اصفهان- ایرنا- مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران گفت: اهمیت و ضرورت توسعه صادرات غیر نفتی موجب می‌شود تا ظرفیت‌های داخلی کشور به رونق تولید و اشتغال منجر شود.

افروز بهرامی شامگاه روز پنجشنبه در آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه اصفهان در سالن همایش‌های اتاق بازرگانی استان افزود:  در سال ۸۱ چهار میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشتیم که این رقم در سال گذشته ۴۴ و در هشت ماهه سال جاری بیش از ۳۰ میلیارد دلار افزایش یافته است.

وی تصریح کرد: در اسناد بالادستی و سند اقتصاد مقاومتی تاکید بر ضرورت توسعه صادرات غیر نفتی شده است اما چالش‌هایی در راه صادرات وجود دارد.

وی ادامه داد: محدودیت‌های بانکی ناشی از تحریم، بالا بودن قیمت تمام شده کالا، تامین منابع مالی که متاسفانه ۲ درصد تسهیلات بانکی به صادرات تخصیص داده می‌شود از جمله چالش‌های صادرات است.

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران تصریح کرد: تمام مشکلات ریشه در اقتصاد که ساختار مبتنی بر نفت دارد، صنعتی که براساس خودکفایی و تامین نیاز داخل شکل گرفته شرایط را بر صنعت گران تنگ می‌کند.

وی اظهارداشت: استراتژی توسعه صنعت براساس جایگزینی واردات بوده نه توسعه صادرات.

وی بیان کرد: سهم ناچیزی از صادرات ۲۵ تریلیون دلاری داریم که با احتساب نفت نیم درصد و بدون احتساب نفت ۰.۲۳ درصد صادرات به دنیا را داریم.

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران اضافه کرد: اکنون با توجه به شرایط تحریم باید کالای صادراتی تنوع بیشتر داشته و تمرکز مقاصد صادراتی کمتر باشد تا تحریم شدن کشور مشکل و دور زدن تحریم راحت‌تر صورت بگیرد.

وی تصریح کرد: صادرات سنتی به افغانستان و عراق ۳۷ درصد رشد داشته اما به کره جنوبی که ساختار اقتصادی منسجم‌تر دارد ۴۱ درصد کاهش داشته است.

بهرامی خاطرنشان کرد: باید ۱۶ استان مرزی کشور از ظرفیت لجستیک استفاده کنند از این رو از باید عالی‌ترین مقام وزارت می‌خواهیم تا استراتژی توسعه وزارتخانه را براساس ۱۵ کشور همسایه منعقد و بسته‌های حمایتی در این راستا دیده شود.

وی بیان کرد: یکی از مسائل جدی صادرکنندگان در شرایط کنونی مدیریت ریسک است از این رو از ۱۵ کشور همسایه هفت کشور رتبه هفت را دارند از این رو استفاده از خدمات صندوق حمایت صادرات نمود پیدا می‌کند.

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران گفت: یکی از مشکلات جدی در صدور خدمات فنی مهندسی، ضمانت نامه مبتنی بر خدمات است که نیاز به حسن ضمانت پیش پرداخت و شرکت در مناقصه دارد از این رو به دلیل تحریم‌ها این امکان وجود ندارد اما اکنون در حال پیگیری و رفع این مشکل هستیم.

فعالان اقتصادی از ظرفیت‌های ستاد تسهیل مطلع نیستند

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان گفت: تعداد زیادی از فعالان اقتصادی از ظرفیت‌هایی که در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی و ستاد تسهیل انجام می شود مطلع نیستند.

مسعود گلشیرازی افزود: ۴۰ مصوبه ملی، ۱۲۳ مصوبه استانی و هفت مصوبه در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی داشتیم که در راستای بسته حمایتی استانی در اختیار فعالان اقتصادی قرار خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه امیدواریم مصوبات توسط دستگاه‌ها اجرا شود، ادامه داد: بسته‌های حمایتی خوبی در نظر گرفته شده و همه برای بهبود شاخص کسب و کار تلاش می‌کنند.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان خاطرنشان کرد: در زمان جنگ اقتصادی، هر اقدامی که باعث شود مردم در برابر نظام قرار بگیرند باید از آن مصوبه پرهیز کرد. 

استان اصفهان با بیش از پنج میلیون نفر جمعیت، بیش از ۹ هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ با سرمایه ۲۲۱ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۲۶۳ هزار نفر، حدود ۸۴۰ معدن در حال بهره برداری با سرمایه بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال و حدود ۱۸۰ هزار واحد صنفی، صنعتی‌ترین  وگذاریو کشور بشمار می‌آید.