حسین پیرموذن روز پنجشنبه در جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی افزود: از بین استانهای اردبیل ، آذربایجانشرقی و گیلان ، این استان به سبب دارا بودن زیرساختهای لازم و نزدیکی بیشتر با جمهوری آذربایجان به عنوان مرکز شهرک صنعتی مشترک ایران و جمهوری آذربایجان انتخاب و طرف آذری هم توافق اولیه را قبول کرده است.
وی با بیان اینکه این مرکز اردبیل را از بنبست خارج میکند،گفت: ایجاد شهرک صنعتی مشترک و اتصال خط ریلی بین ایران و آذربایجان نتیجه تمام تلاشهای مسوولان است که امروز از سوی استاندار اردبیل عملیاتی میشود و با تحقق این ۲ طرح شاهد توسعه مراودات اقتصادی و تجاری با جمهوری آذربایجان خواهیم بود.
پیرموذن افزود: احداث این شهرک صنعتی موجب تحولات عظیمی در حوزه اقتصادی در استان و کشور شده و از طریق این شهرک میتوان از امتیازات ۲ کشور در بحث رونق اقتصادی و تجاری استفاده کرد.
وی بیانکرد: با احداث این شهرک میتوان صنایع تبدیلی و بستهبندی را در این منطقه ایجاد و صادرات محصولات تولیدی استان را به کشورهای آسیای میانه و روسیه در سریعترین زمان انجام داد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اردبیل درباره احداث خط ریلی بین ایران و آذربایجان گفت: توافق اولیه برای این طرح انجام شده و بزودی شاهد تحقق آن خواهیم بود.
او با تاکید بر اینکه توسعه خطوط ریلی یکی از راههای افزایش صادرات و رشد اقتصادی منطقه است، بیانکرد: احداث پروژه اتصال استان اردبیل به خط ریلی جمهوری آذربایجان موجبات توسعه استان را بیش از پیش فراهم می کند.
پیرموذن افزود: یکی از راههای توسعه صادرات و رشد اقتصادی استان توجه ویژه به تولیدات صادراتمحور بوده و باید اقدامات اساسی در این حوزه با ایجاد صنایع تبدیلی مجهز به تکنولوژیهای نوین صورت بگیرد تا توان رقابت در بازار جهانی ارتقا یابد.
وی توسعه صادرات و مراودات اقتصادی و تجاری را ضروری دانست و بیانکرد: برای رونق صادرات باید تسهیل ارز را شاهد بوده و قوانین دست و پاگیر در حوزه صادرات اصلاح شود.
پیرموذن کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش را از جمله مشکلات واحدهای تولیدی برشمرد و افزود: در حال حاضر پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش در کشور به واحدهای تولیدی وضعیت مناسبی نداشته و انتظار است بانکها در این زمینه اهتمام جدی و اساسی داشته و دولت نیز در این زمینه حمایت لازم را داشته باشد.