تهران – ایرنا – رییس فدراسیون ورزش‌های ناشنوایان می‌گوید:‌ سال آینده در طول فعالیت ورزش ناشنوایان در ایران پر رویدادترین سال محسوب می‌شود و من به عنوان رییس فدراسیون موظفم شرایط را برای اعزام ورزشکاران به این مسابقات جهانی فراهم کنم.

مهران تیشه‌گران روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به برگزاری نوزدهمین دوره المپیک زمستانی ۲۰۲۰ ناشنوایان به میزبانی ایتالیا، گفت: سال آینده در بیش از ۱۰ رشته ورزشی مسابقات در سطح جهانی برگزار می‌شود و من و همکارانم در فدراسیون تلاش خواهیم کرد که ورزشکاران ناشنوای ایران در تمامی این رقابت‌ها حضور جدی داشته باشند.

به گفته تیشه گران، مسابقات قهرمانی جهان رشته های جودو ناشنوایان از ۲۷ تا ۳۱ فروردین‌ماه در فرانسه، ششمین دوره کشتی آزاد ۱۲ تا ۲۱ خردادماه به میزبانی ترکیه، چهارمین دوره والیبال ۱۲ تا ۲۱ خردادماه ایتالیا، دومین دوره تیراندازی ۲۵ تا ۳۱ تیرماه به میزبانی سوئیس، چهارمین دوره تنیس روی میز بزرگسالان و جوانان از ۲۸ خرداد تا ۷ تیرماه به میزبانی اتریش، چهارمین دوره دوومیدانی از ۲۵ تیر تا ۴ مرداد به میزبانی لهستان، والیبال ساحلی ۱۹ تا ۲۵ مرداد به میزبانی لهستان، چهارمین دوره فوتبال ۱۵ تا ۳۰ شهریورماه به میزبانی کره‌جنوبی و اولین دوره کاراته ۶ تا ۱۰ همین ماه در مالزی برگزار می‌شوند.

رییس فدراسیون ورزش‌های ناشنوایان ادامه داد: تمامی این رقابت‌ها از جمله مسابقات قهرمانی جهان هنرهای رزمی ناشنوایان، مسابقات بسکتبال باشگاه‌های جهان، ‌مسابقات جهانی شطرنج و مسابقات کشتی آزاد و فرنگی قهرمانی جهان رده‌های سنی نوجوانان، جوانان و امیدها از دیگر رویدادهای ورزشی هستند که برای ما از اهمیت بسیاری برخوردارند و ما در فدراسیون تمام تلاش خود را به کار می‌گیریم که با وجود شرایط بد اقتصادی حاکم بر کشور با جذاب حامیان مالی ورزشکاران ناشنوا را به این رقابت‌ها اعزام کنیم.

وی با بیان اینکه فراهم کردن زمینه برای ورزش ناشنوایان و اعزام تیم‌های ملی رشته‌های مختلف ورزشی ناشنوایان انگیزه‌ها را در این قشر از جامعه تقویت کرده و سلامت جسمانی و روانی آنان را به دنبال داشته و متعاقب آن برخی هزینه‌های کشور را کاهش می‌دهد، افزود: البته در حال حاضر هنوز هیچ تصمیمی در خصوص تعداد، برگزاری اردوها یا نحوه اعزام ورزشکاران گرفته نشده است.

جنسیت ملاک اعزام نیست، آمادگی فنی اولین شاخص در اعزام ورزشکاران است

 تیشه‌گران با بیان اینکه زنان در برخی رشته‌ها چون کشتی، فوتبال یا والیبال ساحلی به رقابت‌های جهانی اعزام نمی‌شوند، گفت:‌ برای ما اولویت نخست برای اعزام هر تیم یا رشته‌، آمادگی یا سطح فنی است و سپس تامین مالی هزینه‌ها و به طور قطع جنسیت در این زمینه نقشی ندارد.

وی ادامه داد:‌ در برخی رشته‌ها زنان فعالیت ندارند یا اگر فعالیت دارند از نظر فنی در سطحی نیستند که بخواهیم آنان را به مسابقات جهانی اعزام کنیم.

او اضافه‌کرد: در رشته والیبال مردان به طور حتم به مسابقات قهرمانی جهان لهستان اعزام می‌شوند اما با توجه به اینکه والیبال زنان تاکنون در هیچ رویداد بین‌المللی شرکت نداشته، تصمیم برای اعزام آنان سخت است.

