حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، روز پنجشنبه در پنجاه وهفتمین سال جایزه بنیاد البرز در راستای تحقق امینانه نیت وقف با تجلیل از ۵۷ دانشآموز برتر و ممتاز در کشور گفت: دانش سلطنت و قدرت به بارمیآورد و فینفسه دارای اقتدار است و هر کس به وسیله آن تلاش کند آن را بیابد و به سمت دانش یورش ببرد به قدرت می رسد و هر کس دانش را سرلوحه کار خود قرار ندهد دشمن با دانش بر او پیروز میشود.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه . مراسم همایش ملی دانش آموزی در پنجاه وهفتمین سال جایزه بنیاد البرز امروز پنجشنبه درهتل بزرگ ارم تهران با شرکت جمعی از مسئولان وزارت آموزش و پرورش ، سازمان اوقاف و امور خیریه ، شخصیتهای مذهبی ، علمی و فرهنگی برگزار شد.دانش آموزان برتر با ذکرعنوان و رشته تحصیلی و دریافت لوح سپاس در این مراسم با حضور خانواده های خود تجلیل شدند.
نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: امروز بازدارندگی جمهوری اسلامی به نقطه ای رسیده است که وزیر دفاع آمریکا در منطقه می گوید ما می خواستیم حمله کنیم ولی موقعی که پهپاد زده شد تصمیمشان عوض شد و نشاندهنده آن است که اگر دانش را کسب کنیم و از دانشآموزان حمایت کنیم، دانش بالنده میشود.
خاموشی عنوان کرد: امروز اگر کالایی نیاز داشته باشیم جهان پیرامون منافع خود با ما رفتار میکند ما باید خودمان آن را تولید کنیم و اگر بخواهیم قیمت تمام شده کالا را پایین بیاوریم باید دانش بومی در کشور به ما کمک کند و اگر این کشور بخواهد در میان کشورها حرفی برای گفتن داشته باشد باید بتوانیم تولید ملی و بنیههای علمی کشور را تقویت کنیم، گرچه همین امروز هم با قاطعیت میتوانم بگوییم تحریمها سبب شده که شتاب علمی در کشور دو چندان شود.
وی با اشاره به دو نکته مهم جایزه علمی البرز، افزود: اول اینکه کسانی که مکنت مالی دارند برای وقف علمی تلاش کنند؛ مرحوم حسینعلی البرز در ده ها سال قبل اموال خود را مدیریت می کند و وام شرافتی و کمک تحصیلی به دانش آموزان برتر می دهد و هنگامی که اموال خود را وقف می کند نیتش این است که این وقف مهد جایزه علمی باشد و حتی می گوید مال دیگری را با مال من دخیل نکنید، چراکه به برکت مال خود اعتقاد داشت و امید است سالیان متمادی استمرار پیدا کند و سال به سال افزایش کمی و کیفی یابد همان طور که امسال این جایزه سه برابر شده است.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با تأکید بر اینکه واقفان باید به وقت علمی توجه کنند، افزود: نکته دوم این است که وقف علمی و پشتیبانی از تولید علم را جدی بگیریم؛ اگر افرادی در زمینه درمان وقف می کند چه خوب است که برای تولید دارو هم وقف کنند، در همین راستا سازمان اوقاف با یک مجموعه علمی در زمینه تولید تجهیزات پزشکی عجین شده و در آینده نزدیک شاهد نتایج مثبت آن خواهید بود.
وی در پایان تصریح کرد: اگر وقف علمی در شاخه هایی که لازم است صورت پذیرد، به قدرتمندی ایران کمک می شود، زیرا مرز اصلی قدرت، تولید علم خواهد بود.
