تهران- ایرنا- چند ساعت بیشتر به پایان نمایشگاه تلکام باقی نمانده است. رییس سندیکای صنعت مخابرات ایران در گفت و گو با ایرنا اعلام کرد: استقبال در بیستمین نمایشگاه تلکام از ظرفیت ما بیشتر بود.

زمانی که به رسم هر سال زمزمه‌های برگزاری بیستمین نمایشگاه تلکام به گوش رسید، همه خود را برای نیمه مهر و شرکت در این نمایشگاه آماده می‌کردند اما وزیر ارتباطات به این نکته اشاره کرد که نمایشگاه باید ظرفیت بیشتری برای علاقمندان ایجاد کند و بعد از این تغییرات برگزار شود.

بعد از این صحبت‌ها بود که ابتدا وزارت ارتباطات به عنوان غرفه‌دار قید شرکت در تلکام را زد، بعد از آن نیز مجموعه‌های دیگر همین کار را انجام دادند. به این شکل تلکام از تقویم نمایشگاهی بیرون ماند و برگزاری آن به زمان دیگری موکول شد. اوایل آبان امسال، رئیس سندیکای صنعت مخابرات اعلام کرد قصد دارند تلکام را با ظرفیت‌های تازه و ایجاد مکانی برای گفت‌وگو برگزار کنند.

پس از گذشته نزدیک به دو ماه از تاریخ اصلی برگزاری نمایش، بالاخره تلاش‌ها جواب داد و این نمایشگاه صبح روز سه‌شنبه ۲۶آذرماه با حضور ابوالحسن فیروزآبادی رییس مرکز ملی فضای مجازی، ستار هاشمی معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات، مجید صدری رییس شرکت مخابرات و فعالان این حوزه افتتاح شد.

فرامرز رستگار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اعلام کرد: به تعویق افتادن تلکام سبب خیر شد، چرا که در این فاصله سندیکای صنعت مخابرات و اتحادیه که هر دو در صنعت مخابرات فعال هستیم، تعامل مان را با یکدیگر آغاز کردیم.

در این بین با تشکل‌های دیگر نیز وارد بحث شدیم و تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا نمایشگاه به رسم هرساله‌اش برگزار شود و بعد از ۱۹سال برگزاری، امسال از دور خارج نشود.

وی اشاره کرد: به هر شکلی بود سعی کردیم اتفاقات را سامان بدهیم و با یافتن یک زمان خوب در تقویم نمایشگاهی بالاخره تلکام را برگزار کنیم. در تقویم تاریخی را انتخاب کردیم که هم‌زمان با آن نمایشگاه پژوهش مربوط به دانشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری و معاونت علمی ریاست جمهوری برگزار می‌شد.

با تلاشی که صورت گرفت و همراهی‌های مدیریت نمایشگاه ما توانستیم دو ساختمان برای کار نمایشگاهی و عرضه دستاوردهای مختلف و یک ساختمان برای مذاکرات و گفت‌وگوهای بین شرکت ها در نظر بگیریم.

رستگار با اشاره به این که مساحت هر سه سالن چیزی حدود پنج هزار متر مربع است، در خصوص حضور اپراتورها گفت: در ابتدا زمانی که وزارت ارتباطات اعلام کرد به عنوان غرفه‌دار در این مجموعه حضور نخواهد داشت، اپراتورها نیز برای حضور در تلکام مردد شدند و اعلام کردند قصد شرکت ندارند.   

آن‌‎ها فکر نمی‌کردند تلکام امسال با تمام مسائلی که سر راهش وجود داشت، نمایشگاه قابل توجهی باشد و بتوانند در آن به عرضه دستاورهای خود بپردازند. اما وقتی در جریان امور قرار گرفتند و اطلاع رسانی ما در خصوص وضعیت نمایشگاه را مرور کردند، چند روز قبل از افتتاح نمایشگاه به ما پیوستند.

او در خصوص نحوه برگزاری این نمایشگاه در سال آینده گفت: سعی می‌کنیم همین تاریخ را در تقویم نمایشگاهی سال آینده رزرو کنیم. البته روز افتتاحیه شاهد بارش باران بودیم و شاید سال‌‎های بعد برف هم بیاید، اما به دلیل برگزاری نمایشگاه الکامپ در ماه‌های مرداد یا تیر و شباهت‌هایی که بین نمایشگاه الکامپ و تلکام وجود دارد، این دو نمایشگاه باید با فاصله زمانی مناسبی از یکدیگر برگزار شوند تا استقبال از آن‌ها چشمگیر باشد.

اگر ما امسال پس از دو ماه که از برگزاری الکامپ گذشته بود، تلکام را برگزار می‌کردیم تا این حد مورد استقبال واقع نمی‌شد و شرکت‌ها برای حضور در هر دو نمایشگاه از خود رغبت نشان نمی‌دادند. اهمیت حوزه ICT به قدری زیاد است که می‌توان هر ماه در محورهای گوناگون برای آن نمایشگاه برگزار کرد.

وی اظهار داشت: استقبال از تلکام امسال بیشتر از ظرفیت ما بود به همین دلیل خواهش کردیم متقاضیان با در اختیار گرفتن فضای کوچک‌تری دستاوردهای خود را ارائه بدهند تا بتوانیم شاهد حضور شرکت های دیگر هم باشیم.