این کارشناس ورزشی ادامه داد:‌ از سوی دیگر والیبال زنان باید از جایی حضور در میادین بین‌المللی را آغاز کند و از آنجا که مسابقات در سطح آسیایی برگزار نمی‌شود، به نظر می‌رسد ما باید شانس حضور والیبالیست‌های زن ناشنوا را در میادین بین‌المللی به آنان بدهیم.

تیشه‌گران با بیان اینکه برای اعزام یک تیم والیبال دست کم ۲۰ نفر باید اعزام شوند، گفت:‌ اعزام ورزشکاران در رشته‌های تیمی هزینه زیادی برای فدراسیون در پی دارد و بر همین اساس در این خصوص باید تصمیم کارشناسانه بگیریم اما در برخی رشته‌ها چون تیراندازی، تنیس روی میز یا دوومیدانی مشکلی در اعزام زنان نداریم.

مشکل مالی داریم اما شرایط فعلی کشور را درک می‌کنیم

رییس فدراسیون ورزش‌های ناشنوایان گفت:‌ همچون سایر فدراسیون‌ها با مشکلات مالی عدیده‌ای مواجه‌ هستیم اما شرایط فعلی کشور و وزارتخانه را درک می‌کنیم.

وی افزود: البته فدراسیون ناشنوایان نیز همچون هر سازمان یا نهادی از وزارت مطبوع خود خواست‌هایی دارد و حمایت مالی و در برخی موارد حمایت معنویی از وزارت ورزش و جوانان مورد توجه فدراسیون ورزش های ناشنوایان است.

تیشه‌گران گفت: در مجموع بیش از آنچه که حق فدراسیون است چیزی نمی‌خواهیم زیرا من ریاست این فدراسیون را پذیرفته‌ام تا اعتبار لازم را فراهم کنم و این واقعیت را می‌پذیرم که سال ۲۰۲۰ برای ورزش ناشنوایان اهمیت زیادی دارد.

وی اضافه‌کرد:‌ البته ما از حمایت و کمک انجمن‌ها برخورداریم اما مساله این است که توان انجمن‌ها حداکثر تامین ۱۰ درصد هزینه‌های آماده سازی و اعزام ورزشکاران است.

این مسوول ورزشی گفت:‌ به طور مثال ما فروردین‌ماه باید نزدیک ۲۵ نفر را در قالب تیم‌ ملی وکادر فنی راهی فرانسه کنیم ودر خوشبینانه‌ترین حالت انجمن می‌تواند ۲۰ میلیون از هزینه چند صد میلیون ما را تامین کند.

۵۰ درصد اعتبار سال جاری را دریافت کرده‌ایم

تیشه‌گران گفت:‌ قرار بود آبان‌ماه امسال بازی‌های آسیایی ناشنوایان به میزبانی هنگ‌کنگ برگزار شود و بر همین اساس ما درخواست افزایش اعتبار و دریافت پیش از موعد آن را داشتیم.

وی ادامه داد:‌ اعتبار سال ۹۷ ورزش ناشنوایان ۲ میلیاد و ۷۰۰ میلیون تومان بود و این اعتبار از سوی وزارت کمی بیش از ۲۰ درصد افزایش یافت و به ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان رسید و تا به امروز (آذرماه) ۵۰ درصد این مبلغ را دریافت کرده‌ایم.

این مدیر ورزشی افزود:‌ بازی‌های آسیایی ناشنوایان درست ۲ هفته پیش از اعزام کاروان به هنگ‌کنگ به دلیل مشکلات سیاسی این کشور لغو شد و این در حالی بود که ما ۳۵۰ میلیون تومان پیش پرداخت خرید بلیت اعزام این کاروان را پرداخت کرده بودیم و با وجود نامه‌نگاری با شرکت قطری هنور موفق به دریافت حتی بخشی از این مبلغ نشده‌ایم.

وی تصریح کرد: برای اعزام نزدیک به یکصد ورزشکار در هشت رشته حداقل پنج ماه اردوی آماده سازی برگزار کردیم که جدا از هزینه اردوها با توجه به لغو مسابقات برای جلوگیری از کاهش انگیزه ورزشکاران و جبران بخشی از هزینه آنان از جمله رفت و آمد به اردوها مبلغی به عنوان حقوق به مربیان و ورزشکاران پرداخت کردیم که همگی این مبالغ برای فدراسیون بار مالی داشته است.

