به گزارش ایرنا «ساچی ساکاناشی» روز شنبه در گفت و گو با خبرگزاری کیودو در ارتباط با اهمیت و دلایل سفر روحانی به توکیو افزود: بعد از سفر خرداد ماه سال جاری «آبه شینزو» نخست وزیر ژاپن به ایران، اکنون نوبت سفر روحانی به توکیو بود.
این کارشناس ژاپنی امور ایران تاکید کرد سفر مقامات ایران و ژاپن به کشورهای یکدیگر نشان می دهد ایران نه تنها منزوی نیست بلکه از شرایط خوبی هم در روابط با ژاپن برخوردار است.
«ساکاناشی» تصریح کرد به دنبال فشار حداکثری آمریکا علیه تهران بعد از خروج این کشور از برجام، ایران به دنبال راهی برای خروج از بن بست برجام است و این سفر هم در این راستا موثر بوده است.
کیودو در ادامه با اشاره به اینکه آبه در این سفر روحانی را در جریان جزئیات طرح اعزام نیروهای دفاع از خود ژاپن به خاورمیانه قرار داده است نوشت ژاپن قصد دارد با هدف تضمین امنیت ناوبری کشتیهای تجاری و یا کشتی های حامل نفت این کشور در خاورمیانه، یک فروند یک ناو هواپیما بر و ۲۵۰ نیروی دفاع از خود را برای تقویت جمع آوری اطلاعات به منطقه اعزام کند.
براساس پیش نویس این طرح، فعالیت نیروهای اعزامی ژاپن تنها به خلیج عمان و بخش شمالی دریای عرب و همچنین تنگه بابالمندب که دریای سرخ و خلیج عدن را به هم وصل میکند، محدود خواهد شد.
گزارش کیودو می افزاید شینزو آبه نخست وزیر ژاپن در این دیدار به روحانی گفته است توکیو امیدوار است تنش ها در خاورمیانه منطقه ای که انرژی ژاپن از آن تامین می شود کاهش یابد اما وی همچنین از ایران خواسته است که در برقراری صلح و ثبات در منطقه و تعهد کامل به توافق هسته ای، نقش سازنده ایفا کند.
رییس جمهوری اسلامی ایران هم در این دیدار به آبه گفته است توافق هسته ای یک توافق بسیار مهم برای ایران است به همین دلیل ما به شدت، خروج یک طرفه و غیرمنطقی آمریکا از این توافق را محکوم می کنیم.
روحانی گفت: ما امیدواریم که ژاپن و سایر کشورهای جهان برای حفظ این توافق تلاش کنند.
حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران روز جمعه به منظوری دیداری دو روزه از ژاپن به توکیو سفر کرد او در این سفر با آبه شینزو نخست وزیر ژاپن دیدار و گفت و گو کرد.
«آبه شینزو» نخست وزیر ژاپن خرداد ماه سال جاری به عنوان اولین نخست وزیر این کشور در ۴۰ سال گذشته، به تهران سفر کرد، او در این سفر با مقامات جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت و گو کرد.
آبه هدف خود از آن سفر را کمک به کاهش تنش در منطقه عنوان کرده بود و رسانههای ژاپنی از تلاش او برای حل مسائل مربوط به برجام و تحریمهای آمریکا خبر داده بودند سفر روحانی به توکیو در پاسخ به سفر آبه و برای تکمیل گفتوگوهایی است که در جریان سفر او به ایران شکل گرفته بود.
ژاپن و ایران به طور سنتی روابط دوستانهای دارند روحانی و آبه پیش از این، تابستان سال جاری در حاشیه برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل با یکدیگر دیدار کرده بودند این دیدار، نوزدهمین دیدار رهبران و مقامات ارشد دو کشور در ۱۹ سال گذشته و دهمین دیدار آبه و روحانی در طول ۷ سال گذشته از ابتدای ریاست جمهوری روحانی از سال ۹۲ بود.
ژاپن و ایران روابط صمیمی و دوستانه ای دارند و هفته گذشته نیز نودمین سال روابط سیاسی خود را جشن گرفتند.