به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا در این نشست که شامگاه پنجشنبه برگزار شد، متخصصان امنیت سایبری از کشورهای عضو سیکا از جمله محمد تسلیمی رییس مرکز ماهر سازمان فناوری اطلاعات ایران حضور داشتند.
گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا حاکی است در این نشست، صاحبنظران امنیت سایبری ضمن بررسی تهدیدهای سالیان اخیر در حوزه سایبری، به تبادل تجربیات خود برای پیشگیری از آسیبهای ناشی از چنین تهدیدی در سال آینده میلادی پرداختند.
برخی شرکتکنندگان در این نشست از اطلاعرسانی و آموزش به عنوان راهکارهای مهم گذر از تهدیدها در حوزه سایبری یاد کردند شرکتکنندگان در این نشست با اشاره به همکاری مشترک برخی کشورهای غیر آسیایی در طراحی تهدیدهای سایبری علیه کشورهای عضو سیکا، بر همکاری مشترک برای مقابله با این تهدیدها تاکید کردند.
تجربه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در زمینه تاسیس مرکز منطقهای برای مقابله با تهدید سایبری در این نشست مطرح و بررسی ابعاد تشکیل مرکز مشابه برای همافزایی کشورهای عضو سیکا پیشنهاد شد.
سومین کنفرانس مجمع غیردولتی سیکا به عنوان یک نهاد مهم زیرمجموعه کنفرانس تعامل و اعتمادسازی قاره آسیا روز پنجشنبه در شهر چونگ چینگ چین گشایش یافت پس از آیین افتتاحیه این اجلاس، شرکت کنندگان در پنج کارگروه تخصصی به طرح دیدگاههای خود با موضوع "چشم انداز سیکا: ایجاد یک جامعه آسیایی با سرنوشت مشترک" پرداختند.
هماندیشی درباره آینده تحولات آسیا، همکاریهای امنیتی، فضای سایبری، تحکیم مناسبات و تقویت همکاریهای رسانهای از جمله موضوعات این نشست ها بود.
این مجمع غیردولتی به ابتکار شی جین پینگ رییس جمهور خلق چین تشکیل و نخستین و دومین اجلاس آن سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۷ میلادی در شهر پکن برگزار شده است.
سیکا در اکتبر ۱۹۹۲ میلادی از طرف «نورسلطان نظربایف» رئیس جمهوری سابق قزاقستان به منظور ارتقای روابط دوجانبه و همکاری میان کشورهای آسیایی با هدف ایجاد ثبات و برقراری امنیت در منطقه مطرح و این نهاد در سال ۱۹۹۶ به طور رسمی تشکیل شد.
جمهوری اسلامی ایران، قزاقستان، افغانستان، پاکستان، کره جنوبی، چین، روسیه، هند، فلسطین، مغولستان، قرقیزستان، ازبکستان، تاجیکستان، جمهوری آذربایجان و تایلند از جمله اعضای سیکا هستند.
شهر چونگ چینگ محل برگزاری این اجلاس، از مراکز عمده صنعتی و بازرگانی جنوب غرب چین است این شهر با شیراز پیمان خواهرخواندگی امضا کرده است.