بیرجند - ایرنا - مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان جنوبی گفت: ۳۰ سکوی نماز یا استراحتگاه موقت در جاده‌های استان در دست ساخت است و تلاش داریم براساس اولویت پیش رویم.

جعفر شهامت روز پنجشنبه در دیدار راهداران و اعضای اتحادیه صنفی حمل و نقل استان با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی افزود: هرچند نوساناتی در اعتبارات نیز وجود دارد اما سکوها تا تابستان سال آینده تجهیز می‌شود.

وی گفت: هرچه در جاده‌ها وجود دارد به حوزه راهداری مربوط می‌شود لذا خلاء و کاستی زیاد است اما با همت نیروی انسانی سعی شده براساس برنامه زمان‌بندی مشکلات را پیگیری و رفع کنیم.

شهامت یادآور شد: با اجرای طرح ملی ابرار و اقدامات اداره کل راهداری، شاخص برخورداری استان از راه آسفالته افزایش می‌یابد و در دو سال آینده پرونده راه‌های روستایی بالای ۲۰ خانوار نیز بسته می‌شود.

وی گفت: در حوزه راه‌های روستایی به عنوان یکی از وظایف جدید اداره حمل و نقل و راهداری، امسال یک چهارم کار به راهداری منتقل شد و ۷۰ درصد دیگر امور توسط اداره کل راه و شهرسازی استان انجام می‌شود.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان جنوبی با اشاره به اجرای طرح ملی ابرار اظهار داشت: با استفاده از یکسری امکانات و تجهیزات در اختیار اداره راهداری، بخشی از پروژه‌ها به صورت امانی در اختیار ابرار قرار می‌گیرد.

وی اضافه کرد: در طرح ملی ابرار ۲ هزار کیلومتر راه در کشور هدف‌گذاری شده است که سهم خراسان جنوبی ۱۲۸ کیلومتر برای استان هدفگذاری شده که در یک سال باید انجام شود.

وی با اشاره به همت رانندگان در تخلیه بنادر به فرمان تاریخی امام‌خمینی (ره) در ۲۶ آذر سال ۱۳۶۲ گفت: فعالان حوزه حمل و نقل در بخش‌های مختلف از جمله حرکت عظیم اربعین حسینی مشارکت فعال دارند.

شهامت ادامه داد: رفت و برگشت سه میلیون نفر از پایانه مرزی استان کار بسیار بزرگی بود که در طول ۱۵ تا ۲۰ روز انجام شد و بخش زیادی از ناوگان حمل و نقل استان به صورت کمکی به استان‌های همجوار بسیج شدند و رانندگان نشان دادند در بدترین شرایط پای کار هستند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۱۰ هزار و ۵۶۰ راننده با دارا بودن پنج هزار و ۶۰۰ دستگاه انواع کامیون، اتوبوس، مینی‌بوس و سواری کرایه در حال فعالیت هستند.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان جنوبی گفت: سهم خراسان جنوبی در رانندگان کشور ۱.۷ درصد است که نشان می‌دهد جایگاه حمل و نقل استان بیش از سهم جمعیتی است و به نوعی می‌توان استان را حمل و نقی نامید.

وی میزان راه‌های آسفالته استان را بیش از ۱۱ هزار کیلومتر اعلام کرد و گفت: در ایام گذشته اقدامات خوبی از جمله تقویت باندهای دوم با پیگیری استاندار و همراهی سایر مسوولان و نمایندگان مجلس انجام شده است.

شهامت با بیان اینکه برخورداری بخش جنوب و غرب استان از راه آسفالته به نسبت کشور پایین است یادآور شد: بر این مسیر تمرکز ویژه‌ای داریم چون هدف داریم وضع ایمنی راه‌ها بهبود یابد و برنامه داریم راننده دریافت یکنواختی از راه‌ها داشته باشد.

وی با اشاره به محرومیت‌زدایی از جاده‌های استان اظهار داشت: در این زمینه تبدیل آبنماها به پل در دستور کار قرار دارد در این خصوص ۴۳ آبنما تبدیل به پل شده است و تا پایان سال مالی جاری نیز ۱۲ مورد دیگر اجرا خواهد شد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان جنوبی در ادامه با اشاره به مدیریت نرم افزاری راه‌های خراسان جنوبی گفت: مرکز مدیریت راه‌های استان راه‌اندازی شده است و تاکنون بین ۵۵ تا ۶۰ میلیارد تومان برای نصب دوربین‌های نظارت و کنترل سرعت در جاده‌های استان هزینه شده است.

وی افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد میزان ترافیک جاده‌ای در کشور در هشت ماه گذشته حدود ۱۲ درصد افزایش یافته است لذا مدیریت راه‌ها نیاز به ابزاری از قبیل دوربین‌های نظارتی است.

شهامت بیان کرد: در زمینه رفع نقاط پرتصادف سعی کردیم علیرغم فشارهای بودجه‌ای، ۲ پروژه مهم از جمله تقاطع کمربندی بیرجند - سرایان (سه راهی شوشود) و تقاطع منطقه ویژه اقتصادی تکمیل می شود و تا دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسد.

وی ادامه داد: همچنین میدان شهدای عبادی بیرجند نیز تا هفته دولت سال آینده ساماندهی خواهد شد و با مساعدت شهرداری برای زیباسازی آن اقدام خواهد شد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان جنوبی فعال کردن راهدارخانه‌های جاده‌ای را یکی از ضرورت‌های استان دانست و گفت: یکی از مشکلات جاده‌ها این است که سرمایه‌گذاری برای مجتمع‌ها چندان اقتصادی نیست بلکه با کمک بخش خصوصی انجام می‌شود.

وی افزود: به دنبال این هستیم تا فاصله بدون استراحتگاه را در جاده‌های کویری کاهش دهیم لذا در محور نهبندان - طبس - یزد ۲ مجتمع افتتاح خواهد شد.

شهامت با بیان اینکه ۱۴۰ هزار تن قیر در هشت ماه گذشته برای روکش و لکه‌گیری راه‌های استان مصرف شده است عنوان کرد: جاده جدید کمتر اضافه می‌کنیم اما آنچه وظیفه ما است اینکه وضعیت ایمن‌تری برای مردم ایجاد کنیم.

وی گفت: در مجموع ۱۴ هزار نفر بخش‌های دولتی و خصوصی در حوزه حمل و نقل جاده‌ای خراسان جنوبی فعال هستند.