی در قالب دفاتر خدمات الکترونیک، زمینه مناسب را برای ارائه این خدمات به عنوان پیشخوان خدمات قضایی آماده کرد.

بر اساس ماده ۱۷۵ قانون آئین دادرسی کیفری مصوب سال ۱۳۹۲ قوه قضاییه موظف است اوراق قضایی را با استفاده از سامانه های الکترونیکی یا مخابراتی ابلاغ کند و مراجعان به قوه قضاییه نیز موظفند برای دریافت الکترونیکی اوراق قضایی به سامانه ای که به این منظور ایجاد شده است، مراجعه نمایند.

مراجعان به قوه قضاییه در گام اول در سامانه ثنا (ثبت نام الکترونیکی) ثبت نام کرده و پس از احراز هویت یک حساب کاربری یعنی شناسه و رمز ورد به سامانه ابلاغ را دریافت می کنند.

کانون دفاترخدمات الکترونیک قضایی به عنوان متولی امور صنفی دفاتر این حوزه، هرسال با برنامه‌ریزی منسجم این گردهمایی را برگزار می‌کند که چهارمین دوره آن مدت ۲ روز در مشهد ادامه دارد.