تهران- ایرنا- نخست وزیر مالزی با نزدیک شدن به آغاز اجلاس اسلامی کوالالامپور در پیامی به ضعف‌های جهان اسلام و راهبرد این اجلاس برای حل این ضعف‌ها پرداخت.  

به گزارش روزنامه مانیچی ژاپن ، ماهاتیر محمد در پیامی به وب سایت اجلاس اسلامی کوالالامپور نوشت: جهان اسلام گرفتار جنگ های بی‌پایان بوده و مدتهاست که با حکومتداری بد، فساد بومی و مکانی برای ایجاد تروریسم در ارتباط بوده است.  
وی افزود: ضعف و ناسازگاری مسلمانان به تبلیغات ضد اسلامی اعتباری بخشیده است.  
نخست وزیر مالزی تاکید کرد: ما همیشه تأمل کرده‌ایم که تمدن اسلامی چقدر بزرگ، غنی و قدرتمند بوده است. این یک فصل در تاریخ است و ما برای بازگشت آن آرزو می‌کنیم و در صورت عدم تلاش آرزوی تحقق قدرت جهان اسلام تنها در سطح آرزو خواهد ماند مگر اینکه کاری در این باره دست به انجام اقداماتی بزنیم.  
دفتر نخست وزیری مالزی روز سه شنبه نیز در پیامی اعلام کرد که اجلاس اسلامی کوالالامپور با هدف پیگیری اقدامات خاص برای کمک به مسلمانان تحت ستم، افراد زندانی یا اردوگاه‌های بازداشت و میلیون‌ها آواره به کشورهای غیر مسلمان به دلیل جنگ‌ها انجام می‌شود.  
حجت الاسلام و المسلمین روحانی رییس جمهوری به دعوت نخست وزیر مالزی برای شرکت در اجلاس سران کوالالامپور ۲۰۱۹ به مالزی سفر کرده و قرار است روز جمعه نیز عازم ژاپن شود تا با «آبه شینزو» نخست وزیر این کشور درباره توسعه روابط دوجانبه تهران - توکیو دیدار و گفت‌وگو کند.  
دکتر روحانی که برای شرکت در اجلاس سران کوالالامپور به مالزی سفر کرده است، روز چهارشنبه در دیدار «ماهاتیر محمد» نخست وزیر این کشور با بیان اینکه مسلمانان همه از یک خانواده هستند و باید نسبت به هم احساس مسئولیت داشته باشند، گفت: بسیاری از مشکلات مسلمانان بدلیل دخالت‌های آمریکا، نظیر تحریم علیه ایران است.  
روحانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در دو سال گذشته زیر فشار تحریم‌های یکجانبه و ظالمانه بوده است، گفت: تحریم آمریکا علیه ایران با وجود قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل اجرا شده است و آمریکا بدون دلیل و بهانه از توافق برجام خارج شد.  
رییس جمهوری با تاکید بر اینکه آمریکا در تحریم علیه ایران بدلیل مقاومت مردم ناموفق بوده است، گفت: در ۵ ماه گذشته برغم فشارهای حداکثری آمریکا، ما توانسته‌ایم وضع اقتصادی خود را بهتر کنیم.  
روحانی با اشاره به اهمیت روابط با مالزی برای جمهوری اسلامی ایران، بر توسعه و تعمیق روابط با این کشور در همه زمینه‌ها تاکید کرد و افزود: دو کشور باید همکاری‌های علمی و فناوری خود را گسترش دهند و حوزه‌های انرژی، صنعت و گردشگری، همکاری‌های دریایی، حوزه فناوری اطلاعات، می‌تواند عرصه‌های خوبی برای همکاری میان دو کشور باشد.