نیروهای پلیس در ۱۲ ماه منتهی به مارس گذشته (اسفند – فروردین) در ۲۳ هزار مورد از این سلاح استفاده کرده اند که این میزان در قیاس با دوره ۱۲ ماه قبل از آن، یک سوم و نسبت به سال ۲۰۱۶ دوبرابر افزایش داشته است.
در حالی که پلیس انگلیس استفاده از باتوم برقی را برای حفظ امنیت این کشور ضروری می داند، اما حامیان حقوق بشر میگویند که استفاده از این ابزار میتواند مرگبار باشد.
وزارت کشور انگلیس از طرح استفاده پلیس از باتوم برقی حمایت کرده و بودجه جداگانهای را برای آموزش ۱۰ هزار افسر پلیس برای کاربرد این ابزار سرکوب اختصاص داده است.
یک سخنگوی وزارت کشور انگلیس در این زمینه گفت: ماموران پلیس جان خود را برای حفاظت از ما به خطر می اندازند و قرار دادن قدرت و ابزار لازم برای مقابله با جرم و جنایت در اختیارشان، مهم است.
بر اساس گزارش وزارت کشور انگلیس؛ پلیس در بازه زمانی آوریل ۲۰۱۸ تا مارس ۲۰۱۹ میلادی، ۲ هزار و ۵۰۰ بار با باتوم برقی شلیک کرده است.
این سلاح اولین بار در سال ۲۰۰۳ توسط پلیس پایتخت انگلیس به صورت آزمایشی مورد استفاده قرار گرفت و پنج سال بعد مجوز استفاده از آن برای افسران ویژه و آموزش دیده صادر شد.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، استفاده از باتوم برقی سرانجام در سال ۲۰۱۳ در تمام پاسگاههای انگلیس فراگیر شد و تا آن زمان بالغ بر ۱۰ هزار بار توسط پلیس مورد استفاده گرفت.
وزارت کشور انگلیس اعلام کرده است افزایش آمار استفاده از این سلاح، به دلیل بالا رفتن شمار ماموران آموزش دیده است، اما کارشناسان بر این باورند که کاربرد این سلاح تا این میزان، قابل توجه و نگران کننده است.
در همین پیوند مردم انگلیس با امضای طومار الکترونیکی خواستار جلوگیری از کاربرد باتوم برقی توسط پلیس شدهاند. تاکنون بیش از ۱۱۳ هزار نفر این طومار را که در تارنمای «چینج» ثبت شده امضا کرده اند.
همچنین گزارش سازمان عفو بینالملل حاکیست که تاکنون ۱۶ نفر بر اثر استفاده از باتوم برقی توسط پلیس انگلیس، جان خود را از دست داده اند.