تیشه‌گران تاکید کرد: هرگز نمی‌گویم اعتبار یا پول کافی نداریم شرایط موجود را درک می‌کنم و با تمام قوا تلاش برای اعتبار لازم جهت اعزام ورزشکاران به رویدادهای مهم جهانی در سال آتی تلاش خواهم کرد.

هر سه پیشنهاد ما در کنگره جهانی ICSD مورد استقبال قرار گرفت

تیشه گران در ادامه گفت: با طرح سه پیشنهاد در کنگره جهانی ICSD شرکت کردیم و خوشبختانه هرسه پیشنهادات ایران مورد توجه قرار گرفت و امیدوارم پس از بررسی و تصویب اجرایی شوند.

وی ادامه داد:‌ پیشنهاد نخست ما تشکیل کمیته آموزش در فدراسیون جهانی است تا زمینه برای برگزار دوره‌های آموزشی در سطح بین المللی برای داوران و مربیان برگزار شود تا فرصتی برای مربیان و داوران ناشنوا برای حضور در میادین مهم جهانی و قاره‌ای به دلیل داشتن مدرک بین‌المللی فراهم شود.

رییس فدراسیون ناشنوایان حضور داوران کشورهای شرکت کننده در بازی‌های المپیک یا قاره‌ای چون بازی‌های آسیایی را دومین پیشنهاد تیم اعزامی به کنگره جهانی ناشنوایان عنوان کرد و گفت:‌ متاسفانه همیشه در المپیک یا بازی‌های آسیایی داورانی از کشور میزبان کار قضاوت را به عهده دارند که در بسیاری موارد داوری‌ها جهت دار شده و در حق بسیاری از کشورها، تیم ها و یا ورزشکاران اجحاف می‌شود.

وی اضافه کرد: پیشنهاد ما این بود که فدراسیون جهانی اجازه دهد کشورهای شرکت کننده با هزینه خودشان در مسابقات داور داشته باشند و این مساله ضریب اعتراض به داوری‌ها را در حد قابل قبولی کاهش خواهد داد.

تیشه‌گران گفت:‌ سومین پیشنهاد ما برای ورزش ناشنوایان مشخص شدن میزبان ۲ دوره از بازی‌های المپیک یا قاره‌ای است ضمن اینکه برای هر یک از میزبانان کشور دیگری به عنوان جایگزین مشخص شود که در صورت لغو مسابقات به دلایلی از سوی میزبان با کمترین تاخیر میزبان جدید مشخص و مسابقات پیگیری شود.

وی افزود: به طور مثال در جلسه اخیر که تقریبا ۱۰ روز پیش برگزار شد، کشور برزیل به عنوان میزبان المپیک ۲۰۲۱ انتخاب شد و این درحالی است که کمتر از ۲ سال تا برگزاری این رقابت ها باقی مانده است.

به گفته تیشه‌گران، این در حالی است که انتخاب برزیل برای میزبانی المپیک ۲۰۲۱ هم ۲ هفته دیگر به طور رسمی اعلام خواهد شد.

ایران میزبان مسابقات جهانی کشتی ناشنوایان در سال ۲۰۲۲ است

تیشه‌گران همچنین از اعطای میزبانی مسابقات جهانی کشتی ناشنوایان در تمامی رده‌های سنی در سال ۲۰۲۲ به ایران خبر داد و گفت:‌ ما پیش‌تر در خواست این میزبانی را داده بودیم که خوشبختانه این پیشنهاد مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت امتیاز آن به ما داده شد.

وی در پایان به برگزاری مسابقات قهرمانی کشور رشته های مختلف ورزشی اشاره کرد و گفت: مسابقات تمامی رشته‌ها به طور منظم برگزار شد و والیبال مردان روز گذشته تمام شده و مسابقات والیبال زنان نیز شنبه (۳۰ آذرماه) تمام خواهد شد، ضمن اینکه رقابت‌های قهرمانی کاراته و تیراندازی کشور تا پایان دی‌ماه به ترتیب به میزبانی قم و اراک برگزار می‌شود که البته همگی این ها جنبه انتخابی تیم‌های ملی را دارد.