تهران- ایرنا- وزیر بازرگانی آمریکا روز چهارشنبه گفت که در راستای برنامه‌های راهبردی ترکیب انرژی، ایالات متحده به دنبال کمک ژاپن در ساخت انرژی هسته‌ای است.  

به گزارش فاکس نیوز، "ویلبر راس" در سخنرانی کنفرانس آمریکا و ژاپن گفت: انرژی هسته‌ای باید تا مدت‌ها به عنوان بخش اساسی از سیاست‌های ترکیب انرژی ما در آینده باقی بماند.  
راس افزود: برای تحقق این اهداف، ایالات متحده با متحدانی مانند ژاپن همکاری می‌کند تا از ساخت نسل جدیدی از راکتورهای ذاتاً ایمن و از نظر اقتصادی با دوام اطمینان حاصل کند.  
راس تاکید کرد که صنعت نفت آمریکا برای ده‌ها سال تلاش کرد تا به استقلال انرژی برسد و سرانجام این هدف را از فن آوری‌های نوآوری بازیابی که ایالات متحده را به عنوان تولید کننده برتر نفت و گاز طبیعی در جهان بدست آورد، انجام داد که حتی بخشی از نیازهای ژاپن را تأمین کرد.  
وزیر بازرگانی آمریکا تصریح کرد: اکنون بیش از هر زمان دیگری، ما احتیاج به احیای فن آوری مشابه در صنعت انرژی هسته‌ای داریم. بنابراین ژاپن و ایالات متحده هم به توانایی هسته‌ای جدید نیاز دارند.  
راس با اشاره به تغییر رویکرد جهانی به استفاده از انرژی هسته‌ای گفت: ۵۳ راکتور هسته‌ای در حال حاضر در سطح جهان در حال ساخت است که از این تعداد ۱۰راکتور در چین، هفت عدد در هند شش عدد در روسیه، چهار عدد در کره، چهار عدد دیگر در امارات و دو در ایالات متحده و ژاپن می‌باشد.  
"هانس بلیکس" مدیر کل پیشین آژانس بین المللی انرژی اتمی در سال گذشته با انتشار مقاله‌ای تاکید کرد که مبارزه با تغییرات آب و هوایی و تضمین زندگی نسل‌های آینده مستلزم استفاده کامل از ظرفیت انرژی هسته‌ای در جهان است.  
بلیکس دیپلمات سوئدی که در سال‌های ۱۹۸۱ تا ۱۹۹۷ مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی بوده،  به مناسبت سالگرد سانحه هسته‌ای فوکوشیما ژاپن نوشت: دقیقا هشت سال پیش وقوع زمین لرزه‌ای در بیرون از سواحل شرقی ژاپن موجب یک سونامی گسترده و برخورد آن با نیروگاه هسته‌ای 'فوکوشیما داییچی' شد.  
به نوشته بلیکس، برق هسته‌ای تقریبا عاری از انتشارات گازهای آلاینده است. این درحالیست که ما برای تولید برق در مقیاس صنعتی اقدام به سوزاندن زغال سنگ و گاز کرده و دی اکسید کربن و سایر مواد شیمیایی را وارد اتمسفر زمین می‌کنیم. در نتیجه، اقیانوس‌ها در حال گرم شدن هستند و حوادث شدید آب و هوایی متداول‌تر شده است.  
مدیر کل پیشین آژانس بین المللی انرژی اتمی افزود: راههای برای خروج از این وضعیت نابسامان وجود دارد و آن استفاده از انرژی هسته‌ای است.