اندیشیدن نو آوری آینده نگری ارمانی بزرگ داشتن و کرامت انسانی
حجت الاسلام سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این همایش با بیان اینکه اصول مهمی از جمله اندیشیدن نو آوری آینده نگری آرمانی بزرگ داشتن و کرامت انسانی وجود دارد که دانش آموزان و دانشجویان باید به آن توجه کنند، گفت: اول اینکه اندیشمند بودن را سرلوحه خود قرار دهند اندیشیدن سرمایه بزرگ همه متفکران و پایهگذاران زندگی جدید بشر است. به فرمایش امام علی(ع) پیچیدهترین امور با تفکر باز میشود. تفکر جریان پیوستهای است که نیاز به صبوری دارد، محصولات فکری آسان بدست نمی آید، تفکر همان آرمان اصلی است که انسان باید داشته باشد.
وی اظهار کرد: قرآن کریم با واژگان مختلفی ما را به تفکر دعوت کرده است، باید توجه کنیم که در هیچ لحظهای از جریان فکری غافل نشویم، بارها شده است که پیش از خواب، هنگام ورزش، هنگام صحبت کردن فکر کردهام، به مسئله رسیدهام و آن را یادداشت کردهام.
عاملی عنوان کرد: نکته دوم اینکه محصول اندیشیدن نوآوری است، بعضی ها نوآوری را به عنوان امر پیچیده و یک اختراع بزرگ تعریف می کنند، ولی همین سال گذشته ۲۰ هزار ثبت اختراع در زمینه هوش مصنوعی اتفاق افتاده، هوش مصنوعی یعنی هوشی که از فکر ما تقلید می کند در دوره ای اندیشیدن و آرمان داشتن یک امر خیالی فرض می شد، اما امروز امکان پذیر است، برای مثال شهر تهران از آلودگی هوا و تخریب محیط زیست رنج میبرد. دانشآموزان باید برای آن فکری کنند.
وی با تأکید بر اینکه امروز مسیر رتبهای در علم به پایان رسیده است، افزود: اینطور نیست که کسی از پیشدبستانی شروع کند و تا وقتی به مقطع دکترا برسد نتواند دست به نوآوری و خلاقیت بزند، اگر کسی از ظرفیتهای طبیعی علم و ظرفیت هایی که محصول فن آوری های ماست استفاده کند، ممکن است باضریب هوشی که دارد در دبستان کاری کند که یک استاد نتواند آن را انجام دهد. بنابراین توقع از خودتان را به عنوان یک نوآور محدود به متوسطه اول و دوم نکنید، ما نوآوری هستیم که ظرفیت حل مسئله را داریم و مسئله یعنی مجهول را مشخص کردن یعنی از میان معلومات تصوری و ذهنی، مجهولات را تبدیل به معلوم کردن، بنابراین در حوزه نوآوری باید ببینیم نقطه سخت و مجهول کجاست.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: نکته چهارم آیندهنگری است و مقام معظم رهبری در گام دوم که ترسیم کردند، گفتند: گام اول چهل سال اول انقلاب بوده که منتهی شد به پیروزی انقلاب و استقرار نظام اسلامی به معنای اینکه حکومت استقرار پیدا کرد و دشمنان ناامید شدند که بتوانند ایران را شکست دهند، ولی سه مرحله دیگر را باید طی کنیم. ما باید دولت اسلامی داشته باشیم، یعنی در ذیل دولت اسلامی فقیر و تبعیض اجتماعی نباید داشته باشیم و افراد کم توان و ناتوان نباید بدون خدمات بمانند باید به جانبازان جنگ توجه کنیم و خیلی موارد دیگر که باید مورد توجه قرار گیرد.
عاملی در پایان به اخلاق و کرامت انسانی اشاره کرد و گفت: اخلاق و کرامت انسانی برای همه پسندیده است اما برای نخبگان خیلی ارزشمند است اگر شما که امروز جایزه گرفتید، جایزه اخلاق و کرامت انسانی را هم که حتما دارید، حفظ کنید، یک الگو برای جامعه خواهید بود. اندیشمند صاحب اخلاق از مسائل جزعی رد نمی شود و احترام به پدر و مادر و روابط خوب با اعضای خانواده توجه به همسایگان، توجه به کسانی که ناتوان جسمی هستند، توجه به محیط زیست و آداب و ارتباطات اجتماعی را مدنظر قرار می دهد.