دهلی نو-ایرنا- دولت هند روز شنبه اعلام کرد که دومین نشست کمیته اجرایی توافق سه جانبه چابهار میان هند، ایران و افغانستان روز جمعه در دهلی نو برگزار شد.

روزنامه  " تایمز او ایندیا" روز شنبه  به  نقل از بیانیه دولت هند اضافه کرد ،در این نشست سه کشور از پیشرفت های به دست آمده در این پروژه و همچنین عملکرد شرکت جهانی بنادر هند در اسکله شهید بهشتی در بندر چابهار ابراز رضایت کردند.

این شرکت از ماه دسامبر سال ۲۰۱۸ مدیریت امور عملیاتی اسکله شهید بهشتی را در دست گرفته است.

در ادامه این بیانیه آمده است،در این مدت حدود ۵۰۰ هزار تن کالا از طریق بندر چابهار به افغانستان صادر شده است .

در این دیدار همچنین توافق شد که دو بندر مورمگوا و منگلور نو به عنوان مسیرهای تایید شده  تجاری در این توافق گنجانده شوند.

سایر مسیر های تجاری تایید شده بر اساس توافق چابهار بنادر جی ان پی تی، موندرا، کاندلا و کوچین می باشند.

بندر چابهار که در دریای عمان قرار گرفته است دسترسی هند به افغانستان از طریق دریا را آسان می کند. دولت هند متعهد به سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیون دلاری برای توسعه چابهار و همچنین سرمایه گذاری ۱.۵ میلیارد دلاری برای ساخت مجموعه ای از جاده ها و راه آهن شده است.

سال گذشته هند دو محموله گندم را از طریق بندر چابهار به افغانستان صادر کرد. این اقدام با هدف اثبات اعتبار این مسیر و گسترش ورود محموله های جهانی پیش از فعال شدن کامل بندر چابهار انجام شد.

بندر چابهار که در استان سیستان و بلوچستان واقع در سواحل جنوبی ایران قرار دارد، راه دسترسی هند به چهار شهر در افغانستان را نیز فراهم خواهد کرد.

فاز اول این بندر در ماه دسامبر سال ۲۰۱۷ با حضور حسن روحانی رئیس جمهور ایران و نمایندگانی از هند و سایر کشور های منطقه افتتاح شد.

بندر چابهار یک موفقیت در روابط هند و ایران است و پس از عملیاتی شدن آن، تحولات زیادی پیرامون این بندر اتفاق افتاده و بر اساس خبر های منتشر شده ترافیک باری از بندر کراچی به چابهار منتقل شده است.

بندر چابهار هزینه های حمل و نقل و زمان برای صادرات کالاهای هند را به یک سوم کاهش می دهد. این بندر همچنین تجارت میان هند، افغانستان و ایران را با توجه به مخالفت های پاکستان برای استفاده از خاک این کشور، افزایش خواهد داد.