لندن - ایرنا - پارلمان انگلیس روز پنجشنبه با سخنرانی ملکه الیزابت دوم که در آن به لوایح پیشنهادی دولت محافظه‌کار «بوریس جانسون» با محور برنامه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا اشاره کرد،به طور رسمی گشایش یافت.

در مراسم گشایش پارلمان، ملکه انگلیس طی تشریفاتی وارد پارلمان شد و در حضور اعضای خانواده سلطنتی، نمایندگان مجلس، نخست وزیر و اعضای کابینه، برنامه های دولت را تشریح کرد.

ملکه الیزابت دوم در سخنان خود که توسط شماری از شبکه تلویزیونی این کشور به طور زنده پخش شد، به لوایح پیشنهادی دولت جانسون از جمله بهبود نظام سلامت و بهداشت، افزایش بودجه خدمات عمومی، تقویت زیرساخت و سخت تر شدن مقابله با جرم و جنایت اشاره کرد.

وی سخنان خود را اینگونه آغاز کرد: اولویت دولت من این است که خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را در ۳۱ ژانویه (۱۱ بهمن) ضمانت کند. وزرای من قانونی را به اجرا خواهند گذاشت تا خروج انگلیس در این تاریخ به قانون تبدیل شده و از فرصت هایی که این اقدام (برگزیت) ایجاد می‌کند نهایت بهره‌برداری را بعمل آورند. 

ملکه انگلیس عنوان کرد که دولت او  مایل است تا همکاری جدیدی را بر پایه تجارت آزاد و دوستانه با اتحادیه اروپا ایجاد کند.

وی در این رابطه از اجرای قوانین جدید تجاری خبر داد که بر اساس آن دولت از تمام ظرفیت ها و فرصت‌های اقتصادی پس از خروج از اتحادیه اروپا بهره برداری می‌کند.

ملکه انگلیس همچنین لایحه مهاجرتی پایان تردد آزاد نیروی کار اروپایی به انگلیس را مطرح کرد که به گفته او مبنای نظام مهاجرتی عادلانه و مدرن خواهد بود.

این برای دومین بار در دو ماه گذشته است که ملکه انگلیس در مراسم بازگشایی پارلمان سخنرانی می‌کند. او اکتبر پس از ماجرای جنجالی تعلیق پارلمان، برنامه‌های دولت جانسون را با اولویت خروج از اتحادیه اروپا در ۳۱ اکتبر (۹‌ آبان) تشریح کرد.

با این حال نخست وزیر انگلیس پس از آنکه نتوانست توافق‌نامه خروج از اتحادیه اروپا را پیش از ۳۱ اکتبر به تصویب پارلمان برساند خواستار برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام شد.

در جریان این انتخابات که پنجشنبه گذشته برگزار شد، حزب محافظه کار به رهبری بوریس جانسون موفق شد اکثر مطلق کرسی‌های پارلمان را کسب کند و انتظار می رود نمایندگان مجلس عوام در رای گیری فردا (جمعه) به توافق‌نامه دولت درباره نحوه اجرای برگزیت رای موافق دهند.

پس از آن مذاکرات انگلیس و اتحادیه اروپا درباره آینده همکاری های تجاری آغاز خواهد شد. جانسون امیدوار است که این مذاکرات تا پایان سال آینده میلادی به پایان برسد.

با سخنرانی امروز ملکه انگلیس در پارلمان این کشور، مجلس عوام این کشور بطور رسمی آغاز به کار کرد.

مقام سلطنت در انگلستان، گرچه بطور رسمی شخص اول کشور به شمار می رود، اما در تمام مراسم رسمی، چه در داخل کشور و یا در هنگام سفرهای رسمی خارجی، نماینده دولتِ منتخب است و متن تمام سخنرانی های رسمی او را کارگزاران دولت تهیه می کنند.

سخنرانی ملکه الیزابت محور مراسم گشایش پارلمان انگلیس بشمار می آید و در این سخنرانی وی متنی را که از قبل برای او آماده شده است، در مقابل نمایندگان پارلمان خوانده و برنامه های دولت این کشور را برای سال جاری اعلام می کند.

هر سال مقام سلطنت طی مراسمی که مردم محلی و گردشگران خارجی برای تماشای آن صف می کشند، سوار بر کالسکه سلطنتی که گارد سوار را در التزام رکاب دارد، برای گشایش سال قانونگذاری جدید توسط دولت، مسیر کاخ باکینگهام به وست مینستر( محل پارلمان ) را طی می کند.

پادشاه یا ملکه انگلیس براساس سنت حق ورود به صحن مجلس عوام را که «خانه مردم» نامیده می شود، ندارد و محل جایگاه سلطنتی در مجلس اعیان است که نمایندگان مجلس عوام برای شنیدن سخنان آنها در لژ کنار صحن آن حضور می یابند.

مقام سلطنت سخنان افتتاحیه خود را همیشه با عبارت «دولت من...» آغاز می کند و سپس لوایح اصلی دولت برای ارائه به پارلمان را بر می شمارد.

متن سخنرانی مقام سلطنت در هنگام گشایش پارلمان، در دفتر نخست وزیر و بدون مشورت با دربار تهیه شده و پس از تدوین به دربار ابلاغ می شود.

پارلمان انگلستان بالاترین مرجع قانونگذاری در این کشور است و از دو بخش مجلس عوام و مجلس اعیان تشکیل شده که هر یک در صحن های ویژه خود در کاخ وست مینستر تشکیل جلسه می دهند.

دولت در انگلیس نیز برآمده از مجلس عوام است و هر حزبی که بیشترین کرسی های این مجلس، در جریان انتخابات عمومی بدست آورده باشد، مامور تشکیل کابینه می شود.